Olasz fórum

Olasz fórum

Európa Liga 6. forduló

2009. december 17. - Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A mai nap során két olasz együttes lép pályára, a Genoa valós továbbjutási esélyekkel, így komoly küzdelem és jó meccs várható a Marassiban, míg a Lazio már kiesett, és csak a tisztes búcsúban bízhat.

Nem egyszerű azonban a Genoa helyzete sem, hisz a biztos továbbjutáshoz győznie kell, ami nem lesz könnyű a Valencia ellen, hisz az odavágón 3-2-re kikaptak az olaszok. A Valencia hektikus formája mindenképpen a taljánok sikerét segítheti, akiknek esetleg a döntetlen is megfelelő eredmény, de ebben az esetben a Lille csapatának hazai pályán kellene kikapnia a már kiesett Slavia Praha együttesétől, amire valljuk meg, nincs jelentős sansz. Nagy eséllyel a Genoa kezdőcsapata a következőképpen fog festeni: Scarpi, Biava, Moretti, Bocchetti, Rossi, Milanetto, Juric, Criscito, Palacio, Crespo, Palladino

A Lazionak már minden mindegy, hisz eldőlt az előző körben, hogy kiestek az EL-ből, ám egy szép győzelem kicsit feledtethetné a szurkolókkal a kiábrándító európai kupaszereplést. Ennél jobb ellenfelet nem is találhatnának az égszínkékek a Levszki Szófia csapatánál, akik 0 ponttal, és 0 rúgott góllal állnak csoportjuk utolsó helyén. A Lazio kezdője, ha minden igaz, így fog kinézni: Muslera, Diakitè, Cribari, Luciani; Cavanda, Scaloni, Baronio, Perpetuini; Sevieri, Eliseu; Makinwa

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr581604921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 18:11:16

Mi van Ameliaval? Amúgy két jó csapat nagy meccsét várom, Genoa győzelem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 18:17:41

@popp: Az előzetes hírek szerint a kispadon ül. Remélem én is a Genoa sikerét, Crespo elintézi. :)

madbalee 2009.12.17. 21:30:53

@popp: Sajnálom Ameliát jobb karrier lehetett volna az övé. A Livornot egyedül tartotta bent sokáig az első osztályban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 21:32:30

@madbalee: Bizony, én sem értem miért nem vitte többre. A Genoát sajnálom, a Lazio mellett ők is kihullottak.
Közben a Lazio kezdőjében 3 Primavera csapattagos fiatal, és igazából Perpetuini is csak a szezon kezdetétől nagy csapat tag, szóval ez szép. A padon meg a nagy csapathoz először felhívott ifjú csatártehetség, Cinque, remélem ő is lehetőséget kap.

madbalee 2009.12.17. 21:32:44

Na rá is néztem a GdS-re, és a Genoa már ki is esett:((

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 21:52:54

@madbalee: Ráadásul Roma nevelés, haza kelett volna hozni még Livornoból. Érdekes, hogy négy éve ő volt a világbajnok harmadik kapusa, aztán Peruzzi visszavonulása után Buffon első számú helyettese. Most meg ez a 36 éves tag kiszorítja a Genoából, bár lehet, hogy ezzel agólpasszal eljött megint Amelia ideje.

Amúgy nagyon nagyot ment a Genoa a második félidőben 0-1-ről, az egyenlítő góljuk után volt húsz perc, amikor azt hittem jönni fog a győztes gól is. Sajnálom őket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 22:51:55

Hát, azért ez tényleg nem a legszebb, hogy a Levszki az első gólját a Lazio ellen szerzi meg, és lehet az első pontjait is, de nem számít. Ami számít, hogy sok fiatal és mellőzött játékos lehetőséget kapott végre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 23:01:29

Nem, ez tényleg nem a legszebb volt. De a Primaverasok örök élménnyel lettek gazdagabbak.

.Frajti 2009.12.17. 23:06:53

Lássuk a statot.

BL:
Inter, Milan, juve, Fio

továbbment simán: Fio

nyögvenyelősen, de szintén továbbment: Inter, Milan

pottyant, szerencsére csak EL-be: juve

EL:
továbbment (simán végül): AS Roma

kipottyant: Genoa, Lazio

Szeretem az olasz focit, de ez mélyen elszomorít. Nagyon rossz ez a stat. Nagyon-nagyon. Persze a legjobban az, hogy egy tavalyi évben jó helyen végző Genoa semmire se volt képes... (bajnokságban is csalódtam bennük) A Lazioról nem írok, nem tudom mi az. :D Viccet félretéve, kupaindulás miatt jutottak ide, tavaly se volt bennük erő, de idén már akarat se.

