Olasz fórum

Olasz fórum

Csak semmi depi, kéri a nápolyi elnök (ez a 33., az előzőt madbalee nyerte)

2012. április 13. - mbemba

Az nem elég, hogy a Juve (68 pont) és a Milan (67) üti-veri egymást az aranyért, s, hogy hatalmas a tobzódás a Bajnokok Ligája pénzhegyéért, de valami eszeveszett harc bontakozott ki a tizenhetedik helyért is. A magam részéről: odavagyok a Lecce küzdéséért!

Milan-Genoa. Nem mondhatni, hogy Veronában teljes pompájában bontakozott volna ki a piros-fekete tizenegy. De Muntari bombagólja elég volt, mert a Chievo remek focija ezúttal nem járt góllal. Nagy sztori keveredett Muntari mezajándékozási szándékából: a félidőbeli bevonuláskor egy labdaszedő kissrác nem akarta átvenni Muntari mezét, amit sokan úgy gondolták, hogy ezzel a kissrác azt próbálta üzenni, hogy: számára csak a Chievo létezik. Hát nem! Ő csak azért nyújtotta vissza a szerelést, mert edzőjük megkérte, hogy ne alkalmatlankodjanak a játékosoknál. Sőt, azt is megtudtuk, hogy a csemete Milan-szurker. A Genoa küszködik önmagával, az ellenfelekkel. Nehéz lesz a San Siróban, de az biztos, hogy pontért mennek Milánóba.
Udine-Inter 2-1. Moratti mondta, hogy Stramaccioni lelkesedést hozott. Ha ezért hozták, akkor lehet logika az edzőváltásban – ebben az értelemben is: a rutinos, sok csatát nyert játékosoknak valószínűleg nem csapatmozgásokról kell leckét tartani, hanem jól váltogatni őket, jól motiválni például a fiatalok beépítésével. Udinében sok a sérült: Isla, Badu, Benatia, Basta – talán ő a legnagyobb idei felfedezettje a csapatnak –, Floro Flores. Az Inter nem számíthat Samuelre, Sneijderre és Maiconra.
Novara-Lazio. Aki a BL-ben akar indulni, az nem hagyhat pontot a piemonti törpénél. Rengeteg a római sérült – a yahoo szerint legalábbis –: Dias, Klose, Konko, Lulic, Radu, Stankevicius, plusz (bocs, inkább minusz) az eltiltott Mauri és Kozak. Olvastam, hogy Ledesmának pihenésre lenne szüksége. Valamiért többször láttam a Novarát, s feltűnt, hogy elől nagyon ügyes emberei vannak: Caracciolót ismerjük, Jeda, ha nem is olyan ügyes, mint a Cagliariban, de itt is kreatív, Rigoni pedig jól cselez, gyors, s rendre csinál valami váratlant – bratyója a Chievo erőssége – ő a csapat gólkirálya 7 góllal. Érdekes – pedig csak statisztika :) –, hogy 27 góljukból 15-öt az utolsó tizenöt percben szereztek.
Lecce-Nápoly. A Lecce már-már ellenállhatatlan, legutóbb Cataniában nyertek. Főleg Muriel és Cuadrado a kiemeltek – az udineiek kölcsönei ők –, de igazából Di Michele viszi a prímet. Mindenesetre ő rúgta a legtöbbet (11). A nápolyiak egy teszt előtt állnak. S ez engem nagyon érdekel. Szerintem Mazzarri és De Laurentiis ritka jól épített fel egy csapatot. Ésszel és lélekkel tették. S csak ezután pénzzel. Most visszaesetek egy kicsit: három meccset veszítettek sorozatban, ilyen pedig nem volt három éve. Én azt mondom, hogy ilyenkor derül ki, hogy mit is ér ez a csapat. Nem feltétlen ebben a fordulóban, hanem a hajrában. Én nem hiszem, hogy szétesnének. Tegnap De Laurentiis ott volt köztük, s beszélt nekik, arról, hogy a BL okozta kimerültség nem lehet alibi, hogy Nápoly szép és jó, mindenkinek örülnie kell, mert csodálatos a város, amelyikben élnek. Nem korholt, hanem bíztatott. Csak semmi depresszió, mondta. Szerintem jól mondta!
Palermo-Párma. Ez a Párma elől nagyon rendben van: Giovinco, Floccari, Biabiany elsőrangú támadók, mögöttük Galloppa nagyszerű irányító, de ez a meccs lehet, hogy csak a védelemről fog szólni – ráadásul a nagyon keresett, kőkemény Mariga keresztszalagja elszakadt. Nagyon jó a hazai Palermo, viszont most van néhány fontos hiányzó. Elölről Ilicic eltiltott, Silvestre és Balzaretti hátulról fog hiányozni. Utóbbi felfutásai, beadásai nélkül visszafogottabb Palermót várhatunk.
Cesena-Juve. A Lazio elleni első félidő csoda volt, nagyon olajozott volt a masina. Fura lenne, ha pont a Cesena állítaná meg őket. Nagyon szép, bő a Juve kerete, vagyis egy ilyen intenzív héten még ez is komoly előny lehet. Hogy van tartás a hazai fekete-fehérekben is az kiderült szerdán is – 1-1 Genovában. Az utolsó négy meccsükön nem kaptak ki!
Siena-Bologna. Mindkét társaság nagyszerű meccseken van túl, de így is rájuk lehel a Serie B. Nem annyira bűzös lehelet, de aki veszít, az bajban lehet. A hazaiaknál a kapus Pegolo, valamint Contini eltiltott, Calaió továbbra is sérült, a vendégeknél komoly hiányzó nincs. Di Vaio különösen friss lehet, hétközben eltiltását töltötte.
Atalanta-Chievo. Két csodacsapat ütközik egymásnak. A hazaiaknak, ha nincs a mínusz 6 pont, akkor most Európáért verekednének. Az ezúttal Pellissier nélkül csatába szálló Chievo pedig, mert évek óta fityingekből eszkábál derék csapatot. Bradley mellett Acerbi, Hetemaj, Dramé, Théréau is keresett lesz nyáron. Pellissier és Luciano örök.
Roma-Firenze. Emlékszem azokra a legendás időkre, amikor a Roma pontosan a firenzeiek ellen kellett nyerjen, hogy a scudettóért eredhessen. Nem is volt annyira nehéz, mert Batistuta arra már az ők soraikban volt. Utánakerestem a csapatoknak. Egyik oldalon: Lupatelli, Zebina, Aldair, Zago, Cafu, Tommasi, Zanetti (Guigou), Candela, Totti (Assuncao), Delvecchio (Montella), Batistuta. Kispad: Amelia, Rinaldi, Mangone, Nakata. A másik oldalon Toldo, Torricelli, Di Livio, Repka, Rui Costa, Nuno Gomes küzdött. A cserekapus csak azért került sorra, mert kedvenc nevem: Taglialatela. Nem volt sima ügy végül, de az argentin akkora gólt bikázott, hogy derék Toldo azóta nem látott akkorát. Középre ment, de dinamit volt benne.
A rómaiaknál új sérült, eltiltott nincs, a firenzeieknél Amauri eltiltott, Koldrup sérült.
Cagliari-Catania. A Nápoly és a Milan elleni döntetlenek nagyszerűek voltak, de a Chievo és legutóbb a Lecce elleni hazai vereség édeskevés ahhoz, hogy Európa jussanak a szicíliaiak (ez volt az utolsó négy 90 perc). A hazaiak már régóta nem álmodoznak ilyesmiről, sőt... a kieső helyen ácsorgó Leccétől csak négy pontra vannak.
 
