Van új a nap alatt! Van citrom az olasz tésztán!
Barátok jöttek hozzám, s úgy döntöttem elkészítem az elhinni sem mert receptet. Annyira furcsán hatott a Citromos szélesmetélt (Tagliatelle al limone) cím, hogy délután ki kellett próbálnom, mennyire illik citrom a szélesmetéltre. Elkészült, de olyan gyorsan, hogy el se kezdtem, de már számban volt a citrom íze, a bazsalikomé, a parmezáné. Jó ez így! Pontosabban:
Főzzétek meg a tagliatelle tésztát – az enyémre ráírták, hogy ötperces –, egy adagra facsarjatok kábé fél citromot, aztán két-három bazsalikom levelet is tépjetek szét fölötte, s parmezánt is reszeljetek a gőzölgőre. Barátok azt mondták, hogy ízlett nekik. Fürkésztem őket, de nem tudom a tutit. Talán nem kellett volna annyit szürcsölnöm Figula rizlingjét.
Ennyi lenne! Ha kinn 30 fok felett van, s benn 25, akkor szerintem zseniális kaja!