Olasz fórum

Olasz fórum

Nápolyi a World Press Photo győztese

2010. február 14. - mbemba

Pietro Masturzónak hívják a World Press Photo idei győztesét, és ott a vonal alatt a honlapja! (a honlapon látni, hogy a fotós 1980-ban Nápolyban született)

A nyertes fénykép Iránban, pontosabban Teheránban készült. Tüntetések vannak, egy nő kiált a háztetőről. Hajnal van, fények látszanak. A zsűri így érvelt: ,,Egy olyan fotót kerestünk, amelyik nem elégszik meg annak a megmutatásával, amit már tudunk! A győztes fénykép valaminek a kezdetét mutatja, egy történetnek a kezdetét. Mi egy olyan fotót kerestünk, amelyik vonz, és távolabb visz!"

Itt a World Press Photo honlapján jobban látszik a győztes fotó!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr471756635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsu 2010.02.14. 14:03:04

A nagy szart. Ha nem lenne megmondva, hol van és mi a politikai háttere, nem lenne több gyenge amatőrfotónál.

nál 2010.02.14. 14:55:13

@hacsu:
Haha.
Azért még ha nem is tudnánk a hátterét, akkor sem nevezném "gyenge amatőrfotónak".

kunbelaba 2010.02.14. 16:06:01

Megnéztem az oldalát, ez komoly munkásságot tükröz.
Amatőr fotós szemmel nézve: Kicsit más beállításokat alkalmaztam volna, de ezek a képek így is különlegesek, és szépek. Tök mindegy az, hogy hol és milyen politikai helyzetben készültek. A fotó az fotó, a kép az kép, a politika pedíg semmilyen összeköttetésben sincs a fotóval. Belemagyarázni egyébként e lila szívecskés elefántot is belelehetne, amint éppen oldalba pisili felemelt lábbal a neonlilára festett Pisai ferde tornyot, Moszkvában a Vörös téren.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.14. 16:20:44

@kunbelaba: Szerintem itt a helyzet nagyon fontos! (a kép amúgy is tetszik nekem) A nő kiált! És szerintem a zsűri véleményében is benne van a helyzet értése.

Meg gondolj bele: ez sajtófotó!
süti beállítások módosítása