Olasz fórum

Olasz fórum

Pantanira emlékeznek

2010. február 13. - mbemba

Szülővárosában, Cesenaticóban emlékeznek Marco Pantanira! Aki látta egy-két versenyét az emlékszik rá, mert egyéniség volt, nem csak egy biciklis bajnok, akit a felfoghatatlanull sok munka és a szerek visznek előre – őt vitte a szíve is! Ott a kép, amikor a kisember kipattan a nyeregből, s elteker. Távolra, el mindenkitől, mindentől!

Körbevette őt a rosszéletűek sokassága, a malavita, és ez, meg saját belső harcai tönkretették. Egy rimini szállodában halt meg, körülötte depresszió elleni gyógyszerek, egyéb szerek, szerek és szerek.
 
Szülővárosában viszont nem csak ezt a Pantanit ismerhetik: a bajnokot, a Kalózt, hanem ismerhetik Marcót is, akire az ember még könnyebben emlékszik. És ez a Marco jó ember lehetett: nem egy központi, szövetségi emlékeztetési bizottság kell az emlékezés rendezéshez, hanem ott a Fausto Coppi biciklikör, ahol ő is tag volt, az Amici di Marco Pantani, meg a barátok. Januárban lett volna 40 éves a cesenaticói campione! Holnap lesz 6 éve, hogy Marco Pantani meghalt!
 
Holnap pedig az Adria partján felvonulnak, miséznek, bicikliznek, páran felidézik amint Marco Pantani a Mortirolón, a Pordoion, a Mont Ventoux-n kapaszkodik.
 
És Cesenaticóban nem csak az évfordulókon emlékeznek, hanem mindennap, hiszen turisták, rajongók gyakran megkérdezik: Hol a Pantani múzeum? A helyiek pedig megmondják, hogy ott van a múzeum az állomás mellett, hogy egy vasúti raktárt alakították át, és rendeztek be szépen. A turista pedig megnézi, felidézi bicajos emlékeit és megy tovább!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr621754550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.02.13. 14:36:19

Szép gesztus. Biztos vagyok benne, hogy kiérdemelte.

madbalee 2010.02.13. 15:14:16

Azon kevesek egyik akik miatt néztem biciklisportot.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.13. 17:38:00

Gattuso kapta az első ,,Marco Pantani - sport és látvány" díjat egy jó kis személyre szabott biciklit!

Gattuso: ,,Az öltözőben a fiataloknak elmagyaráztam ki volt Pantani! ... Akkora volt, mint Indurain, kevesebbet nyert, mint ő, de több izgalmat, élményt nyújtott! Mikor apámmal néztük a versenyeit megőrültünk. De ami leginkább megmaradt az a mosolya volt!"

Ez még januuárban volt! A képen Pantani szülei!

www.iopedalo.it/news-tecniche/premio-pantani-a-rino-gattuso-la-bici-podium-marchiata-con-il-nome-del-pirata.html

csiribi (törölt) 2010.02.13. 18:12:31

Sok örömet adott nekünk.
Talán jobb idegrendszerrel a mai napig Armstrong mellett láthatnán őt kerekezni.
Nyugodjék békében, emléke ÖRÖK!
süti beállítások módosítása