Olasz fórum

Olasz fórum

Ez nem igazság

2010. szeptember 15. - mbemba

Nehéz megemészeteni a hírt, mely szerint Burdisso, a Roma hátvédje goromba szabálytalansága után csak kétfordulós büntetést kapott. Arányos büntetést kellett volna kapnia, mint mindenkinek elkövetett hibája, bűne után.

Hogy mi az arányos azon okos jogászok, sok hájjal megkent ügyvédek, illetve olyan emberek, akiknek idejük van, könnyen elvitatkozgatnak, gyakran virtuóz érvekkel tetszelegnek. Ezúttal könnyű lett volna az arányosság megítélése: Daniele Conti, a szenvedő fél, akinek sebét harminc öltéssel varrták össze, valószínűleg október 17-én tér vissza az Inter elleni meccsre. No, az arányos büntetés ebben az esetben Burdisso számára az lett volna, ha eltiltása pontosan eddig szólt volna. Lényeg: korábban ne játszon, mint a sértett!
 
És egy ilyen döntésnek örülhetett volna a Roma hátvédje, hiszen durvaságának következménye simán lehetett volna egy pályafutás vége is. Volt már ilyen!
 
A Serie A-t nem követőknek: Burdisso a Cagliari-Roma bajnokin 1-1-es állásnál csúszott be kíméletlenül (1,04-nél). Burdissót kiállították, a Roma pedig 5-1-re veszített a szárd fővárosban (a Cagliari első gólját Conti rúgta). Daniele Conti édesapja a 82-es világbajnok Bruno, aki a Roma csapatvezetőjeként a rómaiak kispadjánál volt ott a meccsen. Daniele a Roma csapatában kezdte, de mivel nem sikerült gyökeret vernie Cagliariba igazolt, ahol ma már csapatkapitány.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr942298597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása