Olasz fórum

Olasz fórum

Dustin Hoffman Leopardival Marcheért (videós)

2010. augusztus 20. - mbemba

Dustin Hoffmant kérték fel Marche tartomány (Ancona a székhelye, tartomány az Adria partján, Emilia-Romagnától délre, Toszkána magasságában) népszerűsítésére, és az augusztus 8-án hetvenharmadikat is betöltő színész vállalta a melót. Elszavalta Leopardi egyik leghíresebb versét az Infinitót (A végtelen), a gyakran idézett kezdősort: Sempre caro mi fu quest'ermo colle még hallani, utána viszont már nem csak a strófák jönnek, de a színész olasz önostorozása is (mannaggia, mondja egyszer = a fenébe, a nyavalya). versválasztás nem véletlen ugyanis a gyakran legnépszerűbbnek mondott olasz költő Marcheben, egész pontosan Recanatiban született, még az Ottocentóban.

A színészválasztást volt aki kritizálta, volt aki büszke volt, hogy találkozott a színésszel.

Itt a klip hosszabb változta, majd egy egészen rövid. A jútyubon találtam egy Vittorio Gassman-féle Infinitót is. Az lenne a harmadik.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr182235536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása