Olasz fórum

Olasz fórum

A kupadöntő elé (Roma-Inter, Róma, szerda, 20,45)

2010. május 04. - mbemba

Egy Mourinho nevű nagyszájú portugál megérkezett Taktikaországba: Taktikaország királya akart lenni. Megérkezett abba az országba, ahol, ha az ovis nem tudja a catenacciót, akkor láncra verik, majd elmondják az apjának, aki szépen elmagyarázza, hogy hogyan kell játszani azt, hogy az ellenfél ne tudjon gólt rúgni. Az apa biztosan tudja, hiszen annak idején az ő szülei is catenaccióval védték Taktikaország határait.

Nos a nagyszájú, hogy megkapja a koronát, ahhoz három feladatot kell teljesítenie: le kell győznie azt a csapatot, amelyik nem csak catenacciót tud, hanem támadni is. Ez a csapat egy ideig, míg egy Ranieri nevű – eleinte nyámnyilának mondott, illetve Nyúl Bélaként gúnyolt – kiskirály nem tanította meg, nem tudott catenaccióskodni: sok kis digó dugó született akkor!
 
A lényeg az, hogy a nagyszájú a második feladatot már teljesítette – igen, az első előtt –, de vannak még a chievói csacsik, meg a sienai akaratos harcosok, akik beleköphetnek a nagyszájú levesébe.
 
De mindenki tudja, hogy, az a Tótumfaktum, aki ezt a nagyszájút Taktikaországba hívta – rászabadítva őt a kismesterekre –, bőven elégedett lenne akkor is, ha csak az utolsó feladatot teljesítené a nagyszájú (ezt nem mondta meg a nagyszájúnak, mert ő úgy is tudja). De ahhoz Madridba kell menni.
 
Pizarro játékra képes, Lucio viszont izomfáradtság miatt nem lesz ott az Olimpico gyepén szerdán háromnegyed 9-kor.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr31972919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bacity · http://kacat.blog.hu 2010.05.04. 13:44:49

nagyon csúnyán szét lesz csapva az interlazionale, a nagyobbik római csapat és szurkolói megérdemlik a sikert -

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.04. 15:30:31

@bacity: Jaj hagyd már ezt a folytonos, több fórumon is kötelezően megemlített első csapat, nagyobb csapat és a többi kelléket. Hangsúlyozom én konkrét támadás nélkül, hogy ki Róma öregebbik csapata és hogy a kettő közül melyik jött létre sportszerető emberek révén és melyik mint rendszer által összeolvasztott csapat? Én is hosszan tudnék ilyeneket sorolni, de minek?

oleandro 2010.05.04. 16:13:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Drága kornél, ne OFF-olgass már ismét. Ez a poszt most nem a te csapatodról szól. Az itt legflejebb egy szempontból kerülhet szóba: vasárnapi figyelmereméltó teljesítrményével elősegítette, hogy az inter megfelelően rápihenhessen a holnapi kupadöntőre (mondjuk ehhez kellett a Singorina Sensi által alelnökölt liga is, amelyik nem írta elő, hogy egyszerre kezdődjön minden meccs, és ti már annak tudatában "játszhattatok", hogy kiesőjelölt vetélytársatok már buktázott)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.04. 16:40:27

@oleandro: Én ugyan nem offolok, de a mai nap során ezt már többször is, más megalkotásban, máshol is olvastam tőle, reagálnom kellett. Inkább tőle kérdezd meg előtte, hogy egy Roma-Inter meccshez hogy jön az, hogy Róma nagyobbik csapata, meg hasonlók, ahelyett, hogy simán csak örülne és drukkolna.

oleandro 2010.05.04. 16:56:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Oké, de beszállni egy "kinek nagyobb" típusú vitába akkoris színvonaltalan (hiszen itt minőségbeli differencia van, ami ugyebár nem mérhető...:DDD)

Visszatérbve a poszthoz: Ha már a bajnokság így-úgy nem jön össze,Claudius azért igencsak megérdemelné, hogy legalább a kupát begyűjtse. A pökhendi José meg igancsak megérdemelne egy jó kis leckét azért a lekezelő "zero tituli"-ért!!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.04. 18:18:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Sorolhatnád, de már elsoroltad tesó ;-). Amúgy örvendek, hogy Pizarro játszhat, egyértelműen az egyik legjobb az idén, ha ősszel is jó lesz tuti neki ítélném a Clacio Oscart.

madbalee 2010.05.04. 20:26:38

Szívem szerint a Romanak drukkolok, de az is jó lenne ha 1 olasz csapat is elbüszkélkedhetne a mesterhármassal;) Győzzön a jobb, és legyen 1 hajtós meccs!

madbalee 2010.05.04. 20:28:39

Számomra meg a két római csapat egyenrangú mellesleg. (Az Inter elleni meccs speciel nem tetszett, de hát én hogy minősíthetném a Lazio-t, mikor a rossonerok vagy egy tucat fos/lélektelen meccset produkáltak idén)

forzatotti 2010.05.05. 16:10:40

Remélem az Inter megnyeri a BL-t,és....!
És ennyi elég is lesz nekik erre az évre:D:P
A Roma meg nyerjen a bajnokságban és a kupában is!:D
Forza Roma

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 16:49:29

Úgy tudom Lúcio és Sneijder tuti hogy nem játszik, de egy olyan csapatban, ahol komoly feladatokkal van megbízva Sztanko és Goran, a Roma ellen, ott gond nem lehet!
Goran amúgy is gólt ígért a Romának, mert nagyon szereti a lazialékat, pontosan tudja, hogy a száműzetése alatt milyen rigmusokkal és transzparensekkel segítették őt, rájuk soha nem volt mérges, kizárólag a szarháziakra---> Lotito, Tare, Ballardini.

Több ezer laziale lesz ma az Interesek sorai között. Forza Inter!

oleandro 2010.05.05. 17:04:47

Elsőre nem tudtam ki az a "Goran" "görény"?...:)-bocs), de aztán leesett a tantusz.. :)

Lesz, ami lesz, a mai meccsre végképp igaz a régi fradista nóta:
"félnünk sose kell a jobbak mi vagyunk
akkor is győzünk hogyha kikapunk '"

FORZA MMAGGGICA!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 17:09:20

@oleandro: Semmi gond, egy Totti fémjelezte csapat szurkolóinál az ember nem is számít sok észre, igazodni kell a Capitanóhoz. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.05. 19:53:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mondjuk a szánalmas testvérségetekről meg ti állítottatok ki bizonyítványt vasárnap, ha már csípkedjük egymást. A mutogatást meg Baronio kezdte. Amúgy elég jó ideje csak sóvároghattok egy olyan Capitano után, mint Totti.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 22:01:34

@popp: Egy olyan Capitano után mint Totti? HAHAHAHA! Szerencsére azért az ABC-t eddig minden Lazio kapitány tudta, azért ezt a szintet szerintem meg is akarják tartani. No meg A kapitány az Di Canio, hol van hozzá Totti...
Ám ha a poénkodáson, amit fentebb folytattunk nem bírsz felülemelkedni, vagy csak így bekapcsolódni, akkor hanyagoljuk inkább. A meccs állása miatt értem a hangulatod persze.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 22:40:17

Totti hihetetlen amit megenged magának. Egyre bunkóbb, hihetetlen baszki. Akik szidták a Laziót, szidják már ezt a hülye bunkót is. Elképesztő.

"Amúgy elég jó ideje csak sóvároghattok egy olyan Capitano után, mint Totti." Ezen ugye lehet hangosan nevetni? Vagy ehhez is van valami köze a Laziónak? Fejberúgás, izomból seggberúgás. Szánalom.

