Olasz fórum

Olasz fórum

Quo vadis Inter? Inter-Trabzonspor 0-1

2011. szeptember 15. - Gila11

Tegnap este Gian Piero Gasperini egy balul elsült meccsel debütált a Bajnokok Ligájában. Az Inter papíron verhető ellenfelet fogadott a Meazzában a török Trabzonspor személyében, így kezdtek a felek:

Inter : 1 Julio Cesar, 42 Jonathan, 6 Lucio, 23 Ranocchia, 55 Nagatomo 4. Zanetti, 19. Cambiasso, 20. Obi (Alvarez 55); 28 Zarate (Coutinho 77), 7. Pazzini (Milito 55), 10. Sneijder.

Trabzonspor : 29 Tolga, 28 Celustka, 23 Giray, 6 Glowacki, 5 Cech, 20 Colman, 15 Zokora, 30 Serkan, 25 Alazinho (Sapara 64), 9. Halil Altintop (Akgun 88); 12 Paulo Henrique (Vittek 74). 

A vasárnapi meccs után (Palermo 3-4) sokat vitatott 3 védős rendszert elnöki vagy újságírói tanácsra 4 fős védelem váltotta a hazaiknál.

A találkozó nem indult túl eseménydúsan Sneijder a 2. percben elbikázott egy szabadot majd szinte a 20. percig  nem  történt érdemleges dolog, ekkor Obi lövését blokkolták a török védők. A 28. percben újabb Sneijder bomba halt el a sorfalban. Tolga kapus a 34. percben nagyot védett Zarate próbálkozásánál, két percre rá Sneijder  harmadik szabadja is célt tévesztett.

A félidőre hazai mezőnyfölény után vonultak rövid pihenőre a felek.

A folytatásban Sneijder ismét szabadrúgásból próbált túljárni Tolga eszén, de most sem járt sikerrel. Az Internél  értek a cserék, amelyeket Gasperini az 55. percben realizált. Obit Alvarez, "Pazzó"t Milito váltotta. A meccs addigi legnagyobb helyzete Milito előtt kínálkozott, de ajtó-ablak helyzetben csúnyán kapu mellé fejelt.

És, mint ilyenkor lenni szokott.. a kihagyott ziccer megbosszulta magát és hamarosan vezetett az ellen.

A 76. percben  Altintop hatalmas bombája a keresztlécről visszavágódott a mezőnybe, a kósza labdára Celustka csapott le elsőként és a mélázó védők között gyönyörűen a hosszú sarokba tette a lasztit. Cesar nem érte már el (0-1).

Innentől az amúgy is feszült hangulat fokozódott, az ideges Inter játékosok nem tudták feltörni a remekül záró török védelmet. A hajrában Tolga  még nagyot védett Coutinho lövésénél, de elmaradt az Inter gólja. A végeredmény csalódást keltő 0-1.

Az Internél meg lassan elkezdhet gondolkodni Moratti: Quo vadis Inter?

www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr653228527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.15. 11:42:49

Akkor Tolgának főleg a 2. játékrészben volt dolga. :) Hát erre senki sem számított. A meccset nem láttam, így nem is lehet véleményem. Szerintem itt komoly motivációs problémák vannak.

Gila11 2011.09.15. 12:08:17

@Pietro87: Nekem gépiesnek tűnt az Inter játéka, csak mentek előre minden céltudatosság nélkül.
Elvétve tudtak helyzetet kialakítani, többször Sneijder szabadjaiban lehetett volna komoly veszély ha eltalálta volna a kaput... A védekezésük stabilabb volt, mint a palermói meccsen, de így sem értek semmit azzal. Gondok vannak a kék-feketéknél, hétvégén lesz egy mérvadó meccsük a szintén gödörben lévő Roma ellen. Aki ott veszít szerintem megroskad a gyenge kezdés miatt.

Tenyeres0 2011.09.15. 20:25:30

pokolian jatszottak.. megerdemeltek
süti beállítások módosítása