Olasz fórum

Olasz fórum

Jaaaaj szegény Buffon (ez is őszinte volt, tippek: popp és madbalee már megint)

2009. december 20. - mbemba

Lassan kezd elfogyni a Juve tábora, mint az… Ilyen formával nehéz meggyőzni a fiatalokat, hogy jó az Öreg Hölgynek udvarolni. Meg mintha morzsolódás is lenne már.

Jól van na, a második félidőben egész akaratos volt a csapat. Támadtak is, akartak is, balszerencsések is. Chiellini hiányzik, Sissoko hiányzik, Buffon pedig szorong csapatáért, mint egy kiskölyök. Sportember. A legjobb fajtából. Lehetne beszélni a nápolyiakról is, hiszen 10 fordulója nem veszítettek. De Rossiékról is, akik egészségesek. Meg a Lazioról, ahol valamit már kellene kezdeni, mert… Az egész meccsen csak altattak: az Intert, meg minket!
Közben popp és madbalee hozott még egy fordulót! Így nézünk ki a zárás előtt kettővel!
1. forduló - popp - 1+3
2. forduló - Frajti, madbalee - 2+5
3. forduló - popp - 2+6
4. forduló - Frajti, madbalee - 2+4
5. forduló - Zigi - 1+5
6. forduló - madbalee - 3
7. forduló - Bunyom - 3+2
8. forduló - madbalee - 3+2
9. forduló - madbalee - 3+2
10. forduló - madbalee - 2+3
11. forduló – bacity 4+3
12. forduló - madbalee 4+3
13. forduló - Juventino88 3+3
14. forduló – Frajti, Giannichedda 4+1
15. forduló – mbemba 2+5
16. forduló - mbemba 2+2
17. forduló – popp, madbalee 2+2 (A Nápoly-Chievót (2-0) gyakorlatilag ciki volt nem eltalálni!)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr31612092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 00:17:26

Ilyen csonka fordulóban nem is rossz a 2+2.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.21. 00:40:10

@popp: Csaknem célozni szeretnél az előző dzsornátá végeredményére? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 01:13:34

Éppen kezembe került a könyv ahogy nézegettem a polcomat, azon merengve, hogy milyen könyveket kéne venni karácsonyra, melyeket továbbajándékozás előtt elolvashatnék jól.

madbalee 2009.12.21. 09:25:42

Jajj szegény Ferrara

madbalee 2009.12.21. 12:36:38

@mbemba: 4 forduló után már össze kellett jönnie 1 győzelemnek:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.22. 01:26:51

Röviden a mai Pandev vs. Lazio tárgyalásról:

Firmani, aki tanú lett volna Pandev mellett, nem jelent meg, helyette Bonetto tanúskodott. Komolyan, még mindig meg tudok lepődni, úgy véltem, hogy Firmani azért kerülhetett vissza a csapatba, mert két hete nagy Lotito ellenes tüntetés volt, erre miután visszakerül a csapatba, hirtelen már nem is Pandev segítője...
Hosszú időre állt tárgyalás, mert többen a hóban rekedtek az ügy résztvevői közül. Lotito, Ballardini és Manzini a Lazio menedzsere jelen volt, utóbbi kettő a klub tanúi, illetve Bonetto és De Silvestri mint Pandev tanúi,előbbi ugye Firmani furcsa távolmaradása miatt. Minden arra mutat, hogy Lotitoék kivárásra játszottak.
Ezek után meghallgatták Angelo Crialesit, aki Delio Rossi mellett a segédedző volt. Majd De Silvestri, Bonetto, Ballardini és végül Manzini válaszolt a kérdésekre.
Végül a mai napon nem dőlt el semmi, elhalasztották a tárgyalást, mert nem jutottak dűlőre. A tanúk mindegyikét meghallgatták, Pandev a Sky Sportnak elmondta, szeretne mihamarabb döntést, mert el akar menni. Az utolsó két órában zárt ülésen tárgyaltak a bírák, szerdán folytatják.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.22. 14:03:19

Közben váltottak Friuliban! Marino helyett De Biasi az edző. it.wikipedia.org/wiki/Gianni_De_Biasi

Róluk nem beszélünk, de égnek ők is! Pedig mennyi jó játékosuk van! Di Natale, Pepe, Sanchez, Handanovic, Asamoah, D'Agostino, Inler, Floro Flores,...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 16:16:14

@mbemba: Hát nem járnak jóidők a zebrákra. Ez a harmadik szezon, amelyikben ezt a hullámvasutat nyomja az Udine. Két hónapig lepofozzák, aki csak szembe jön, aztán két hónapig, teljesen fogalmatlannak tűnnek és mikor kezdik elhinni, hogy azok is megint elkapnak egy nagy csapatot, aztán megint hónapokig nem lehet megállítani őket. Rosszindulatú szemlélőnek még az is eszébe juthat, hogy ezek adják-veszik a meccseket.

