Olasz fórum

Olasz fórum

Cavanitól Papasztatopuloszig (a tehetősek vásárlásai)

2010. július 21. - mbemba

A csapatok elkezdték a felkészülést az augusztus 29-én kezdődő 2010-11-es idényre. A felkészülési meccseken bemutatkozik lassan-lassan minden új fiú; bár, akik vébét jártak, azok még pihenik a fáradalmakat, tengerpartokon nyögik hosszú idényüket. Megfigyelhető, hogy sok csapat túl van a bevásárláson, de gondok vannak az eladással.

Bonucci lesz a Juve jövője

Egyelőre az igazolási idény győztesének a Juve tűnik. A védelemben Bonucci már rég tudja, hogy a Juve úgy gondolja, hosszú évekre megvan személyében a középső védő. Ugyanez a helyzet a védelem jobboldalán: oda Motta érkezett a Romából. A középpálya Lanzafame érkezésével erősödik. A torinói fiatal a Palermóban is játszott már jól, de tavaly a lendületes fickó a Parma szerelésében már hét gól szerzett.

Ő is támadó, de még inkább az Pepe és Martinez. Előbbi Dél-Afrikában járt a válogatottal, és ő nem bukott meg, mint a csapat. Az uruguayi Martinez szintén hosszú távú befektetés, de már augusztustól törleszthet: cselezni tud és mer, ráadásul mennyiségi munkára is hajlandó. A Juve nem sajnált kifizetni érte 12 milliót. Négy évre szerződött. Lehet, hogy nem Manninger helyettesíti Buffont, hanem Storari.
 
Az külön megjegyzendő, hogy úgy Delneri érkezéséről, mint az említett játékosokról (többnyire) már régóta tudni, vagyis igen-igen tudatos bevásárlásnak tűnik ez. Ráadásul fiatalok mind az érkezők.
 
(Elhagyta a Juvét: Candreva és Cannavaro)
 
A Fiorentina szintén meggyőzően igazolt. Jött D’Agostino az udineiktől, aki nagyot lendíthet előre, aztán Insua a Livepooltól (Benitez vitte oda az argentínt, ahol 46 meccset játszott), meg Boruc a Celtic kapujából. D’Agostino nagyon fogadkozik, bemutatásán elmondta, hogy már két éve akarja ezt a szerződést. D’Agostino végigjárta az ifi válogatottakat, a nagyban is focizott, A Romával bajnok lett, 28 éves, és szerintem utolsó esélyét kapja arra, hogy Olaszországban ne csak, mint egy jó kis játékosra emlékezzen rá. (honlapja még nagyon udinés:)
 
Mihajlovicsból, ha Firenzében bizonyít, akkor még Inter-edző is lehet belőle.
 
(Firenzéből eligazolt: Gobbi, Keirrison)
 
Oda most a kispadra Benitez érkezett már régóta, de a játékosmozgás még nem indult be istenigazából. Ugyanakkor az is lehet, hogy a brazil Coutinho, illetve Biabiany érkezte már elég is az Inter üdvösségéhez. Biabiany-típusú csatár nem volt a keretben: gyors, mint a villám, vagyis, ha területe lesz, akkor nincs védő, aki tart vele. Érdekesség, hogy ő már 2004 óta interes. A 92-es születésű, Sneijderhez hasonlított Coutinho óriási kedvenc lehet: megfelel minden sztereotípiának, amit brazil focistáról gondolni szokás (honlapja árasztja ezt a fílinget). Ilyen játékos sem volt a tavalyi Inter-keretben. Ezzel a névvel 62-ben már játszott egy brazil világbajnok. Aztán lehet, hogy Phillippinho néven fog ismertté válni.
 
Marco Faraoniról – a Laziótól érkezett – azt mondják, hogy előbb-utóbb Maicon utódja lesz. Azért ment Milánóba, mert úgy gondolta, hogy fiatalként nincs jövője a Lazióban. Toldo helyére a Sampból Castellazzi érkezett.
 
