Olasz fórum

Olasz fórum

Grazie Roma! (Juve-Roma 1-2, videóval)

2010. január 24. - popp

Hány és hány meccset veszített úgy a Roma, ahogy tegnap este végre győzött. 2001 szeptembere után vette be ezzel kedvenc csapatom a Juventus torinói erődjét, ezúttal a téli Olimpicot. Pedig a Juve az utóbbi hónapok legjobb játékát hozta és nem érdemelt vereséget. Del Piero gólja például egy nagyon szép darab volt a régiből, így talán csak a tegnapi ellenfél tizese tudná bevágni rajta kívül.

Aztán persze Totti is megrúgta magáét tizenegyesből. Nem is lett volna méltó hosszú és érdemdús pályafutásához, ha Torinóban nem mattolja egyszer sem a zebrák kapusát. Meg kell azonban jegyezni, hogy mindkét Capitano gólját vitatható bírói ítélet előzte meg: Del Piero mintha lesre szaladt volna az indításkor, Taddei meg szépet homorított a római tizenegyes előtt.

 

Egy ordas közhellyel élve, ilyen a foci: a Roma olyan jó passzban van, ha nem megy szépszóval, akkor még a gép is oszt, míg a Juvénak semmi sem jön össze mostanság. Mondanom sem kell persze, majdnem kiugrottam a bőrömből Riise góljánál. (Szegény futsalos és kézilabdás fiaink bánatát feledtette velem a viking. Hol van ilyenkor egy Toldi, hogy jól kicsinálja a cseh vitézeket?).

Esti és mbemba a tegnap esti kommentekben már bőven ecsetelte, hogy Ranieri mit rontott el. A juventinok épp ettől a defenzív taktikától kaptak agyvérzést az ősz mister torinói két éve alatt - más kérdés, hogy mára talán visszasírják Claudiot. Arra viszont kiváncsi lennék, hogy a balhátvéd Riise miért kolbászolt legelől Buffon kiállításánál vagy a győztes gólnál. Ranieri küldte volna föl, kibökve, hogy a Grygerát váltó Candreva elől-elől ragadt, vagy csak "fegyelmezetlenkedett" a norvég? 

Riise nem sok gólt lőtt eddig Roma mezben, de Milánóban akasztott már egyet-egyet mind az Internek, mind a Milannak, hogy most Torinóban fejeljen győztes gólt. Amennyire nem örültem, hogy ideigazolt a norvég, annyira megkedveltem mára támadásban és védekezésben is hasznos játékát.

Cassetti nem akármilyen labdával kínálta meg a szóbanforgó balhátvédet a nyolcvanharmadik percben. Buffon meg az egyetlen lehetséges megoldást választotta, mikor elkaszálta a vereshajú srácot, amiért meg is kapta jogos pirosát és Totti baráti pusziját. Akkor úgy tűnt pontot mentett ezzel a világ (mindenidők?) legjobb kapusa a Juvének, mert Riise bizony a kapuig sétálhatott volna.

Végül jött Pizarro második gól előtti meccsdöntő alakítása. Előbb gyönyörű becsúszással szerelte Diegot, majd némi labdavezetés után varázsolta Riise fejére a zsugát, aki persze a helyére is fejelte azt. Nem véletlen, hogy De Rossi és Vucsinics nem a gólszerző felé szaladt, viszont azonnal a földre vitték az apró Davidot. Most pedig nézzük meg a győztes gólt Carlo Zampa mester mértéktartó kommentálásában:   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr681697221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.01.24. 11:53:28

Grazie Roma, grazie Popp!

Viszont nem kell itt túlkompenzálni :), azt a 11-est szerintem legfeljebb Rosetti nem adta volna meg.....
A nyilatkozatokból meg úgy tűnt, hogy Riise nem fegyelmezetlenségből kolbászolt elől

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.24. 12:02:37

Riise élete meccsének mondta! Ezen a meccsen engem megint Juan nyűgözött le leginkább!

Zampa, a mértéktartó! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.24. 12:11:13

@oleandro: Nem azt írtam, hogy nem volt jogos csak annyit, hogy vitatható volt :-).

@madbalee: A Milan elleni győzelem alkalmával szívesen írok majd egy hasonló posztot ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.24. 12:25:53

2,45-kor érkezett meg a repülő Rómába, de így is 300-an várták a csávókat!
Törtem egy kicsit a fejem, hogy túloztam-e Juannal, aztán eszembe jutott Pizarro még. Az amit a gól előtt csinált az...
Ő 7,5-öt kapott, Riise 7-est, Vucsinics és Juan 6,5-öt, meg Taddei is.

kukonyalori 2010.01.24. 12:29:35

Grazie Roma, Grazie Popp!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.24. 12:47:37

Az egyetlen idei bajnoki gólját is az utolsó percekben szerezte Riise, ráadásul szintén egy zebra csapat otthonában. Akkor Sienában győztünk.

Calogero 2010.01.24. 13:15:06

ja igen, Riisét Ranieri tolta feljebb, nagy húzás volt tőle kétségtelenül. 3 pontot ért

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.24. 13:44:40

@Calogero: @oleandro: Köszi srácok, bíztam benne, hogy megkapom a választ a kérdésemre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.24. 14:59:50

@popp: No, ha jövő héten nyer a Lazio Torinóban (nem fog) számíthatsz egy Grazie Lazio posztra. ;)

blasco 2010.01.24. 16:13:40

Akkor várom az esti győzelem utáni Grazie Milan posztot...
;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.24. 16:29:27

@blasco: Az nem az én aztalom, de szurkolok nektek ;-)!

blasco 2010.01.24. 16:50:14

@popp: tudom. de így lenne fair :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.01.24. 17:03:52

@blasco: Ha egy milános, hasonlóan igényesen, visszafogottan - nem odabökve, nem mocskosan - ki szeretné fejteni mondandóját, akkor gyerünk, küldöm is a szerzői meghívót! :)

Egyébként nem célom, h patikamérlegen mérjük a klubokról szóló írásokat.
Volt itt szó Gattusóról, Inzaghiról is!

blasco 2010.01.24. 17:28:22

@mbemba: félreértettél ám:) a Milan egy mai győzelemmel a bajnokságot tenné nyitottá, ezt értettem a grazie alatt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.24. 17:35:28

Na Toni úgy egy hónapos kihagyása nem jön túl jól. Jövőhéten a Sienát fogadjuk és egy kieső jelöltet jobb még most, mint a bajnokság végső szakaszában. Ezután fordulókon keresztül finom program vár ránk Fio (i), Palermo (o), Catania(o), Napoli (i), Milan (o). A mostani állás szerint a Milan elleni hazaira térhet vissza Luca. Közben viszont beindul az EL és a kupában is játszunk a Cataniával (már kedden). Persze, hogy megtartottuk Baptistát és Okakát, tűnik olyan erősnek római keret, hogy tisztességes eredményeket hozzunk a nehéz sorozat alatt.

A Napoli viszont livornoi győzelmével továbbra is a nyakunkon!

ulver 2010.01.25. 12:12:45

Láttam már szebben játszani a Romat. Remélem még fogom is. Az első félidő nem tetszett, nem játszottunk jól. A második félidőben peches gólt kaptunk (szerintem nem volt les, viszont gyönyörűszép volt). A tizenegyes vitatható, az azonban nem, hogy egy pontot érdemelt a Roma. Az igazi az lett volna, ha Buffon nem rúgja fel Riisét, hanem abból születik a gól (Buffonnak nem kívánok eltiltást). Totti halvány volt, Taddei számomra egy rejtély (főleg az, hogy miért játszik - még ha a 11-est ő hozta is össze). Cassetti helyén is szívesebben látnék más játékost, Vucsinics pedig a Roma Amaurija :-)
süti beállítások módosítása