Figyelj már, ez a De és Di, ugye a nemességet jelző szócska az olasz nevekben. Na most nyelvjárás függvénye, hogy De vagy Di?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.22. 16:37:50

Szerintem a nyelvjárásokhoz nincs köze!

A di származást jelöl. Nem feltétlen a nemességre utalóan, akár földrajzi helyre, de szerintem időszakra vonatkozóan is, ha már Udinéről volt szó, Di Natale, akkor karácsonyi.

A de szerintem a di-nek egy formája.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 16:12:35

Pandev szerződését felbontották, így nem csak hogy ingyen távozhat, de még kártérítést is kötelező a klub fizetni neki. Várható volt és meg is érdemli, szomorú, hogy szép évek után így kell búcsúzni, Lotito sara, mint minden.
Isten áldjon Goran, további szép sikereket! Ezt pedig búcsúzóul: www.youtube.com/watch?v=3CGyoipRdvk

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 17:36:28

Pandev: "Izgatott és boldog vagyok hogy végre véget ért ez a rémálom! Továbbra is szeretem a Laziot, sokat köszönhetek a klubnak és a szurkolóknak, és nagyon sajnálom őket az eddigi kiábrándító eredményekért, és azért, mert ilyen hitvány emberek a klub vezetői, mint Lotito és Tare. Nem érdemlik meg ezeket a szurkolókat! Szégyenteljes, ami Ledesma, Manfredini, Bonetto és másokkal megtörténhetett. Undorító! De a szurkolók tudják mi az igazság. Ballardiniben is csalódtam, tudtam, hogy nehéz helyzetben van, de szégyenteljes dolgokat mondott a bíróság előtt. Lotito a munkaadója, de elsősorban férfi, és benne is nagyon csalódtam. 5 hónapot töltöttem ebben a rémálomban, de köszönöm a családomnak, feleségemnek, az ügyvédemnek, és mindenkinek, aki segített! Köszönöm a csapatnak, és még inkább Matuzalemnek és Lichtsteinernek, akiket megbírságolt Tare azért, mert beszéltek velem. Kolarov is mindig közel állt hozzám. Hogy mit hoz a jövőm? Nem tudom, de Olaszországban akarok maradni."
Azért látszik, hogy ki maradt férfi, és ki nem...Még egyszer, minden jót Goran!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.25. 23:56:06

A goal.com elemzése, kiknek kéne jönnie, illetve kik jöhetnek és mehetnek:
Érkezhetnek: Humberto Rever (Gremio), Mario Bolatti (Huracan), Sebastian Giovinco (Juventus), Marko Arnautovic (FC Twente), Maxi Lopez (FC Moscow), Luca Cigarini (Napoli, kölcsönben)

Távozhatnak: Eliseu, Cristian Ledesma, Christian Manfredini, Goran Pandev, Stephen Makinwa, Julio Cruz

Ebből többé-kevésbé most reális Rever és Lopez érkezése, Eliseu, Ledesma és Makinwa pedig szinte biztos hogy távozik, Pandev ugye már ment is.

Szerintük a legjobb felállás a fentebbi változások tükrében: Muslera; Radu Rever Stendardo; Lichtsteiner Cigarini Bolatti Kolarov; Giovinco; Arnautovic Zarate

Mindez a már megszokott 3-4-1-2-ben. Kétlem hogy mindez megvalósulna, de nem lenne rossz csapat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 15:21:15

Pandev ma orvosi vizsgálaton vesz részt az Internél, szóval az a feltételezés, hogy ott folytatja, körülbelül most vált biztossá. Ledesma iránt a Napoli és a Juve érdeklődik továbbra is, Diakitét viszont kölcsönvenné a Catania, a francia örülne is ennek, mert Rómában csak elvétve kap lehetőséget.
Pandev pedig egy nyílt levelet jelentetett meg, melyben leírja, nagyon sajnálja hogy így alakult, boldog volt az elmúlt 4 évben a Lazio csapatában, de sajnos nem rajta múlt hogy így elmérgesedett a helyzet, hanem a hazugságokon. Boldog új évet kíván a Lazionak, és akiben csak vicc szintjén is felmerült, hogy a Romába megy, levelét így fejezi be: "Arrivederci Roma!"

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.01. 23:49:29

Toni Roma - na ebből mi sül ki? Szerintetek?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 00:06:53

Én megmondom a frankót!:)) Szerintem be fog válni. A szurkerekkel nagyon gyorsan megtalálja a közüs hangot, és ezért nem lesz görcsös. A támadó foci kedvez neki. Mondjuk szükség lenne arra is, hogy az ívelések érkezzenek a kobakjára, és ez nem annyira garantált, mert a Roma szerintem nem a szélsők játékára alapoz. A csapat éle nem a két szél, na.
Vucsinics nem garantált, hogy vesztese lesz ennek a húzásnak, mert ő tud balról egészen távolról indulni. Olyamit kell majd játszania, mint Delvecchiónak valamikor.
Mondjuk az is érdekes, hogy Ranieri, aki bizony szereti a biztonságot, most kell tegyen egy kis engedményt, mármint ha komolyan gondolták ezt az igazolást.
Uff! Beszéltem!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 02:34:52

@mbemba: Vucsinics már most is olyan Delvecchio félét játszik. Spal találta ki neki ezt, mert centerként ott volt Totti. Épp ezért Mirko nem feltétlenül csak akkor jó, ha lő gólt is. Riisével nagyon jól nyomják a baloldalon.

Épp ez is bajom Toni érkezésével, hogy nem látom a helyét ebben a jól működő verkliben. Totti eddig is hozta, amit egy befejező csatárnak kell, de ha most Toni miatt újra trequartistát játszik majd és még Mirko is bentmarad, azt nem nagyon fogjuk kibírni hátul - legalábbis ettől tartok.

Ranieri kábé szeptember óta csatárt akar és vele szerintem egy 4-4-2-t, ahol Vucsinics lesz az első opció a padon. De legyen neked igazad.

Mondjuk Tottinak és Toninak egy igazán jó meccse volt a vébén, amikor az ukránok ellen Francesco két gólpasszt is adott Lucának. Benne van, hogy hamar megérzik egymást és szakadni fognak a gólok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 08:27:39

@popp: Jól mondod! Nem gondoltam át eléggé a porblémát! Persze, hogy Totti a főkérdés, vagyis, hogy ketten, hogy egymás mellett.
Felértékelődik Brighi, Perrotta, Taddei, vagyis mindenki, aki mennyiségi melót is csinál. Aztán helye lenne most Mottának, Cicinhónak, vagyis, akik beadnak. Pedig utóbbiak alig-alig játszanak.

Olvastam olyanokat, hogy Okaka elmenne (logikus), Taddei az idény végén, Menezt pedig vinné a Marseille.

Még egy dolog Toni kapcsán. Toninak szerintem nem valami Vieri-félét kell játszania, ugyanis Lippinél nem lesz válogatott, aki csak befejez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 10:03:18

Nézegetem, s látom, hogy a Bresciában Baggióval együtt voltak csatárok (Mazzone bácsi volt az edző). Tottival lehetne csinálni ugyanilyet! (Majd Ranieri megmondja!)
Holnap 3-tól meccs a Lodigiani (ma mán Cisco) ellen!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 11:42:35

@mbemba: Ja-ja.

A Baggio Toni kettősre emlékszem is. Mondtam is magamban akkoriban, hogy mekkora mázlija van ennek a colosnak, hogy az öreg copf osztja neki a kártyát. Aztán évekre eltűnt a Serie b-ben a jó Luca.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 11:48:49

És lám milyen lelkes az öreg Luca, már edzésbe is állt. www.laroma24.it/index.php?show=gallerie&id=81 Okakát meg közben vinné a Fulham. Nem csodálom, ellenük játszott mindkétszer, sőt győztes gólt is fejelt Taddei zseniális passzából (sic!).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 13:07:34

Rocchi hivatalosan is megköszönte és visszautasította a Zenit ajánlatát, és elmondta, maradni akar Rómában. Kolarovot vinné a Bayern 7 millió euróért, illetve az Inter, ők adnák Santont, Khrint, és még pénzt. Makinwa egyre közelebb a livornóiakhoz, Cruzt vinné az Espanyol, Maxi Lopez meg távolabb került a megegyezéstől, ő nagyon szeretne jönni, de a brazilok keveslik az érte ajánlott pénzt. Floccari szinte teljesen biztos hogy hamarosan aláír.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 13:44:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Veron dél-amerikai Aranylabdát nyert! A yahoo írja, hogy állítólag Lotito érdeklődött iránta.
Érdekes lenne! Nem csak egy felvarrás lenne a beavatkozás!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 13:53:36