Gáz no.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 23:31:43

@.Frajti: A kupaindulás azért elég komoly eredmény, többek között a Milanon és a Juventuson vezetett a Lazio útja az olasz kupáig. Tavaly erő és akarat is volt bennük, 2009 utolsó negyedéve sikerült csak borzalmasan. Egyénként az elvileg jobb formában lévő Genoa ugyanúgy kiesett mint a Lazio, ez a Serie A kritikája is. Ez a meccs meg már csak kolonc volt a Lazio nyakán, nem szép eredmény, de tökéletesen lényegtelen, a vasárnapi meccs számít. A fiatalok kiadtak magukból mindent, ez az, ami számít.

.Frajti 2009.12.17. 23:38:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kérlek, ne már. Nézzük már reálisan. Az elmúlt években elég sokszor volt ott a Róma a kupadöntőben. Nyert is. De ki a fenét érdekel? Mit számít kiken vezetett az út? A kupa, mint olyan nem számít. És a nagy csapatok magasról tesznek is rá. És kérlek, ne légy mindig ennyire elvakult a csapatoddal. Sokszor jól jön egy kis reális körbenézés. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 23:55:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na azért nem ugyanaz a Valenciával és a Lille-lel szemben kiesni, mint a Redbull Salzburggal szemben.

@.Frajti: Én örültem a kupagyőzelemeknek is. És a Lazionak a mostani helyzetében nagy siker volt. A nagycsapatok se szarják le teljesen. Messze elmarad az értéke a Serie A győzelemtől, de azért igenis számít.

oleandro 2009.12.18. 00:14:49

@.Frajti: Nem jó ez így. Szerintem harosan mi (bocs, mármint a digók) is csak 3 csapatot indíthatnak a BL-ben (és az ugye meg sajnos szinte előre boritékolható, h. melyik 3 csapat lesz az...)

oleandro 2009.12.18. 00:17:18

@popp: Bizony jó volt a San Siro-ból hallani a Grazie, Roma-t!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.18. 00:25:34

@oleandro: És a hazai 6-2 is nagyon ott volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 07:37:05

@.Frajti: Az, hogy te nem becsülöd sokra az Olasz Kupát, teljesen lényegtelen, a csapatok ettől még igencsak örülnek neki. Ja, hogy a gigászok nem mindig veszik komolyan? Az engem miért érdekeljen? A cím számít, nem az, hogy páran hogy vélekednek róla.
No én aztán nem vagyok az elvakult szurkoló mintaképe, kár is ezen a butaságon vitát nyitni. De igazad van, a reális körbenézés az, hogy a Genoa és a Lazio is kihullt a csoportkörből, fog arra emlékezni bárki is, miként történt ez? Ugyan már. Kiestek mindketten, ez az, ami számít.

@popp: Arról a Salzburgról beszélsz, ami hibátlan teljesítménnyel, többek között oda-vissza megverte a Villarrealt is, és úgy végzett a csoportja élén? Ezek mellett talán a legjobb teljesítményt nyújtotta ősszel az EL-ben. Ezt hasonlítod össze azzal a Valenciával, amelyik még Csehországban sem volt képes nyerni? Ne komolytalankodjunk. Kevés komolyabb ellenfél volt a Salzburgnál, ne egy csapat nevét nézzük, hanem a nyújtott teljesítményt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 09:12:26

Kicsit vitriolos lett így utólag megnézve amit írtam, elnézést érte, ébredés után is voltam. A mondandóm magvát tartom, a többit nézzétek el nekem.

madbalee 2009.12.18. 10:21:53

@.Frajti: Hát igen lehet jobb lett volna, ha a Samp indul idén az EL-ben. Bennük több spiritusz volt ősszel, de elfogyni látszik Cassano-ék lendülete. Talán télen feltöltődnek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.18. 10:30:56

Aztán, ha minden igaz, ma sorsolnak es!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.18. 14:49:15

@mbemba: Ahogy másutt is írtam, a Salzburg száz százaléka, a Villarreal és a Lazio őszi formáját minősíti leginkább. Azt te sem gondolod komolyan, hogy egy ki-ki meccsen nehezebb ellenfél volna, mint a Valencia.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.18. 17:22:33

@mbemba: Ó! Amúgy rossz helyre adresszáltam ezt a hozzászólást.

.Frajti 2009.12.19. 03:21:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem csak én nem becsülöm sokra az olasz kupát, vitatkozhatunk, de megkérdezel bárkit, aki az olasz foci körül ólálkodik, dolgozik, szerintem 90%-ban azt mondja, persze, hogy BL és bajnokság a fontos.
süti beállítások módosítása