(Az Intertől megvált: Arnautovic, Toldo, Quaresma)
 
Amelia érkezett a Milan kapujába
A város másik fele sem bontotta szét a játékospiacot. A Milannál gondolhatják, hogy Yepes elég lehet a Serie A-ban a védelem közepére; és ugyanez igaz lehet Ameliára is, aki a kapuba érkezett, hogy megfúrja Abbiati jövőjét. Ott volt Dél-Afrikában (illetve 2006-ban Németországban is), ahol inkább mezőnyjátékosként segítette az edzéseket. Kölcsönben van Milánóban.
 
De a nagy dobás Adiyah lehet, a ghánai ifjonc – ő novemberben lesz 21.
 
A legújabb, hogy megvan Papasztatopulosz, a genovai görög; ezzel a vébén szépecskén játszó Zambrotta átmehet a balra. Az AEK-ból indult görög júniusban töltötte be a 22-t. Itt is új az edző: Allegri Cagliarban csodát tett.
 
(elment a Milánból: Dida és Favalli, Papasztatopuloszért Zigoni, Strasser és Odouamadi, illetve némi pénz ment Genovába)
 
Nem lett gyengébb a Roma sem! És az is lehet, hogy nem Adriano lesz az, aki ad egy lökést. Az egykori Imperatore, hogy ismét az legyen, kell tegyen még sok mindent: az augusztusi felkészülés alatt a versenysúly meglesz, de ide akarat is fog kelleni. Nehezen elképzelhető, hogy sokat játszhatna együtt Tottival, ugyanis utóbbi már nem nagyon zár vissza, és Adrianót sem ezért szerették, ahol szerették. Okaka visszatért és ő persze vissza is futkosna, ahányszor csak kell, de akkor mi lesz Adrianóval… Véleményem szerint, ahhoz, hogy a Roma jó legy, ahhoz Tottinak vagy Adrianónak buknia kell. Aztán lehet, hogy a Palermóból elengedett Simplicio megszerzése pont ennek a gondnak a megoldását szolgálja. A 31 éves brazil középpályás kreatív támadó, de nagyon tud küzdeni, az előtte játszók helyét biztosítani, ugyanakkor gólokat is rúgott már. Tetszett ő Sacchinak – ő vitte Parmába –, aztán Dunga is szemezett vele, de végül nem utazott Afrikába. Ezek az érdeklődések jelzik, hogy Ranieri komoly kártyát kapott a kezébe.
 
(Már nem a Romáé: Motta, Toni, Tonetto, Arthur)
 
Igazolt Palermóból a Lazio is. A Melbourne-ben született Bresciano szintén nagyon sokoldalú középpályás: irányít, védekezik, robotol és cselezik néha – helye lesz a Lazióban. Reja azonban még válogat. Rómába igazolhat például Gonzalez az uruk válogatottja, aki a Boca szurkolóinak is volt kedvence. Azt beszélik róla, hogy sok labdát szerez, és egyből dobja is támadásba a társakat. Acquafresca még nem a Lazióé, de a Genoa és a rómaiak már megegyezett. Nagy fogás lehetne, hiszen 22 éves, azonban már sok gól és kellő tapasztalat van a csatár mögött (131 meccs/38 gól). 
 
(Nem maradt a Lazióban: Cruz, Makinwa, Siviglia, Baronio, Dabo, Faraoni és Hitzlsperger)
 
Cavani itt még a Nápoly ellen
Az előző idény azt ígérte, hogy a Palermo és a Napoli ebben a szezonban megmozgathatja az élmezőnyt, amennyiben az elnökök megengedhetik maguknak a húzóemberek röghöz kötését. Nos, Zamparini a palermói első ember elengedte Kjaert és Cavanit is. Utóbbi pontosan Nápolyba igazolt. De Laurentiis elnök összesen 17 milliót szentelt az üzletre, és ezért öt évre van meg a 23 éves támadó, akinek Lavezzi rögtön felajánlotta a 7-es mezt. A vébén is megbámult csatár elmondta, hogy könnyű lesz megszokni a San Paolót, mert a Barbera is hasonlóan tüzes egy stadion.
 
