Olasz fórum

Olasz fórum

Az Inter a bajnok! (Automata Hari pedig a győztes)

2010. május 16. - mbemba

Az Inter nyerte a bajnokságot, mert jelenleg a milánóiaké a legjobb csapat. Sok remek – köztük néhány klasszis – játékost hozott össze Mourinho, de ami mindegyikükben közös, hogy nyerő típusú valamennyi.

Mourinho látni lehetett gyorsan bement az öltözőbe, és esze szerint lecibálta volna összes játékosát a pályáról, hogy mind a madridi döntőre tartogassák magukat a legények. Persze, hogy tudja Múúúú is: az ünneplés kijár! Hogy meddig azt nem tudni, de érzésem szerint az éjszakázás nem engedélyezett. A szurkolók számára azonban egyértelmű, hogy meddig – ahogy az egyik striscione írta: Mamma stasera non torno (Anyú, ma este nem jövök haza!)
 
A Roma megtette, amit a haza megkövetelt, nyertek Veronában, de… A gratuláció jár nekik is, mert hihetetlen téli és tavaszi hadjáraton vannak túl.
 
A Samp próbálkozhat a BL-selejtezőben, így a Palermo az Európa Ligában indulhat. Pazzini és Cassano, ha marad, akkor elindulhat igazán Mancini és Vialli nyomában.
 
Di Natale, te gólkirály, Dél-Afrikában aztán ugyanígy! :)
 
Ha jól számoltam, akkor ezúttal bacity nyert 4+3-al, természetesen gratulálunk neki is, de a legnagyobb kalaplengetés Automata Hari felé jár! Hamarosan egy nicknevére küldött levéllel fogom zaklatni, hogy átadhassam a Grosics Gyula bácsi által aláírt könyvet.
 
A napokban pedig a csapatokat is értékelgetjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr912007622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.16. 17:29:45

Gratulálok az interistáknak, ez bizony igen gyönyörű szezonnak néz ki eddig, mindent bele ezek után is!

A fórum minden romanistájának is szeretnék gratulálni, mert a csapatuk igazán nagyszerűen szerepelt, ebben az idényben is. Kétségtelen, hogy ha ez az Inter nem lenne közel korszakos, akkor pár bajnoki címmel több lenne most a Roma vitrinjében.
Szóval, nagyon büszkék lehettek a csapatotokra, remélem jövőre a városi rivális is méltó tud lenne Róma híréhez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.16. 17:35:55

Egy tanulság: Van olyan is, hogy egy eladás lesz legjobb a befektetés! :)

(Ibra)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.16. 17:44:28

12. helyen zárt a Lazio, ez nem szép, de a szezon ismeretében ha azt mondom, hogy a végig sokkal többre taksált firenzeiek csak 1 ponttal végeztek a rómaiak előtt, akkor már más a leányzó fekvése. Jövőre Rejával, ezzel a mentalitással, kis erősítéssel lehet bizakodni. Forza Lazio!

Zigi 2010.05.16. 18:50:26

Gratulálok Harinak, szép egyenletes teljesítményt nyújtott a szezonban, akárcsak az Inter.

oleandro 2010.05.16. 20:43:01

Nem akarok ünneprontó lenni, de most nézem a Barcelona fesztiválját. Aztán meg láthattunk mit rendezett az utolsó fordulóban a Chelsea meg még a Bayern is. Hát ehhez képest az Inter igencsak szürke teljesítménnyel biztosította be a bajnokságát...
Amúgy én nem tudok őszintén gratulálni ahhoz, hogy a rakás pénzből összevásárolt csapat a méregrdrága sztáredzőjávwel igazán kiomoly ellenfél nélkül is csak nyögve nyelősen, fél órával a bajnokság vége előtt sikerült megnyernie acudetto-t, amit elvileg kb 15 pont előnynel kellett volna abszolválnia.

madbalee 2010.05.16. 21:01:23

@mbemba: Igen jól cserélt Mou. (Tényleg mik is voltak a transzfer részletei? Ki fizetett kinek mennyi zsét pluszba?)

Ibra meg nem lesz BL győztes egyenlőre, pedig azért ment el Milánóból.

madbalee 2010.05.16. 21:02:47

@oleandro: A cél szerintem idén Európa trónja volt Morattinak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.16. 21:16:49

@oleandro: Én éretelek, de..., ha megnyerik a BL-t is, akkor mit tehetnének többet? Na jó, eljöhetnének egy barátságost játszani Vecséssel! :)

@madbalee: Engem a hatalmas pontos összegek nem érdekelnek, de arra emlékszem - talán jól -, hogy Ibra hatalmasat hozott a kasszába, és abból megvették Eto'ót, meg .... nem tudom kit, de szerintem Sneijderre is abból volt pénz.

