Olasz fórum

Olasz fórum

Őrültek háza a San Siróban (Pietro 87 mán megin)

2012. április 01. - mbemba

Az utolsó húsz perc maradt nekem a Juve-Nápolyból, és abból – meg az eredményből – arra következtettem, hogy letaglózták Lavezziéket.

A forduló nyertese amúgy – a Juve mellett – a Roma, hiszen a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik hely már egészen elérhető távolban van (Lazio 51, Udine 48, Nápoly 48, Roma 47). Különösen miután úgy látszik, hogy a Lazio és az Udine elfogyott. Az udineiek esetében talán az energiákról van szó, a Lazio esetében pedig a minőségi játékosok létszámáról: Klose hiányzott, Hernanes csak húsz percet vállalt, kapott, ráadásul Dias az első percekben lesérült. Gondolom idegölő lehetett, hogy két gólt Floccari helyezett el, szerintem hiányozhat most Cissé, de talán Zarate is (ex-laziale banda, ez mind, s szerintem Floccari menne is ebbe a csapatba).

Ő kapta a legtöbbet, pedig...

A legváltozatosabb 90 percet az Inter-Genoa hozta (5-4). Milito szegény háromszor kellett rágja alsó ajkát miután háromszor szerzett gólt volt csapatának. Az új edző, Stramaccioni nem hozott forradalmat. A régi gárda húzta az igát, olyannyira, hogy Chivu is visszakerült. Szerintem játékban sem nyújtott semmi extrát a kék-fekete banda, dehát a két védelem, a védekező középpálya nagyon gyenge lábakon állt. A 3-0 utáni 3-2 sem úgy alakult ki, hogy a Genoa minden erejét megfeszítette, s összetörte magát, egyszerűen a középpályán átfutott a két fél. Aztán a véghajrában jöttek tizenegyesek, velük kiállítások, s egy őrült 5-4! A kikötőből érkezettek 56-szor kapituláltak ebben az idényben (ez kilenccel több, mint az utolsó Cesenáé). Szegény Frey! Sokkal-sokkal jobb védelmet érdemel. Első alkalom volt, amikor a fiatal Politól szép dolgokat láttam. Most láttam először, hogy harcos énje mellett a labdával is jól bánik.

A Fiorentina megint vesztett (Firenzében nyert a Chievo), de szerencséjükre odébb a sampdoriásodás veszélye, mert a Lecce hiába gyűrkőzött a Cesenával, s így 5 pont még mindig a távolság a kieséstől.

Pietro 87 6 pontot gyűjtött, ráadásul a másik hat pontosnál jobb szerkezetben (1+4). Gratula!

  1. Pietro 87 11 pont
  2. Frajti, 406 coupé 7 pont
  3. mbemba 5 pont
  4. madbalee 3 pont
  5. Gila 11 és Panucci 1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr324355098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.02. 01:03:49

Sajnos egyszerű a megoldás: amúgy sem különösebben mély a keret, és az eszméletlen sok sérülés miatt egyesek minden meccsen játszottak, így meg hiába térnek vissza páran. Nagyon fáradt mindenki, ez a probléma.
Olyan kevés sérüléssel, mint amivel a Juventus vagy a Napoli küzd, jóval kevesebb lenne a nehézség. A következő két meccsen 4 pontot kéne szerezni, de egyszer sem lehet kikapni, és ez több, mint nehéz.

A Romától azért nem tartok, mert hasonlóan hektikus, mint az előtte lévők, és hátrébb is van. Nem tudom elhinni, hogy ugyanígy bukdácsoljon továbbra is a Lazio-Udinese-Napoli hármas, ráadásul egyszerre.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.02. 07:40:35

Olvasom, hogy nem volt nápolyi kapuralövés? Ez számomra csak azzal magyarázható, hogy fáradtak a támadók.

Ha így van, akkor van miért aggódni. Fordulók vannak 7-én, 11-én, 15-én. Első rögtön a Lazióval! :)

oleandro 2012.04.02. 08:05:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
azért visszaidézem a forduló előtti józan és elfogulatlan esélylatolgatásomat a hátralévő fordulók során elérhető pontszámokról (ami persze nyilván nem így fog alakulni, mert olyan esetlegesen alakuklnak a dolgok idén)
Lazio 17
Napoli 19
Udinese 15
Roma 23 - és bronzérmes.
ebből az udinese és a lazio máris vesztett 1-1 pontot........

.Frajti 2012.04.02. 09:57:18

@oleandro: Túl optimista vagy a Roma-val. Henrik egyszer sem tudott idén tartósan pozítiv mérleget felmutatni, tehát kizárólag a csoda az, ami ezt hozhatja. Lehet, hogy a Lecce most nem szerzett gólt otthon, de majd ellenünk felszívják magukat. Sokat betliztünk már idegenben, nem lepődnék meg, ha most is így lenne. (Bárcsak inkább túlnegatívkodjam mindezt, bár a Novara elleni első 20-25 perc is vicc volt.)

oleandro 2012.04.02. 12:22:06

Persze, de a "papírforma" szeerintem akkor is ez Csupán a sorsolás alapján a legkönnyebb dolga a Rómának van, hogy a BL-helyért kűzdő lúzer csapatok közül a legkevésbé lúzerként végezzen.
És a többi csapat se megbízhatóbb.
Nem ismerem az erre vonatkozó statisztikát, de amióta 20 csapatos a serie A és 3 pont jár a gzőzelemért, tuti nem lehetett ilyen kevés ponttal dobogóra kerülni, mint idén.

oleandro 2012.04.02. 17:24:59

@oleandro: Ami tány: az utóbbi 4 fordulóban a Roma 6 pontot hozott a Lazion, 7-et az Udinén, és 4-et a Napolin. Ez persze nem a Roma, hanem a többiek "érdeme" :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.04. 21:36:34

Új edzője lesz a Genoának, Marinót menesztették!

A sok sérülés miatt nem tudott teljesíteni. Mindenesetre a tizenhatodik hely, szerintem ciki!
süti beállítások módosítása