Olasz fórum

Olasz fórum

Vége a bő esztendőknek az Internél (Estié és Giannicheddáé a 12. forduló)

2010. november 14. - mbemba

És akkor most bejelentem: Vége az Inter bő esztendőknek! Nem, nem azért, mert simán kikaptak a sok időt tíz emberrel küzdő Milantól, hanem mert alig-alig tudtak jól focizni.

Kis túlzással csak romokat látunk, mikor Intert nézünk – a Mourinho-féle csapat romjait. Aztán persze még javulhat ez a csapat, Milito előbb-utóbb belejön, Maicon is felépül majd, Cambiasso is, vagy például Coutinhoból még bármi lehet, de számomra úgy tűnik, hogy Biabianyval nem sok mindent nyer az Inter. Idegenben kontrajátékot igen, azt lehet nyerni vele, de mást nem. De persze tudjuk, hogy a meccs ott ment el, hogy Materazzinak kijött már a tempóból, s nem érezte, hogy hogyan is kellene Ibrához nyúlni – vagy inkább hogy hogyan nem szabad odanyúlni. Persze mit tehetett volna Benitez? Mégsem lehetett a balkáni svédre ráküldeni a két fejjel kisebb Cordobát. Bár emlékszem még olyan emberfogásra, mikor Cannavaro az égimeszelő Flót levette a pályáról.
 
Láttam a Juve-Roma meccset is, s nekem tetszett. Akart nyerni mindkét csapat, tettek is érte. De leginkább az tetszett, hogy voltak játékosok, akik fontosak lehetnek a válogatottnak, a Serie A-nak, s ismét formában vannak. Iaquinta és Aquilani jut ide eszembe. Szép gólt lőtt nagyon a nagy harcos, nem is tudom lőtte ő ilyen szépet? Aztán Aquilaniról szólva: meglátszott, hogy Delneri milyen fontos szerepet szánt neki. Az volt, ami Corini volt a nagy Chievóban, de hasonlítható a jó Pirlóhoz is. Szóval visszavontabb (nem annyira, mint a milános) helyről irányítani, nagy passzokat adni. S jó volt Pepe is, aki ezúttal verte a gyengécske Riisét.
A Romában szerintem a külföldiek voltak jók: Burdisso, s főleg Mexes. De leginkább Menez győzött meg engem. Egy baj van vele! Nem olasz! Kár Tottiék szempontjából, hogy nem volt kit kiszolgálni elől: Borriello és Vucsinics szombat este zsengék voltak.
 
Aztán láttam a Samp-Chievót. A yahoo azt írta, hogy csak a közönség érdemelt jó jegyet, mert azt a meccset végigszenvedni nem volt kis dolog. Koman sem játszott különösebben jól. Iszonyúan hiányzott a minőség a pályáról, vagyis Cassano, Pellissier és Luciano.
 
Mi volt még? A Lazio nyert! Pedig eddig veretlen volt idegenben a Nápoly, ráadásul a vendégeknél Garganón kívül mindenki ott volt, aki számít. Így második a Lazio (25), harmadik a Napoli (21), megelőzve a Juvét (20), az Intert (20) és a Romát (19). 26 pontjával mindenkit megelőz a Milan.
 
 
2+2 kellett most a győztesnek, s ezt ketten (Esti Kornél és Giannichedda) is hozták. Gratulálunk a győzteseknek!
 
1. forduló - ulver, epszilon (2+3)
2. forduló - Automata Hari (0+6)
3. forduló – Frajti (2+3)
4. forduló – epszilon (3+3)
5. forduló – Zigi (3+2)
6. forduló – Giannichedda (1+8)
7. forduló – Zigi (2+5)
8. forduló – Automata Hari (4+1)
9. forduló – DavidE., Zigi  (3+3)
10. forduló – Panucci (2+5)
11. forduló – DavidE (2+3)
12. forduló – Esti Kornél, Giannichedda (2+2)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr202449148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2010.11.15. 08:38:57

Magam ellen szólok, de a sportszerűség megkívánja, hogy jelezzem, én úgy számoltam, Esti K. valóban nyert, de csak holtversenyben Giannicheddával 2+2-vel. A Firenze-Cesena meccs ugyanis szombaton este hatkor kezdődött, Kornél pedig aznap 18.41-kor adta le a tippjeit, igazság szerint ezért a meccsért a +1 pont már nem jár neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.15. 08:55:23

@Zigi: Nagyon köszönöm Zigi! Ma este - esetleg már délután - megnézem. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.15. 10:35:58

@Zigi: Teljesen igazad van, valóban már ment a meccs és bár még 0-0 volt a tippem leadásakor, de úgy korrekt hogy ha arra a szabályok értelmében nem kapok pontot. Ezzel együtt a holtversenyben aratott győzelmemnek örülök, ez a debütálásom! :)
No meg a Lazio úgy második, hogy csak egy ponttal előtte a Milan, de néggyel mögötte a harmadik Napoli! Remek!

.Frajti 2010.11.15. 13:24:14

Tippeljetek, hanyadik helyen végeztem az 1+4gyel :D

DavidE 2010.11.15. 14:59:13

@.Frajti: Mi is volt az ígéreted? :)

.Frajti 2010.11.15. 15:31:36

@DavidE: Hogy lemondok. De miről is? :) Lemondok az esti nasiról.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.15. 16:16:21

Mire hazaértem el is dőlt minden! :)
süti beállítások módosítása