Olasz fórum

Olasz fórum

Woody Allen és Benigni Rómában

2011. augusztus 14. - mbemba

Bop Decameron lesz a címe a Rómában ezekben a napokban is forgatott filmnek. A jútyub emberei és az on-line újságok rendre hozzák a forgatás jeleneteit, előkészületeit. Ezek egyikében Benignit paparazzók rohanják meg vagy inkább le (videó a szöveg után).

Ezeknél a jeleneteknél nekem jobban tetszett Woody Allen tipegése a polgármesternél, illetve az őt körbe szerencsétlenkedő-idétlenkedő léhűtők és polgármesteri hivatalban dolgozók sürgölődése.

Benigni nem először forgat Rómában – amúgy echte toszkánnak (toscano doc, mondja az olasz) számít. Ha Allen is akkorát rendez, mint annak idején Jarmusch, akkor jól járunk, jövőre jó filmet nézhetünk.

A készülő Woody Allen-film, a romantikus kommédia ihletője Boccaccio Dekameronja volt. A fantasztikus novellagyűjtemény 1351-ben készült el.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr723153189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása