Olasz fórum

Olasz fórum

Szardínián indul a második kör - Beharangozó + tippverseny

2011. szeptember 16. - Pietro87

Felemás bemutatkozáson vannak túl az olasz csapatok, ami az európai kupaszerepléseket illeti. Az 5 meccsből csupán egy győzelemre futotta, igaz a vereségből is csak ennyi jött össze. Nagyot bukott otthon az Inter, hárman remiztek: Lazio, Milan, Napoli és csak az Udinese tudta megszerezni a három pontot. Ezeknek a gárdáknak, mi sem lehetne jobb alkalom egy javításra, – már akinek szüksége van rá – mint egy honi megmérettetés. Kicsit azért elszomorító, hogy csak 1 győzelem jutott az olaszoknak és, hogy azt a 2 döntetlent is bravúrként kell elismerni. De, ha gyorsan gondolkozunk, akkor eszünkbe jut a Palermo és a Roma esete, akik még a selejtezőben elbuktak. Ez egyszerűen szörnyű.

Most is a már-már szokásosnak mondható menetrend szerint lesz lebonyolítva a forduló: szombaton kettő, vasárnap nyolc mérkőzés kerül terítékre, a már jól megszokott időpontokban. Ez egyben jelenti azt is, – jobbára a szombati két meccs – hogy jövő héten nem lesz sem BL sem EL – miért is lenne egy héten belül – ellenben lesz calcio kedden, szerdán és csütörtökön is. És akkor jöjjön a lényeg.
 
Cagliari – Novara
Két olyan csapat találkozója lesz ez a szigeten, melyek játékosainak még mindig ott virít a mosoly az arcukon. A szárdok bravúros hárompontos rablóhadműveletet hajtottak végre, Róma farkasok lakta felében, míg a piciny Novara a Bentegodiban hajrázott össze magának egy pontot. Persze, hogy a Cagliari az esélyes, csak aztán be ne aludjanak a kellemes olasz őszi délutánba.
Inter – Roma
„Rosszmájúként” mondhatnám, hogy edzőmeccs a javából. Az az igazság, hogy mind Gasperini, mind pedig Luis Enrique javában keresi csapata taktikáját, arculatát. Véleményem szerint a győztes csapat, ha egy kis időre is de levegővételhez juthat – főleg a győztes tréner – és talán megindulhat felfelé a táblázaton.
Atalanta - Palermo
Már csak 5 pontot kell ledolgozni a hazaiaknak, hogy 0-án álljanak, és ezt szeretnék is minél hamarabb véghezvinni, de ehhez a Palermónak is lesz egy-két szava. Miccoliék múlt vasárnap felnégyelték Gasp bácsi taktikáját, míg a bergamóiak fontos ponttal távoztak Genovából. Izgalmas calcio várható a húsleves fogyasztása közben.
Bologna – Lecce
Ha Di Vaio és Diamanti megvillannak, akkor nyert ügyük van a Rossobluknak, ha nem, akkor minden előfordulhat. Még az is, hogy jó bolognai szokás szerint leszakad a hó és elmarad a meccs.
Catania – Cesena
C. C. Catch – meccs. A szicíliaiak a tavalyi remek hazai teljesítményüknek köszönhetik, hogy most is itt vannak. A keretükben 13! argentin légióst is tudó Cataniának, nincs is más dolga, minthogy megkezdje a pontok összeszorgoskodását.
Lazio – Genoa
A 2-2 jegyében megrendezendő találkozón izgalmas párharcnak nézhetünk eleibe. A Lazio egy, a vezetőedzője szerint is szégyenteljes Vaslui elleni x-et próbál kiküszöbölni. Mauri egy hónapra kidőlt, de több kulcsember pihent az EL meccs alatt, tehát a hazaiak javára billen a mérleg. Persze a Genoa sem feltartott kezekkel érkezik majd, de a Grifonik nem szeretnek nyerni az Olimicóban.
Parma – Chievo
A sárgamezesek csatáján, talán a sonkások valamivel esélyesebbek. Azonban a Chievót sem illik lebecsülni, hiszen életveszélyes kontráikkal idegenben mindenkire veszélyesek szoktak lenni.
Siena – Juventus
Conte hazatér és hazaviszi a három pontot. Semmi sem szól a hazaiak mellett, így valószínű marad 100%-os a Juve. Vagyis talán lehet némi esélyük: mindig van egy meglepetésmeccs és talán Grosso is játszik majd.
Udinese – Fiorentina
Remek támadógépezetek izgalmas csatáját hozhatja a Friuliban lejátszandó találka. Hazai félen Di Natalétől, vendégoldalon Gilardinotól retteghetnek a védelmek. Kérdés, hogy a Rennes elleni EL mérkőzés mennyit vett ki a zebramezesekből.
Napoli – Milan
Jobb helyeken este szoktak tűzijátékot rendezni, és úgy veszem észre, hogy ez alól Itália sem kivétel. Merthogy vasárnap este lesz a forduló fénypontja, ahol izgalmakban biztos, hogy nem leszünk híján az észak – dél ütközeten. Aztán előfordulhat, hogy egy unalmas 0-0-t látunk majd. Mindenesetre két, a BL-ből pozitív élményekkel és bravúros pontszerzéssel visszatérő gárda, óriási ütközete kerül asztalra Nápolyban. Vendégoldalon sokan maródiak (Ibra, Ambrosini, Robinho, Gattuso, Boateng), míg az Azzurriknál csak Lavezzi játéka kérdéses – bár ő nagyon ott szeretne lenni.

