Olasz fórum

Olasz fórum

Izzasztó, februári 90 percek - sorsoltak az európai kupákban

2011. december 16. - Pietro87

Noha a Bajnokok Ligája visszavágója átnyúlik márciusra, a sava-borsa februárban lesz az öreg földrész kupatalálkozóinak. Délben, Nyonban feszültek neki a Bajnokok Ligája kisorsolásának, amelyben csak úgy, mint a csoportkörök kihúzásakor, jelen volt Paul Breitner. Ő húzta ki a Napolinak a Chelseat ellenfelül, a Milannak az Arsenalt, valamint az Intert, amelyhez Gianni Infantino előzőleg már elővarázsolta a kehelyből, kedvenc taxisunk álmai csapatát, a Marseille-t. Jó kis csatározásoknak nézünk elébe, ahol nem túlzás azt kijelenteni, hogy az Inter várhatja legmerészebb álmokkal és vágyakkal a nyolcaddöntőt. Míg Fortuna idén állandóan kisegíti a Nerazzurit, addig a másik két alakulatot folyamatosan cserben hagyja. Persze az is igaz, hogy a második kalapból eleve nem számíthattak gyenge ellenfélre sem Ibráék, sem Lavezziék. Érdekes, pikáns csemegét fog szolgáltatni az angol-olasz csörte ahol, ha sikerülne egyik nemzetnek totálisan felülkerekednie a másikon, a nyertes ország ligáját kedvelők agyba-főbe "szidhatnák" az ellen szurkolóit. Nehéz a Milannak, még nehezebb a Nápolynak, de a legfontosabb, hogy egyik küldetés sem lehetetlen. Az Internek pedig kötelező bejutnia a nyolcba.

Az Európa Ligát 13:00-kor húzták, pontosabban itt a volt Steaua játékos, Miodrag Belodedici, aki a Man City golyója kibontásával, kisebb mosolyt csalt a teremben helyet foglalók arcára, ugyanis nem bírta szétcsavarni azt. Talán Mancini még most sem akar elindulni az EL-ben. Na, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy először a Lazio kapta meg ellenfelét, méghozzá a 2010-es győztes Atletico Madridot, majd később az Udinese a görög PAOK-ot. Leszámítva egy-két meccset bátran kijelenthetjük, hogy az olaszok mérkőzései lesznek előreláthatóan a legizgalmasabbak, s ami határozottan biztos, a legkiegyenlítettebbek. Mondhatnánk, hogy a Lazio rosszabbul járt, mint a friuliak, de ez csak azt bizonyítaná, hogy nem ismerjük a rómaiakat, sem a spanyolokat, sem a görögöket. Az Atletico olyan kétarcú, mint az ókori római isten, Janus: otthon brillírozik, idegenben nyögdécsel. S a görögök. 10 emberrel, mint hős ókori eleik hajttottak végre bravúrt - igaz most a futballpályákon -, s verték ki a Tottenhamet. Igazi katlan az otthonuk, fanatikus szurkolóik előtt minden odalátogatónak megrogy a lába: ergo korántsem a Lazióé a nehezebb párosítás. Amennyiben továbbjutnak az olaszok, úgy a Lazio, a Braga - Besiktas győztesével találkozik, míg az Udinese a benelux rangadó továbbjutójával; vagy az AZ Alkmaarral, vagy az Anderlechttel.

A párosítások mégegyszer, időrendi sorrendben:

02. 15. szerda 20:45 MILAN - Arsenal

02. 16. csütörtök 19:00 LAZIO - Atlético Madrid

02. 16. csütörtök 21:05 UDINESE - PAOK

02. 21. kedd 20:45 NAPOLI - Chelsea

02. 22. szerda 20:45 Marseille - INTER

02. 23. csütörtök 19:00 PAOK - UDINESE

02. 23. csütörtök 21:05 Atlético Madrid - LAZIO

03. 06. kedd 20:45 Arsenal - MILAN

03. 13. kedd 20:45 INTER - Marseille

03. 14. szerda 20:45 Chelsea - NAPOLI

 

kedd

szerda

csütörtök

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr673469823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.17. 01:07:24

A Napoli megint egy megavagyonost húzott ki! Én úgy érzem, hogy a Chelsea hajlandó a nyílt játékra, ez pedig Lavezzi terepe.

Az Inter tovább javulhat február végéig, játékban is, játékosanyagban is. Vargas nekik is kell.

A Milan is erősködik egy új emberért, Tevezért leginkább!

A Paok edzője Bölöni Laci!

Rég olvastam Belodedicsről! Nagyon szimpatikus, jó játékos volt. Ő volt az első ugyebár, aki 2 BEK-et vitt el különböző csapatokkal.

oleandro 2011.12.17. 07:44:52

Attól tartok, hogy csak a lesajnált Claudio javuló csapata fog továbbmenni. de azért Forza Napoli!
- mondjuk nem most vasárnap, persze :)
Tevez is? A Milan minden új igazolásával egyre antipatikusabb csapat lesz, úgyhogy róluk ennyit. Ráadásul magyar Arzén csapatával találkoznak. :)
A másik kupában bármi lehet, jussanak minél tovább! (csak azért ez ne menjen a bajnokság rovására - leagalábbis az Udinese esetében:))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.17. 21:38:06

Kis javítás: Breitner nem az Interhez sorsolt, hanem ő húzta ki az olaszokat.

@mbemba: Amúgy nem éreztem semmi félelmet a sorsolás pillanatában, sem arra nem gondoltam, hogy jobb is jöhetett volna. Meg lehet fogni ezt a Chelseat, remélem akkor még tartani fog az Afrika kupa is.

@oleandro: Komoly esélye van az Internek, nagyon rossz ez a Marseille, mondjuk az ellenfél is. De már javulgatnak. Rutinosabbak az olaszok és ez fog dönteni, semmi más.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.17. 22:03:30

@Pietro87: Hogy te mikre nem gondolsz!? :)) (Afrika-kupa)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.18. 10:37:10

@Pietro87: Láttad, mellette a videókon ott van Vargas (a chilei:) megszerzése?

Hamsik és Cavani hosszabbít! De Laurentiis dolgozik, a jövő mostanában kezdődik! :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.18. 12:09:36

@mbemba: Igen, már tegnap este. Holnap ír alá állítólag. Kellemes gondjai lehetnek elől a Misternek. :)
süti beállítások módosítása