@mbemba: Láttam egy-két meccsét az Estudientesnek, tényleg jól nyomja az öreg. Egy vébé még beleférhet neki, de egy európai élligát már nem vállal be szerintem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 14:23:23

@popp: Rómában élni jó, ott élni szép. Szeretik is ott! Javaslom, menjen oda!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 14:29:44

@mbemba: Jó is lenne... De nem hiszem én már hogy Veron valóban komolyan gondolkodna ezen, sajnos.
Még utoljára a Parma is bejelentkezett Floccariért, de a Genoa most már csak Rómába adja. Fél évre kerül kölcsönbe, ha beválik, 2014-ig szerződtethetik, 9 millió euróért.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 14:44:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én is úgy éreztem, hogy inkább újságírói találmány az egész! Mondjuk Floccari is mozdíthat a szekéren!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 15:53:31

@mbemba: Érdekes ez, az ezredfordulós Lazio játékosait egyenként bírtam... És szívesen látnám Veront még a derbyn, persze a vesztes csapatban ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 16:04:26

@popp: Akkor ez most a nagy beismerések ideje. :) Akármilyen bolond, sőt talán éppen azért, de én meg Cassanot kedveltem mindig is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 16:05:47

@popp: Megmondom őszíntén, nem volt kedvencem abban a csapatban. Emlékeztem pár emberre (Nesta, Sztanko, Nedved, Fiore, Mancini), de köztük nem jutott eszembe senki, hogy különösebben kedveltem volna. Aztán a wikipédián nézegetve, látom, hogy Lombardo is velük játszott. Meglepődtem szépen, nem emlékeztem rá. Na őt kedveltem, de nem a Lazio miatt!

Lazioból egy kedvencem volt, korábbról: GAZZA!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 16:06:47

Gazza mellett fölösleges érvelni, hogy miért! :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 16:25:46

@mbemba: Pedig Nesta, Mancini nagyon szerethető játékosok voltak. Gazza meg ugye egy más kategória, ezért is borzasztó szomorú ami most történik vele...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 16:53:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mr. Elegancia (Nesta), Mr. Intelligencia (Mancini), s mégsem voltam oda velük. Nálam ugyanakkor előbbi a szépfiú kategória, második pedig a kiválasztott. Bocs! :) Jobban szeretem a nagy küzdőket, harcosokat, vagy a hatalmas zseniket!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 17:10:57

@mbemba: Na az már igaz, hogy Claudio Lopezt vagy Mendietát én is a Valenciában kedveltem meg. Gazzát meg nem lehet nem szeretni.

És Beppe Signori?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 17:20:41

@popp: Feledékeny bunkó paraszt vagyok! :((
Maradona utána talán ő legnagyobb kedvencem. Soha nem értettem ilyen fizikummal, hogy lehetett ekkkkkora játékos.

Gazza mondta egyszer, hogy először azt gondolta, hogy ő (Beppe) az egyik labdaszedő!
Nagyon-nagyon-nagyon kedveltem a játékát, szerénységét! Óriási!!

Most sem értem, hogy nem említettem elsőként! Hrrrr! :( Talán, mert nem láttam játszani.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 18:41:13

Beppe szerintem nincs ember, akinek nem szimpatikus. Két dolgot sajnálok, hogy a válogatottban nem úgy jöttek össze a dolgai, ahogy kellett volna, és azt, hogy pont az aranykorszak előtt kellett elmenni, mondjuk ez legkevésbé rajta múlt. No, meg még egy dolgot, hogy nem tudtam anno Sopronban megnézni. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.02. 19:07:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kicsit árulónak éreztem magam, mikor nem mentem el megnézni! És amikor el kellett mennie, akkor Erikssonra pikkeltem. Nem a Lazio miatt, hanem a foci miatt, úgy egyáltalán.
A bolognai évek is ugyanolyan (talán túlzés egy laziósnak:) szépek voltak. Az emigráns ott is nagyot alakított.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 12:36:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gyönyörűek, Luca Toni 30-as meze meg szép nagy ;-). Mindig elcsodálkozom mily böhöm nagy ember ő. A méretéhez képest nem is annyira ügyetlen, sőt. Úgy vagyok vele, mint Ranierivel, voltak fenntartásaim vel, de most hogy Roma mezbe öltözött tiszta szívből szurkolok neki.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 15:52:45

@popp: Én is kedvelem Tonit, ne legyen igazam, de szerintem már nem nagyon lesz a régi, persze akár mint Roma játékosnak, örülni fogok a sikereinek.
süti beállítások módosítása