 

Tippeléshez:

Cagliari-Novara
Inter-Roma
Atalanta-Palermo
Bologna-Lecce
Catania-Cesena
Lazio-Genoa
Parma-Chievo
Siena-Juve
Udinese-Fiorentina
Napoli-Milan

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr623232601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.16. 21:01:24

Na akkor induljon a tippelés! :) .Frajti már tippelt a "Micsoda foci!" című posztnál.

Cagliari-Novara 2-1
Inter-Roma 2-2
Atalanta-Palermo 1-1
Bologna-Lecce 2-0
Catania-Cesena 2-1
Lazio-Genoa 3-2
Parma-Chievo 0-1
Siena-Juventus 1-3
Udinese-Fiorentina 3-0
Napoli-Milan 3-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.16. 21:14:07

Cagliari-Novara 2-0
Inter-Roma 1-1
Atalanta-Palermo 2-1
Bologna-Lecce 2-0
Catania-Cesena 1-2
Lazio-Genoa 3-1
Parma-Chievo 0-2
Siena-Juve 1-3
Udinese-Fiorentina 2-1
Napoli-Milan 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.16. 21:19:54

Az biztos, hogy nagyon felemás volt a BL- és EL-szereplés. Szerintem csak a Nápoly volt jó. Hallottam, olvastam, hogy az Udine nagyon-nagyon kínlódott a Rennes ellen.

Galliani nosztalgiázott, hogy milyen szép is volt, mikor Maradona, Careca, Gullit, meg Van Basten játszottak.

Tessék, emlékek 88-ból a San Paolóból:

www.youtube.com/watch?v=FzX04MelnMc

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.16. 21:37:13

@mbemba: Egy fordított eredménnyel kiegyeznék bármikor. :) Pont Nápolyban lett bajnok a Milan. :(

Egyébként ma 27 éve, hogy Maradona debütált a Napoliban:

www.youtube.com/watch?v=MtJWNlawzqs

Gila11 2011.09.16. 22:09:52

Beszállok én is a tippeldébe :)

Cagliari-Novara 2-1
Inter-Roma 2-1
Atalanta-Palermo 0-1
Bologna-Lecce 2-0
Catania-Cesena 1-1
Lazio-Genoa 2-1
Parma-Chievo 1-1
Siena-Juve 0-3
Udinese-Fiorentina 1-1
Napoli-Milan 1-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.16. 22:19:09

@Pietro87: Naná! :)

Hogy milyen töméntelen mennyiségű jó meccset láthatott ez a Galliani! :)

madbalee 2011.09.17. 07:19:41

@mbemba: és remélem is hogy még foglátni;)

Cagliari-Novara 2-0
Inter-Roma 1-1
Atalanta-Palermo 0-1
Bologna-Lecce 1-0
Catania-Cesena 2-0
Lazio-Genoa 2-0
Parma-Chievo 3-2
Siena-Juve 0-2
Udinese-Fiorentina 2-3
Napoli-Milan 2-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.17. 08:45:41

@madbalee: jókívánságaim más irányba szállnak! :))

406coupé 2011.09.17. 16:30:59

Cagliari-Novara 2:1
Inter-Roma 2:0
Atalanta-Palermo 1:2
Bologna-Lecce 1:0
Catania-Cesena 1:1
Lazio-Genoa 3:1
Parma-Chievo 1:1
Siena-Juve 0:2
Udinese-Fiorentina 2:1
Napoli-Milan 1:1
süti beállítások módosítása