Olasz fórum

Olasz fórum

Giovinco belejött (ulver és Epszilon nyert, 1. forduló)

2010. augusztus 31. - mbemba

Sok felütés kínálja magát, többnyire negatív töltetű, mi közelítsünk másképp… A könnyen beguruló, alapjáraton is csak szikrázó Mihájlovics egy nyilvánvaló bírói hiba után (videó után nyilvánvaló), ami csapatának könnyen lehet, hogy három pontjába került azt mondta, hogy: Igen, mindenki hibázhat! Ezt teszi a toszkán levegő a legkeményebb csávókkal is.

A szóban forgó Firenze-Nápoly 1-1-et nem láttam, viszont láttam a Juvét Pugliában, az Intert Emíliában és a Romát az Olimpicóban (Roma-Cesena 0-0). Mindhárom hozott meglepetést.
 
Garicsot a Dall'Ara megtapsolta
Utóbbi kettőről röviden annyit, hogy az első félidő legjobbja Garics volt. Ment előre, jól védekezett, és néha még váratlanra is képes volt. Az utolsó percekben igazolta őt a Bologna, mégis alapjátékosnak tűnt, és mikor pár perccel a vége előtt lehozta őt edzője, akkor a szépszámú megtapsolta, mint a nagyokat! Igen, standing ovation volt! Sokat adnék azért, hogy Komanék is megérhessék ezt! Koman az utolsó tíz percre szállt be, Vass végig a pályán volt, Feczesint a végére hozták be, Rudolf ezúttal csak nézte a meccset.
 
Az első félidőben jól tartotta az Intert a Bologna (0-0), aztán a másodikra jött az Inter, mint a veszedelem. A tavalyihoz képest annyi volt a változás, hogy Mariga kezdő volt, Coutinhót pedig láthatólag be akarja építeni Benitez. A második félidőre Eto’o teljesítmény javult fel nagyon-nagyon, és a Garics-féle oldal csak leste a kamerunit. De mivel Milito még nincs kibiztosítva, ezért maradt a 0-0. Sneijder viszont elég éles volt, ágyúzott, szlalomozott, még nem jött össze neki a gól, de… Olasz források már többször mondták, hogy Coutinho és Sneijder egyszerre nem játszhat jól. Hogy így lenne, abban nem vagyok biztos, abban viszont igen, hogy a felkészülési meccseken, ahol a holland még nem volt ott, a brazil serdülő srác nagyon villogott.
 
De a sztár a tegnapi estén Viviano volt, a bolognaiak kapusa. Egyszer úgy repült, mint Superman, máskor a labdákat rángatta le, s eközben csak mosolygott, mint a vadalma.
 
Antonioli is úgy teljesített, mint a bolognai kolléga. Ha nem a Serie A legidősebb kapusa (1969 szeptember 14-én volt öröm Monzában), a Romával korábban scudettót nyert Antonioli van a cesenai kapuban, akkor nyer a Roma. Meg amúgy is: nyertek meg már meccset a Serie A-ban, ennél gyatrább teljesítménnyel, sőt… Pizarro, De Rossi, Totti, a vezérek kifejezetten jól fociztak. Véleményem szerint a Cesena volt ritka jó, egészen váratlanul jó. Schelotto (az U21-ben Komanék ellen láttuk párszor – nekem nem tűnt ki, fel), Giaccherini sok kisfüzetbe bekerült, Nagatomot pedig amúgy is ott emlegették, azok között, akik a Serie A nagy felfedezettjei lehetnek.
 
Most ennyit erről, mert a Juve-meccs (Bari-Juve 1-0) fogott meg leginkább – amúgy pedig míg a romanisták rátalálnak a győzelem ösvényére, örüljenek, hogy megvan Burdisso!
 
A meccs folyamán többször arra gondoltam, hogy ha valaki csak úgy szemlélődne, és eleve nem tudná, hogy a Bari a kiscsapat, a Juve pedig az óriásmega, akkor soha nem jönne rá a valóságra. A kilencven perc után aztán leesett volna, mert bizony Ventura odament a tábor alá, a játékosok örömén pedig egyértelmű volt, hogy tudtában voltak azzal, hogy mit mutattak fel. Nagyon szép volt egész meccsen a végig éneklő San Nicola!
 
A hazaiaknak volt egy karmesterük, Almiron, aki fantáziált a labdával, aki osztogatott, de küzdött is, ha kellett – mint a legjobb Veron úgy focizott a korábbi juvés; aztán voltak extra teljesítmények, mint az Alvarezé, egy őrületes csatár, Barreto; egy cselezni merő és tudó csapat, egy magabiztos, higgadt kapus (Gillet); ráadásul a tizenegy annyira magabiztosan passzolt, mint a Van Gaal-féle Ajax valamikor a kilencvenes években – na jó, emlékeszem, volt olyan, hogy Kraszics belelépett a labdajáratásba. Donati gólja sem volt kutya!
 