Hogy ne csak a nagylegényekről beszéljünk: ..., Siena 39, Cagliari és Párma 38, Firenze 37, Genoa 36, Lecce 34, Novara 25, Cesena 21.
 
Így nézünk ki!
 
Az előző fordulót, hajdani énjét idézően madbalee nyerte. Gratulálok! Ezek után ez az állás :
  1. Pietro 87 11 pont
  2. Frajti, 406 coupé 7 pont
  3. mbemba 6 pont
  4. madbalee 4 pont
  5. Gila 11 és Panucci 1 pont
Másodpercspóroló:
Milan-Genoa
Udine-Inter
Novara-Lazio
Lecce-Nápoly
Palermo-Párma
Cesena-Juve
Siena-Bologna
Atalanta-Chievo
Roma-Firenze
Cagliari-Catania
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr674411328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.13. 17:39:42

Frajti így gondolja:

Atalanta - Chievo 1:1
Cagliari - Catania 1:1
Cesena - Juventus 0:2
Lecce - Napoli 1:1
Milan - Genoa 3:0
Novara - Lazio 0:1
Palermo - Parma 2:1
Roma - Fiorentina 2:1
Siena - Bologna 1:0
Udinese - Inter 2:2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.13. 19:15:12

Milan-Genoa 2-0
Udine-Inter 2-1
Novara-Lazio 1-1
Lecce-Nápoly 1-1
Palermo-Párma 2-1
Cesena-Juve 0-2
Siena-Bologna 1-1
Atalanta-Chievo 1-2
Roma-Firenze 2-1
Cagliari-Catania 1-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.13. 20:51:20

Milan-Genoa 3-1
Udine-Inter 1-1
Novara-Lazio 0-2
Lecce-Nápoly 2-2
Palermo-Párma 2-1
Cesena-Juve 0-3
Siena-Bologna 1-0
Atalanta-Chievo 1-1
Roma-Firenze 2-1
Cagliari-Catania 1-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.13. 20:58:08

A Cesena pedig ki is eshet ha kikap, és ha mi is kikapunk. Bár nem tudom a Genoával mi az egymás ellenijük.

Tavaly is volt valami elnöki eligazítás a Lecce meccs előtt, de lehet után a BL miatt. Akkor a 36.-ban futottunk velük össze és Cavanit ott kiállították, plusz a végén kaptunk valami bődületes nagy gólt. Régi "szép" emlék. :)

A szurkolók transzparensen üdvözölték Marinót az Atalanta sportigazgatóját - ugye ő hozta ide anno Hamsikot, Garganót és Lavezzit. Akkor most kié a felelősség? Lehet, hogy Bigon rontotta el a nyarat, pár igazolással nagyon mellényúlt. Pl. Pandevet Mazzarri nem is akarta, az utolsó pillanatban igazoltuk le a teljesen ismeretlen Fideleffet. Eladtuk Mascarát, Lucarelli mihaszna, Santana sem vált be, Donadelt meg egy táltos sem tudná már meggyógyítani. Szóval, ha úgy vesszük, ugyanott vagyunk létszámban, mint tavaly.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.14. 08:55:35

@Pietro87: ,,Akkor most kié a felelősség?"

Alapvetően nem értünk egyet. Felelősség? A Nápoly az utóbbi három évben először kapott ki sorozatban háromszor.

A BL-ben engem meggyőztek, másokat megbolondítottak, a kupában döntőt játszanak, a bajnokság nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de ott is érdemesebb lenne kivárni, hogy mi lesz.

Igazolások? Dzemailit kifelejtetted, márpedig ő szerintem a legelejét leszámítva nagyon jó volt. Szerintem nagyon-nagyon. Britos (őt is kifelejtetted) kezd beépülni, hogy az most történik meg az valószínűleg csak a sérülésének köszönhető. Fideleff és Vargas a jövő emberei kell(ene) legyenek.

Mazzarri régóta figyelte Pandevet (ha gindolod rákerek a cikkekre, többsör is olvastzam). Kellett egy BL-t járt ember. Én őszintén megmondom, mikor a legjobban focizott a Nápolyban (voltak kifejezetten nagy meccsei), akkor sem győzött meg, hogy kell Nápolyba.

Látok dógokat :) tőle, amik nem tetszenek.

Többiekben egyetértünk.

Panucci 2012.04.14. 17:19:46

www.youtube.com/watch?v=jheOje6pTVY&feature=player_embedded
Félbeszakadt a Pescara Livorno, mert Morosini a pályán szívrohamot kapott, és a kórházban meghalt, ez kegyetlen :(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.14. 17:21:08

Szerintem itt alapvetően a viszonyításban van különbség. Amennyiben jelenleg élcsapatnak vesszük a Napolit - és szerintem az -, akkor három egymás utáni vereség nyugodtan nevezhető válságnak és keresni kell annak a felelőseit.
Amennyiben viszont úgy nézzük a Napolit, hogy nem élcsapat, akkor ezek a bakik beleférnek. Én egyetértek Pietróval, adódtak itt hibák. Persze hol nem.

Panucci 2012.04.14. 17:48:33

A szövetség pedig felfüggesztette a fordulót.....

406coupé 2012.04.14. 17:53:06

@Panucci: szörnyű, nagyon sajnálom, nyugodjon békében

Mai tippek, a többit később:
Milan:Genoa 2:0
Udinese:Inter 2:2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.14. 18:04:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ez a csapat a BL-ben megérte a tavaszt a várakozásokkal ellentétben, kupadöntőt játszik, a BL-helyről még nem kell lemondania.

Ilyenkor nem felelősöket kell keresni, hanem szurkolni kell, mármint odakinn.

Utána viszont jöhetnek a máglyák! :)))))

Hál'Istennek De Laurentiis nagyon jól tudja ilyenkor mit kell csinálni! BÁTORÍTANI, BÍZTATNI!!!!

Idény után pedig dolgozni egy még jobb szezonon, ha kell egy-két embert elküldeni.

Itthon persze a blogvilágban mindenki rágja csak a körmét, feszengjen, lelkesedjen vagy keresse a felelősöket!

De én ott nem keresek felelősöket, ahol elég szépen elkényeztettek. És igen, voltak hibák is.

De erről a nápolyi idényről remélem nem csak a nápolyi csalódások, bukások, a nagy megfeneklés fog megmaradni.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.14. 20:24:57

@mbemba: De én csak azokat említettem meg, akikkel nem vagyok megelégedve, mert nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárható lett volna. Britosban valóban befolyásoltak más vélemények, de őt fel sem hoztam itt, titokban még bízok benne, hiszen talán 10 meccs nincs a lábában Nápoly mezben. Dzemailinek ami hátránya lehet, azt a lelkesedésével, ahogy brusztol a pályán, úgy kompenzálja. Pandev ügyben én azt hallottam, hogy az elnök nagy kedvence ő, ezért érkezhetett, de lehet akkor tévesen tudom.