Igen, Európába kellett produkálnia Múnak.

Automata Hari 2010.05.16. 21:38:11

Köszi a gratulációt mindenkinek:)
Roma szurkolóként annyit hogy a csapat nagyjából kihozta a szezonból amit lehetett, az Inter más dimenzióban játszik, ez van (még ha csak két pont különbség lett a vége, akkor is). Legszebb pillanat talán az Inter elleni 2:1 volt, a legalja meg a übersportszerűtlen kupadöntő illetve a Panathinaikos elleni vereség.
No de sebaj, majd jövőre (pl Gerával :P) összejön

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.16. 21:43:42

És akkor mindenki egyszerre: GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!GE-RA ZOLI!

Küldöm a levelet nickedre, most!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.16. 21:59:52

@oleandro: Igen, ezért is erősebb és jobb a Serie A, pont az általad mondottak miatt. ;)

oleandro 2010.05.17. 08:38:20

@madbalee: Európa ide v. oda, ilyen kerettel, gyengélkedő északi nagycsapatok mellett, ráadásul úgy, hogy kapott 6 pont előnyt a Romá-tól, így megneyerni a bajnokságot akkor sem egy nagy teljesítmény.

oleandro 2010.05.17. 14:24:19

Hogy folytassuk a gratulációk sorát:
Az interesek a gyözelmi menetükön a buszukról kilógattak egy alpári feliratot, aminek várhatóan még következménye lesz: felszólítják Totti-t, hogy mit hova dugjon, ahelyett hogy a hüvelykujját a szájába. Ez igen!

És egy kis színes: Az olasz politikai élet egyik főbugrisa, La Russa védelmi miniszter, (mellesleg elvakult interista, de nem ezért szeretjük) felháborodottan nyilatkozott a Siena hozzáállásán: hogyan merészeltek komolyan játszani, amikor már úgyis kiestek
Ranieri kommnetje: nyilván olyan hozzállááshoz vannak szokva, mint amit a Lazio mutatott...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 15:49:24

@oleandro: Totti a mutogatása után, illetve amit a kupadöntőn csinált, nem hiszem, hogy jogosan háborodhatna fel. Ugyanezt kapta volna például Mourinho is a romanistáktól, ha ők ünnepelhetnek, ezek színtiszta műbalhék.

oleandro 2010.05.17. 17:12:43

Persze, ez is csak egy jellegzetes kis színes. Mindenestre feri hirtelen felindulásból volt bunkó, erzek meg előre megfontolt szándékból.:(

Mondjuk vsz nem a játékosok voltak, azok vagy nem tudnak olaszul, vagy ha véletlenül mégis, akkor nem tudnak írni (scusate :) - nyilván a stábbban keresendők a szerzők...

De az olasz futballban uralkodó morális állapotok szempontjából inkább a miniszteri nyilatkozat tanulságos :(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 17:31:21

@oleandro: Okosabb lett volna ha nem szólal meg La Russa, de én úgy vagyok vele, hogy itt Magyarországon még egy buta miniszteri nyilatkozatnak is örülnék a foci kapcsán, mert annyira nincs jelen a szurkolás úgymond felsőbb körökben, hogy rossz látni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 17:35:48

Grat az Internek és a Sampnak. Roma szurkolóként maradandó emlék lesz ez a szezon. Én a rajtból kiindulva azt mondanám, hogy nem az aranyat buktuk, hanem az ezüstöt nyertük.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 17:43:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azér Kósa Lajos föl-föltűnik és azt is jól tudjuk, hogy a miniszterelnök is ott van a Vidi-Felcsút mögött. Amúgy meg jobb ha nem szólalnak meg a politikus, ha csak Orbán tavalyi Koemanos nyilatkozatára gondolunk. Amúgy a Viktor szeret a fociról értekezni nagy nyilvánosság előtt, például ha valami kellemetlen témát kell terelnie jópofáskodással.

