Olasz fórum

Olasz fórum

Nápoly-Villarreal 2-0 :), nyert az Inter is

2011. szeptember 27. - mbemba

Aki látta a lelátón ülő, álló, tomboló arcokat, az tudja, hogy itt nem csak az történt, hogy az egyik BL-csapat elverte a másikat, itt – sajnos, ott – több ez a győzelem. Nápolyban még nem szokták meg, hogy a legrangosabb európai tornán csapatuk harcban áll.

Milánóban gondolom sokan voltak, akik laptopjukat kinyitották 7 körül, s látták, hogy jól állnak félidőben, lehet, hogy megállapították, hogy nagyon hideg van Moszkvában, aztán nyolc körül látték, hogy nyertek 2-3-ra. Még szép – mondták magukban, maguknak.
Itt viszont, mikor Hamsik bevágta a hosszúba, majd rá két percre a tarthatatlan Lavezzi buktatása után Cavani bevágta a büntetőt, akkor Nápolyban ünnep volt. Aztán nagy szorongás. Az első félidőben még nem akkora, de a második 45 perc csak arról szólt. Rossi, Nilmar és többi sárga mezes járatták a labdát, oda is értek a tizenhatosig, de a nápolyi lelkek megvédték De Sanctis kapuját. A beszállók is (Pandev, Mascara, Santana) egyből felvették az iramot, s így maradt a 2-0. A spanyol kommentátor szerint két tizenegyest nem kapott meg a Villarreal. Egyiket láttam, azt sokan megadták volna. Én nem! :) Ma nem.
Szerintem Cannavaro, Campagnaro, Zuniga, s Lavezzi óriásiak voltak. A többiek hatalmasak!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr163261463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2011.09.28. 14:21:04

Ez az, Claudio, csak így tovább! Még ha az Inter kispadán is vagy monentán.
Amúgy meg bárcsak egész Olaszország Nápoly lenne! :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.28. 20:14:52

@oleandro: Az utolsó mondatod nagyon tetszik! :)

Egyébként nagyon fontos 3 pontot szereztünk, az első félidőben tényleg odatették magukat a srácok, viszont a második nem tetszett. Hamsik mondta, hogy elfáradtak, de lehet a taktika is közrejátszott. 1-2 lest tévesen fújtak be sajnos, Cavanit, Lavezzit meg szépen aprították. Az uruguayi ki is hagyja az Inter ellenit, de lehet Aronica is - pedig milyen meccset játszott. Cannavaro is párszor jól kihozta a labdát. A sérültekhez: Maggio, Dzemaili és Donadel is az lesz még. Inler és Gargano már eleve fáradtak, nehéz lesz, márpedig végig kell nyomniuk a 90 percet a Meazzában. Pandev kezdhet ellenük, fura lesz. :) A Bayern meg így is úgy is megnyeri a csoportot - kb. 10% esélyt látok, hogy mi nyerjük - így jó, hogy legyőzték a Man Cityt. Egyébként nem értem, hogy a vezetőség miért a BL-t favorizálja? Jó a koefficiensek fontosak, de ha jövőre lemaradunk a kupahelyekről, egy üres évért nem járnak pontok, szóval ugyanott fogunk, estleg kicsivel tarthatunk csak előrébb. Kár azért a -1 helyért, ami már idéntől érvényben van. A Fiorentina ha jól emlékszem képes volt egymást követő években is a BL-ben indulni - igaz 4. helyezttként - tehát egy újabb kupás idény azért még összejöhet jövőre - bár ez szerintem EL lesz. Különben sem fogunk olyan sokáig menni, ha továbblépünk a csoportból, hogy az a bajnokság rovására menjen - max 8 közé jutás, egy jó sorsolás esetén.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.28. 20:17:15

Ja és az UEFA honlapján is Lavezzi lett a meccs hőse (nálam is). Lesek száma pedig: 11-0 volt. Pedig Inzaghi nem igazolt Nápolyba és valószínűleg nem is fog. :D
süti beállítások módosítása