(Nem nápolyi már: Denis és Hoffer)
 
Zamparini, a palermói presidente persze nem csak eladott (Bresciano, Kjaer, Cavani), de vásárolt is: Maccarone, aki a Siena erősembere volt végre erős csapatban is játszhat, de a volt chievós Rigoni is a kezdőben találhatja magát. Az argentin Santiago Garcia védő, Kjaer helyettese lehet, de a 22 éves ígéret aligha produkálja rögtön a dán magabiztos védőjátékát. A 18 éves Pajtim Kasami is jó befektetésnek látszik: máris 5 gólt lőtt. A Gazzetta máris Pastore örökösét látja benne. A macedóniai születésű, svájci útlevéllel rendelkező Kasami edzője a Bellinzonában Cavasin volt.
(Továbbállt: Simplicio, Kjaer, Cavani, Morganella)
 
 
A Samp nagyon érdekel minket, merthogy Koman ott készül. Garrone elnök még tavasszal említette, hogy figyelnek kölcsönben lévő fiataljaikra – így nyilván Vladimirra is. Az edzőtábor már régóta tart, de sok hír nem keveredik ki. Az biztos, hogy többször említette a Chievóból érkezett Di Carlo edző, hogy afféle német gárdát akar, vagyis olyat, amilyent a vébén láthattunk: ez ugyebár azt jelentené, hogy játszanak a fiatalok; ugyanakkor az elhangzott többször, hogy a középpálya baloldalán erősíteni kellene.
 
A Sampból elment Castellazzi az Interhez, de helyére érkezett Curci a Sienából.
 
(Sampos volt: Castellazzi, Storari, Guardalben, D. Franceschini)
 
Természetesen a jól kiszámított igazolások többet ígérnek, mint az utolsó pillanatban beeső játékosok, ugyanakkor ez nem kikezdhetetlen igazság: tavaly Mourinho improvizált egyet leigazoltatva Sneijdert, majd leverték Európát! Szóval könnyen lehet, hogy egy pár nagydobás még hátra.
 
Az olaszfórumon még ezen a héten beszámolunk a kisebbek szerzeményeiről is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr682165524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.21. 14:19:28

@_benito: Csak mert szépet írtam a Zebráról? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.21. 17:10:12

Roma: árulják a klubot, Totti sejket és bl-trófeát akar. Szerintem nagy erősítés Guberti visszatérése és Cicinho maeg Antunes is visszajött kölcsönből. Egy szélső hátvéd (mondjuk Fucile) és Burdisso nagyon kéne még.

Szerintem erős lesz a Nápoly, följebb araszol a Juve és a Fio, tartja magát a Milan, a legnagyobb esélyes meg továbbra is az Inter. Aztán remélem mi is ott leszünk valahol az elején.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.21. 22:33:54

@popp: Gubertit nem is értem, hogy hagytam ki. Nagyon jó volt a Sampban, már amit láttam tőle. Cicinho naygon jó. Úgy érzem, hogy Burdissót nem kapja meg a Roma, mert az Inter - ésszerű - nem adja el.

Én azt mondom, hogy idén a Juve lesz a kihívó, de talán a győztes is. Ráadásul hosszútávon még inkább nekik áll a zászló!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.21. 22:50:27

@mbemba: Hát nem tudom, én nem látom a Juvében a bajnoki címet, szerintem ez az év még az Interé. A Roma, a Juve, a Napoli és a Milan meg a bl-ért veret.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.21. 23:25:55

@popp: Lehet, hogy egyszerűen csak belelkesedtem, de ez a sok fiatal nekem nagyon szimpi, ráadásul Martinez kivételével az összes tetszett a tavalyi idényben.

Úgy gondolom, hogy Delneri végre jó helyre kerül, mármint úgy értve, hogy nagycsapatnál, mert itt nem szorul egyezkedésekre. Mondjuk, hogy ez a probléma ne álljon elé, ahhoz el kell adni egy pár játékost. Több párat. :) Hihetetlenül hosszú a lista!

Ugyanakkor szerintem pl. Camoranesiről még egy rend bőrt le lehetne húzni. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 00:23:12

@mbemba: Ó, Delneri, hiszen ő nagy kedvenced.

.Frajti 2010.07.22. 18:29:22

Szeretnék boldog születésnapot kívánni a világ legnagyszerűbb klubjának! GRANDE ROMA! :)

madbalee 2010.07.22. 20:12:38

@mbemba: Guberti a Romaban is jol tolta. Nekem az ellenünk jatszott bajnokin tünt fel elöször, hogy nem rossz spiler.

La Serenissima 2010.07.22. 20:45:59

sok jó játékost vett a Juve, de ez már tavaly nyáron is így volt...kiváncsi vagyok mikorra érnek csapattá, de szerintem mire bekövetkezik, addigra ezt a bajnokságot már elfelejthetik.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.22. 22:17:27

@madbalee: Őszintén megmondom, olyan szemmel nem láttam, hogy védőmunkát milyent végez. Szerintem ez nagyon fontos lesz az idén. Ott van Adriano, Totti, meg Vucsinics is. Utóbbi viszont tud távolról indulni, vagyis szerintem ő fog játszani. Aztán nyilván ott BL, a kupa, így mindenki megkapja a lehetőséget.

@La Serenissima: Persze, ez is benne van a pakliban, de az tény, hogy ők kezdték a legkorábban a felkészülést. Július 29-én már tétmeccset játszanak a Shamrock ellen.

Szerintem nagyobb baj, hogy például Del Piero gyenge játék esetén is ott akar lenni a pályán (Ferrara is nyilatkozott erről), ez pedig feszültséget okozhat (aztán ott van még Giovinco, Trezeguet, Grosso, Camoranesi - talán még vannak -, akiket el akarnak adni, de egyelőre nem sikerült). Az viszont Delneri helyzetét erősíti, hogy egy ilyen idény után egy ideig nem lehet igaza egyetlen tavalyi játékosnak sem.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:27:36

@mbemba: "Totti, Vucinic és én tudunk együtt játszani, de ehhez bizonyos dolgokról le kell majd mondanunk. Nem lehet állandóan csak támadni és reméljük, hogy tudunk segíteni majd a védekezésben is." - üzeni Adriano neked.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.23. 13:10:20

@Adriano: Brazil barátom, mi az a reméljük? :)

.Frajti 2010.07.26. 13:02:35

@popp: először dobjon le 20 kilót, aztán álmodozzon a kezdőről!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.26. 13:58:14

Fontos meccsen van túl Koman és a Samp!

2-1-re kikaptak a Portótól, Koman a 75. percig játszott (honlap, gazzetta, yahoo nem említette külön a nevét). 2-0-ra elment a Porto, Cassano 11-esből egyenlített (Cassano tette be, és kezezés colt).

Pazzini, Semioli, Ziegler nem utaztak. A meccset 40 ezren látták.

Juve-Lyon 2-1. Állítólag nagyon ment a Juve. Első félidőben kiállítottak egy franciát. 23 ezren látták a derbit (ahányan befértek)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.29. 14:51:07

Komoly összefoglaló. Sajnos Gonzalez egyre messzebb, ahogy Hernanes ügye sem alakul, ami meg még szomorúbb, hogy se Lotito, se Reja nem nagyon tart igényt Firmanira, ha így elengedik, akkor Di Canio szerződésének meg nem hosszabbítása óta a legnagyobbat fogok csalódni a csapatomban.

Egy jó hír, hogy bár én annyira nem bíztam Brescianóban, de a felkészülési meccseken nagyon jól játszik, látszik hogy bizonyítani akar és megy is neki.
süti beállítások módosítása