La Serenissima 2010.05.05. 22:46:59

szörnyű volt Totti, de mondjuk Taddei se volt sokkal jobb, még az utolsó 20 másodpercben is beleszállt két emberbe...szánalmas az ilyen befejezés...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.05. 22:58:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Persze nyilván vágod, hogy én a játéktudásra és a klubhűségre gondoltam. A mai agyatlansága menthetetlen. Most aztán kompenzálhatsz testvérem, de én nem kezdek vicsorogni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 22:59:19

@popp: Kompenzál a fene, csak nem értettem hogy miért vetted komolyan a kezdeti poénkodást Oleandroval.

oleandro 2010.05.05. 23:01:34

Hát ez szégyenletes volt. Impotens indolens csapat voltunk. Méltaltan a csapat idei teljesítményéhez. Ráadásul oda az erkölcsi fölényük is.
A "capitano"-t meg nem akarom egy jó darabig látni!

.Frajti 2010.05.05. 23:03:29

Furcsállom, hogy Materazzit mgé nem avatta senki itt szentté.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 23:04:22

@.Frajti: Én már jeleztem az erre való igényt Benedek pápának, még nem jelzett vissza.
Nagy színész, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy ma ő volt a főköcsög?

oleandro 2010.05.05. 23:04:29

@oleandro: Az a legelszomorítóbb a dologban, hogy mégsem sikerült "akkor is győznünk, ha kikapunk"....

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.05. 23:09:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem vettam komlyan csak visszaoltottam lemaradt a smiley. Egyébként nem játszottunk ám rosszul, akármit is oltott ez a fogalmatlan olaszfób riporter. Azt meg nem értem, hogy miért hiányozta az elszántságot fiúkból, mert küzdöttünk mi csak időnként nem tudtunk mit kezdeni az Inter nagyon okos játékával. Milito meg kuvva nagy gólt rúgott, de előtte sem volt több helyzetük. Ha meg Juan pajtás befejeli azt az iccert, óriási meccs alakult ki. Ez van, ezt is elbuktuk, de én büszke lehetek a szezonunkra így is, ellentétben veled ;-).

Volt annyi helyzetünk a tizenegy emberrel nagyon komolyan védekező Interrel szemben, mint a tíz ember ellen játszó nagy Barcának.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 23:10:19

@popp: Legyél büszke, örülök hogy ezt hozod elő, mikor erről senki sem beszélt.

.Frajti 2010.05.05. 23:27:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Értelmezési gondjaid mindig vannak voltak és gondolom lesznek is. Köszi.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.05. 23:55:33

Szerintem mindenki jelezte, hogy mennyire ilyen-olyan volt Totti. Nagyon olyan!
És hogy ki nyerné a Materazzi-Totti viadalt? Nem mellbedobás döntene!

Amit a Roma produkált, az ettől még megmarad. Amit a Lazio produkált idén, az is! ,,Adjátok meg a Császárnak, ami a Császáré, ..."

Ezen a meccsen pedig előbb az Inter győzte le a Romát, majd a frusztráltság.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 00:47:47

@.Frajti: Gondoltam reagálok erre valami frappánsat, aztán láttam te írtad, akkor meg nem éri meg.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.06. 11:16:20

Volt itt pozitívum is: Balotelli visszament védekezni. Néha látszott, hogy nem tudja felmérni, mennyire közeli az akció, vagyis, hogy közelebb menjen vagy sem, de Múúúúú dolgozik.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2010.05.06. 14:00:16

De miért oleandro, miért bántod azt a drága szimpatikus embert a négy mobiltelefonnal és kellemes jellemmel?

Az intelligens rasszizmus jegyében kérdezem: Ahogyan egy németországi étterem előtti géppisztolyos merényletnél a rendőrök megsejtették az elkövetők nemzetiségét, meg lehetne sejteni e meccs résztvevő "csapatainak nemzetiségét" egy 1 perces összefoglaló alapján, ahol a játékosok arca és meze felismerhetetlenné van téve?
süti beállítások módosítása