Vissza kanyarodva a poszthoz, most már akkor kívánom az Internek, hogy húzza be a Bl-t is, ráférne a Serie A-ra. Drukkolok nyáron az olasz válogatottnak, szerintem Lippi kedvencei akár össze is kaphatják magukat az utolsó bálra öreg rözmár, nem szaroz már alapon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:07:20

@popp: Igen, ezt én is akartam említeni, hogy az új kurzus azért a nullánál jobban törődik a focival, de ez is csak minimális. No de talán végre megépülhet egy rendes stadion Debrecenben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 21:54:52

@mbemba: Hoppá és ez teljesen komoly? Mert akkor én örülök neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.17. 22:25:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Komoly? Én nem vagyok Deutsch! :)

Nem tudok többet a hírről.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 22:30:26

@mbemba: nem is értettem Estit, fidlákéknál szeretik a sportot, ott van náluk Schmitt Paja is.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hallod ez legalább egyhetes hír. Egyébként nekem nem hiányzanak a politikusok pálya mellől, bár ha egymást taposva föltűnnének a lelátón az azt jelentené, hogy jó csapatunk van. Következő miniszterelnökünk, a Videotonos Orbán is nyomban loki sálat kötött a bl-be jutás hírére.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 00:11:26

@popp: Szeretik a sportot, ez szimpatikus is, ezért remélem, hogy legalább ebben változik a helyzet. Miért baj az ha hallatják a hangjuk mint szurkolók és ott vannak a lelátókon? Egy FA-kupadöntőn is milyen jó látni a hercegeket, hogy csak egy példát mondjak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.18. 10:27:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ,,Egy FA-kupadöntőn is milyen jó látni a hercegeket, hogy csak egy példát mondjak."

Én jobban örülök egy dokkmunkásnak és családjának! :) De tényleg!

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én azt mondom, hogy politikusaink menjenek, ahová akarnak - pl. meccsre -, de a sulikban legyen több tornaóra!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 10:29:43

@mbemba: nálad a pont.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megvan a vélemény a fajtáról, amelyik politikusnak megy, tisztelet a kivételnek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 14:00:36

@mbemba: Könyörgöm, ne legyél már ennyire demagóg. Nyilván én is örülök a kedves dokkmunkásnak és családjának, hol mondtam olyat hogy nem? Csupán jó érzés látni ha minden kategória képviselteti magát egy fontos sporteseményen.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.18. 14:23:47

Demagógia? Tények, már megint!

ha a ,,milyen jó látni a hercegeket" után odateszel egy hatalmas szmájlit, akkor minden rendben, de így... ajaj

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 15:31:10

@mbemba: Te biztos érted hogy mi bajod volt a fentebbi kijelentésemmel.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.18. 15:36:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ,,Egy FA-kupadöntőn is milyen jó látni a hercegeket, hogy csak egy példát mondjak."

Tényleg öröm ez?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 15:44:19

@mbemba: Ha megengeded, nekem jóleső érzés látni, hogy alul-felül mindenkit érdekel egy nemes esemény. A legnagyobbat csakúgy, mint a legkisebbet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 17:09:37

@mbemba: Én majd csak arra kérlek, hogy a szezon értékelésénél egy osztályzatot adj a Juventusnak és a Laziónak is, mert a MAGUK szintjén ugyanakkorát buktak. Nagy kérés? :)

madbalee 2010.05.18. 19:46:18

Hatalmas Grat Harinak! Szerintem ez a győzelem volt ez első igazi győzelem, mivel itt már jó páran küzdöttünk a könyvért!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 21:30:45

@mbemba: Ahogy látod, az én meglátásom az, hogy a szezon két legnagyobb csalódásai a maguk szintjein. Amúgy ezektől függetlenül, én is nagyon várom!

La Serenissima 2010.05.18. 22:26:35

nálam a szezon legnagyobb bukása a Juve volt, hiszen elköltöttek rohadt sok pénzt a nyáron és eredetileg őket gondolták az Inter idei fő riválisának. sértődjön meg, aki akar ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 22:41:30

Éppen ma találkoztam Grosics Gyulával, szóval különösen gratulálok Harinak!

madbalee 2010.05.19. 07:10:06

@La Serenissima: Szerintem ezen nem fog megsértődni senki:)

La Serenissima 2010.05.19. 10:09:26

@madbalee: mostanában kezdett olyan érzésem lenni, hogy ha épp van szó a Lazioról, akkor az "nemtelen támadás". ha meg nincs, akkor "igazságtalan elhallgatás". de azért reméltem, hogy a fentebbin senki nem kapja majd fel ;)
süti beállítások módosítása