Ehhez képest a Juve hozott magával egy ütemtelen favágót: ő lenne Felipe Melo, csak robotolni tudó játékost, mint Pepe. Aztán volt öregecske (Del Piero), meg fiatalnak (Marchisio) mondott sztár is. Meg bravúrkapus.
 
Persze, hogy vannak itt túlzások, de nem lettem volna Juve-szurkoló ezen a vasárnap. Aztán hozzá kell tenni, hogy szerencsétlen Del Neri kifogyott a csatárokból, olyannyira, hogy a pár napja igazolt Quagliarella már aláírása előtt tudta, hogy kezdő lesz Bariban. Hogy még jobban nézzenek ki a zebrák: a némi lendületet hozó Martinez egy hónapra kiszáll a buliból.
 
Mindezek ellenére biztos vagyok abban, hogy a Juve a dobogón lesz.
 
Aztán mi történi a többi pályán? Giovinco utóbbi két évének legjobb meccsét játszotta a Parma-Brescián (2-0). Nézzétek csak meg!
 
 
A többiek: Milan-Lecce 4-0, Palermo-Cagliari 0-0, Udinese-Genoa 0-0.
 
És közben Berlusconi domborított egy nagyot: Ibrakadabra megérkezett és megmondta, hogy 25-nél több saját szerzeményt akar.
 
Hogy az első fordulónak egy győztese se maradjon ki: nyert ulver és Epszilon, mert 2 telije és 3 egypontosa volt. Ez 7 pont! Hitchiker 7 pontja itt kevesebbet ér (1 teli+5).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr892261277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.31. 22:16:45

Borriello a Romához megy, Robinho a Milánba (most aztán lehet szeretni Berlusconit:), Kaladze Genovába, mindez hagyján (jaj szegény Adriano):

de Jeda miért megy Leccébe?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.31. 23:39:44

Perpetuini újra kölcsönbe került, de legalább a Triestinához, Bonetto is végre letörhette láncait, már meg is érkezett Livornóba.
Most így szezon elején azt mondom, hogy örülök Zarate maradásának, még akkor is gondot jelentet volna ha elmegy, ha valóban olyan sokat kapott volna érte a csapat, egyszerűen időhiány állt volna elő.
Állítólag az utolsó pillanatban még Benitez is elgondolkozott Ledesma megvételén, mert igaz ugyan hogy az új szerződése 2015-ig szól, de 9 millióért kivásárolható. Mauri sem ment a Sampdoriába és legalább Firmani is marad még egy fél évet.
Összességében ez az utóbbi fél évtized legelőremutatóbb nyári átigazolási időszaka volt.

Adrianóról pedig beigazolódott az, amit vártam.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.02. 01:33:30

Lássunk egy Laziós összegzést:

Érkezett:
M. Bresciano - ingyen (szabadon igazolható)
Sergio Floccari - 8,5 millió euró (CFC Genoa)
J. Garrido - 2,5 millió euró (Manchester City)
Á. González - 2,0 millió euró (Defensor Sporting Club)
Pablo Pintos - 1,4 millió euró (CA San Lorenzo)
Hernanes - 13,6 millió euró (Sao Paulo)

Kölcsönből visszaérkezett és maradt a felnőtt csapattal:
I. Artipoli - (US Foggia)
A. Quadri - (Taranto Sport)
Perpetuini - (FC Crotone)
L. Kozák - (Brescia Calcio)

Végleg távozott:
T. Hitzlsperger - ingyen (West Ham United)
Pablo Pintos - 1,3 millió euró (FC Getafe)
Cribari - 0,5 millió euró (SSC Napoli)
Kolarov - 19,0 millió euró (Manchester City)
Eliseu - 2,0 millió euró (FC Malagá)
Dabo - ingyen (csapat nélkül)
Cruz - visszavonult
Baronio - csapat nélkül
S. Inzaghi - visszavonult
Siviglia - visszavonult

Kölcsönbe távozott:
Makinwa - (?) Larissa
Carizzo - 0,5 millió euró (River Plate)

Ezeken felül Pedro Rosalio is leigazolta a csapat, aki a Benfica korosztályos együttesétől jön és állítólag fantasztikusan tehetséges, illetve Stefan Catalin, Nicolas Di Piero és Daniele Ugolili csatlakozott még a korosztályos együttesekhez, utóbbi egyelőre csak 1 évre, kölcsönben.

A csapat alig kevesebb mint 30 millió eurót költött az igazolásokra, a bevételi ablakban pedig egy nem túl magas, majdnem 5 milliós veszteséget könyvelhet el. Ami kifejezetten veszteséges üzlet volt, az Hitzlsperger illetve Pintos érthetetlen leigazolása, majd azonnali túladása. Mindezek mellett a semmit sem mutató és fél évet kölcsönben is töltő Eliseut sikerült dupla annyiért eladni, mint amennyiért 1 éve érkezett és Kolarov Angliába költözése is remek üzlet volt, lévén több mint tízszeres haszonnal járt.

Ha a Bologna ellen megszületik az első győzelem, akkor pedig a jó kezdet is megvan.
süti beállítások módosítása