Olasz fórum

Olasz fórum

Alakul (Svájc-Olaszország 1-1)

2010. június 05. - mbemba

A kísérletek folytatódnak! És úgy néz ki lesz is ebből valami. Maggióé volt a jobb, és ezt a nápolyi kihasználta. Ment előre, s Palombo, Montolivo dobta is ki a labdákat. Ez a rész nagyon jól működött. Miképpen jól működött majdnem minden: Zambrotta – ő volt a csapatkapitány – nem próbálta meg azt, amit Maggio – biztosan, nem is kérte erre Lippi, de magabiztos volt, sőt az első félidőben létfontosságú mentése is volt. Montolivo a gól előtt hibázott, de ezen túl szervezett becsülettel. Palombo társa volt ebben. Cossu játszott egy félidőt, ügyes volt, de semmi rendkívüli (Ha Pirlónál komoly a baj, akkor a karmester helye az utazó keretben az övé lehet).

És Gattuso? Hát Gattuso Gattuso volt! A szakkommentátor Mazzolának volt egy nagy mondata: Gattuso ott van a pályán, ott van a kispadon és ott van a buszon is! Tény nagyon sokat jelentett most is az azúroknak. De, ami még lényegesebb alakul a csapat után a játék is.
 
Lippi a meccs után azt hangsúlyozta, hogy ez a csapat semmiképp nem Italia 2, illetve – gondolva a mexikóiak elleni nyögvenyelős játékra –: ,,Ennyit számít 3 nap a terheléses edzések után!”
 
Marchetti, Maggio, Bocchetti, Chiellini, Zambrotta (Criscito 81.), Gattuso (Iaquinta 86.), Palombo, Montolivo, Cossu (Pepe szünetben), Pazzini (Gilardino 77.), Quagliarella.
 
Gólok: Inler (10.), ill. Quagliarella (14.)
 
Inler gólja egy szép bal lábas lövés volt, amelyet talán Buffon fogott volna. Jobbal egy lövőcsellel odébb küldte Montolivót, majd ballal, kábé 20-22 méterrel a lapuba lőtte a labdát.
 
Quagliarella azután fejelt gólt, hogy a baloldalról egy betörést követően felpörgött a labda. Quagliarella az ötös sarkától egy picivel kijjebbről fejelte át a labdát, ívelve a hosszú sarokra. A kapus nem érhetett oda.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr882059477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2010.06.06. 09:48:33

Sokáig mindig a spanyolokkal nyomtuk 1-1 nagy torna előtt, ahol kikaptunk tőlük rendszerint. Persze mindig tovább jutottunk mint ők. Nem tudom hogy ez jó jel-e, hogy nem játszunk velük idén;)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 17:02:22

Marchisio tegnap átköltötte egy kicsit az olasz himnuszt a svájciak elleni meccs előtt. A szájról olvasni tudók szerint a "Che schiava di Roma, Iddio la creò" sorok helyett azt énekelte, hogy "Che schiava di Roma ladrona".

Most az van, hogy többen azt várják, hogy megmagyarázza: tényleg átköltötte-e a szöveget, illetve ha igen, akkor miért énekelte ezt. Egyesek azt szeretnék, ha Maroni belügyminiszter is megszólalna az ügyben, sokan pedig már a kereten kívül akarják látni Marchisiót. Lippi szerint nem von büntetést maga után egy ilyen tett.

blasco 2010.06.06. 18:11:27

@dino vercotti: nem értem ezzel pontosan mire is célzott vízszemű barátunk. segítenél?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 19:04:24

@blasco: a Roma mellé a "tolvaj" kifejezést biggyesztette. Majd ő elmondja, hogy ezzel pontosan mire is gondolt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 19:21:21

Mielőtt valaki focis vonatkozásokra gondolna... :)

Szerintem Marchisio csak bugyutáskodott. Mostanában is téma a poltikában, hogy Róma mennyire legyen főváros, mennyire legyenek önállóak az északiak. Ebből a szempontból Rómáról jó elmondani, hogy ott csak elfolyik a pénz (cáfolni nem tudnám:). Marchisio amúgy piemonti.

Maronit szerintem azért vonták be a buliba, mert bár belügyminiszter, de nem volt ott a központi ünnepségeken (150 éves olasz egység, érinti a mai poszt). Ő azt mondta, hogy már sok-sok éve otthon ünnepel.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 19:25:44

@mbemba: a gond nem az, hogy tesz egy ilyen megjegyzést, hanem az, hogy a Himnuszt költi át. Leírtam már: otthon, a fürdőkádban lehet, ha valakinek ehhez van kedve. Egy válogatott meccs előtt, a válogatott melegítőjében viszont már nem ajánlott.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 19:41:23

@dino vercotti: Nálam ez idétlenkedés, nem több! Én is vicceltem már a himnusz alatt, pedig néha büszke vagyok, hogy magyar vagyok!

Tegyük hozzá még, hogy ez egy 24 éves srác, jól érzik magukat, fiatalként viselkednek, nem pózolnak - mind. Meg nézzük meg az őszinte reakciókat: a kapitány elvigyorodik!

De persze, a válogatottban lehetne okosabban viselkedni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.06. 20:02:21

@mbemba: Nagyon egyetértek, nem kell ezt túl lihegni. Jó lenne, ha bocsánatot kérne, de azzal le is lehetne zárni az ügyet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 22:07:04

@dino vercotti: Teljesen egyetértek, ezt így, ilyenkor nem lehet, senkinek. Egy válogatott mezben az ember ne legyen idétlen, vagy akkor is így gondolná mindenki ha egyéb politikai utalást fűzött volna a himnuszba?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 22:41:37

@mbemba: Pontosan, az lett volna, ezért lenne helyes most is.

Némileg mea culpáznom kell, mert látszott a javulás a játékon, bár ez még mindig roppant kevés lehet. Azt el tudom képzelni, a csoport nem túl nehéz volta miatt, hogy úgy járnak ott mint 4 éve a franciák: épp hogy továbbjutás, majd beélesítés a kieséses szakaszban. Nem tartom valószínűnek, de ne legyen igazam.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 22:49:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Neked is irgumburgum!

,,ezért lenne helyes most is." Mire vonatkozik?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 23:06:02

@mbemba: Mond, te már csak megszokásból nem értesz velem egyet soha? Hülyeséget csinált, ennek ott nincs helye, kérjen bocsánatot a köcsögségért, slussz. Mindenki ezt mondta, én is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 23:13:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Fókuszálj fordítva! (és ne csak most, máskor is:), szerintem
És mi van, ha nem is mondott semmit? (márpedig most úgy tűnik)

Egyébként tényleg nem tudom mire vonatkozik az ,,ezért lenne helyes most is."

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 23:48:29

@mbemba: Helyes mindenkitől az irgumburgum, ha azt mondta amit. Legegyszerűbb az lenne, ha ő maga nyilatkozna hogy mi történt, slussz.
süti beállítások módosítása