Olasz fórum

Olasz fórum

Mintha az lenne az utolsó (a 22. forduló Frajtié)

2011. január 30. - mbemba

A forduló tanulsága, hogy: A pénz nagy úr, de Cavani a hős még… áll.

Vegyük a Palermo ellen győzedelmes Intert! (3-2) Két gólt az a Pazzini lőtt, aki egy hete talán még úgy tudta magáról, hogy ő a jövő Sampjának egyik tartóoszlopa. Aztán nyilván bejelentkezett a Mágnás Miska Moratti, aki jól kivásárolta az egyik leggólképesebb olaszt. De ott volt a csapatban a frissen vásárolt Ranocchia, s Kharja is jelentős szerepet kapott. Így könnyű! (de még így sem volt könnyű, tudjuk)
 
Szerencse, hogy van egy hős, aki mindenkit legyőz - még a végén: Edison Cavani! Az uruguayi miután hétközben végighajtotta az Inter elleni kupaderbit, a Samp ellen háromszor volt eredményes. A lényeg az, hogy Cavani hétről-hétre – ezúttal már-már napról-napra olyan teljesítménnyel rukkol ki, mint Eto’o a BL-döntőben a Barca ellen. Hihetetlen áldozatot vállal csapatáért: a Samp ellen volt egy jelenet, amikor egy az ellenfél tizenhatosánál elvesztett labdát követően úgy vonult vissza védekezni, hogy ő lett csapata védősorának második leghátsó embere. Embertelenül nagy melós. S közben lőtt három gólt. Támadótársai: Lavezzi és Hamsik gyakorlatilag ugyanezt csinálják.
 
Nagyon kedves jelenetnek voltam szem- és fültanúja a meccs közvetítésekor: a közvetítő, meg a szakkomentátor, Franco Causio végig ajnározta az uruguayit, s nagyon várták, hogy sikerül-e megszóltatni Cavanit a félidőben. Cavani odasétált a mikrofonhoz, s valami hihetetlen szelíden, csendesen annyit mondott: Úgy kell küzdeni minden egyes labdáért, mintha az lenne az utolsó labda. A világbajnok Causio pedig elröhögte magát, őt is megütötte ennek a játékosnak a tisztasága, mert bizony ott maradtak a nagy igazsággal, s most kivételesen minden betű igaz volt. Átfutott mindenki agyán, hogy hányszor hallották ezt a mondatot, de ezúttal nem közhely volt.
 
Láttam a Lazio 2-0-s győzelmét a hiteltelen Fiorentina ellen; a Chievót, amint legyőzi a Serie B-t érdemlő Bresciát; s hallottam, hogy a hó beborította a Bologna-Romát. Rudolf, sajnos, döntő tizenegyest hibázott (Cagliari-Bari 2-1). A harcos Milan pedig legyőzte a harcos Cataniát, idegenben 2-0-ra.
 
Megnéztem a Juve-Udinét is, Marchisio bevágta élete gólját, de az Udine úgy focizott, hogy az jutott eszembe: én még nem láttam csapatot, amelyik ennyire hasonlít a Barcelonához. Erről írnék bővebben is, majd ha idő is lesz.
 
Kiszámoltam azt is, hogy – Zigi és Serenissima után – Frajti volt a legjobb. Azért állítom ezt, mert szerintem senki nem gyűjött össze 3+3-at.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr602626304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2011.01.31. 08:59:21

Wow! :)

Akkor itt is a kövi, mert holnap nem lesz rá időm.

23. forduló - 2/2 - HÉTKÖZI

Bari - Inter 1:2
Cesena - Catania 1:0
Chievo - Napoli 1:2
Fiorentina - Genoa 1:1
Milan - Lazio 2:1
Palermo - Juventus 2:1
Parma - Lecce 2:0
Roma - Brescia 2:0
Sampdoria - Cagliari 1:1
Udinese - Bologna 2:0

La Serenissima 2011.01.31. 10:21:16

lenyomták az Intert és a Juvet, előtte meg 4-4 volt a Milan ellen a San Siroban, szóval nagyon fut most az Udinese szekere.

már tavaly is nagyon jól játszottak, csak akkor az eredmények nem jöttek...

AkovácsApéter 2011.01.31. 16:49:27

Legyen bajnok a Napoli, a Matador meg előzze meg a nagyképű világfit, és nyerje el a szezon végén az aranycipőt! :)
süti beállítások módosítása