Egyébként így utólag vicces, hogy egy tavaly is már csak középcsapatként működő Fiorentinától hoztunk két játékost, csak azért mert ingyen voltak, ez lehetett az elsődleges ok, amiért érkeztek. Abban a csapatban lemondtak róluk, egy gyengébben. Mert, ha annyira értek volna valamit, nem hiszem, hogy ne tartották volna ott őket foggal-körömmel.

Azt aláírom, hogy ha nem megy a csapatnak, akkor dől minden, röpködnek a nevek, hogy ki a felelős. Ez sem jó. Azt is megéltük már, hogy három vesztes meccs már tragédia a Napolinál. Ez pedig csakis a munkát, a fejlődést, a naggyá válást mutatja, még ha ez aprólékosan is megy. Én csak annyiban kritizálom Bigonékat, hogy nem sokkal lett bővebb az a keret, amely a meccsek döntő töbségét lejátszotta idén. Ez vagy azért van, mert Mazzarri nem meri őket betenni, amiért nem ütik meg (még) a szintet; vagy azért, mert egyszerűen ennyire ragaszkodik, ahhoz a 13-14 játékoshoz. Szerintem is-is, különben is, hogy fejlődjön egy játékos, ha nem teszik be. Nagyon összetett minden. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.14. 20:34:27

@Pietro87: Ja, egy valamit kifelejtettem. A sajtó nagyon felnagyzolta az egész átigazolási produkciónkat a nyáron, sőt De Laurentiis egy jachton mutatta be Inlert. Ezt a pompát jobb lett volna meghagyni a három északi gigásznak. Mondjuk az is igaz, hogy nekeik nincs tengerük. :))

@mbemba: "Ilyenkor nem felelősöket kell keresni, hanem szurkolni kell, mármint odakinn.

Utána viszont jöhetnek a máglyák! :)))))"

Rendben, ígérem kicsit lehiggadok és megvárom ezt a néhány meccset, ami még hátravan, utána fogok mérlegelni én is.

Ha pedig holnap mégis lesz meccs, itt fogok ülni és minden erőmmel szurkolni fogok a csapatnak, bíztatni fogom őket. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.14. 23:34:08

@Pietro87: Nagyon nem vagyok híve én sem a csillogó-villogó jelenségeknek. Profi sem volt - amennyire értek hozzá - inkább idétlen. De gondoltam: mindent úgy csinál, ahogy nekem tetszik, ennyiben lehet másabb (nem engedélyeztem :), csakhogy miért nem duzzogtam rajta). Arról lehetett szó, hogy filmes emberként látja, hogy működik a tömeg, mi kell a népnek, s gondolta megfelel az elvárásoknak.

Lucarelli és Mascara igazolása szerintem egyértelműen, annak köszönhető, hogy két olyan embert akart, akik kötődnek Nápolyhoz sok minden miatt. Mindketten túl voltak a csúcson, rég. Szinte biztos voltam, hogy nem fog bejönni az igazolásuk, de miután tudok azonosulni a döntéssel megértettem.

Pandevet már korábban is szerette volna Mazzarri, emlékszem egy hosszabb interjúra is, itt csak utalás van rá: www.corrieredellosport.it/calcio/serie_a/napoli/2011/08/27-190454/Napoli%2C+la+notte+di+Pandev.+Lavezzi%3A+Benvenuto+Goran

Benne azt látom, hogy talán ő az egyetlen a csapatban, akinek rossz gesztusai vannak: ha csapattársa téved, akkor szinte hőbörög, gesztikulál, méltatlankodik. Nem látványosan, de gyakran. Nem tartom kizártnak, hogy ez rontott a csapategységen. Cavani, Lavezzi, Hamsik, mind nagyon visszafogottak, pedig ők aztán tettek a csapatért. Különben is csupa szerény srác: Cannavarót sem látom magát mutogatni, Maggiót végképp nem, De Sanctis, mint kapus néha hangoskodik. De csak néha.

Ugyanakkor lehet, hogy ennyit bőven elbír egy csapat, semmi köze a gyengélkedéshez.

Szerintem egész egyszerűen az történt, hogy nagyon nagyot álmodtak a BL-ről, nem is voltak olyan távol tőle, s mivel nem sikerült, magukba roskadtak.

Ezért mondta De Laurentiis, amit mondott: Szép a város, napfény van mindig, csupa gazdag ember vagytok, egy csoró város, csupa lelkes emberrel mögöttetek, nehogy már feladjátok! Küzdeni kell, ha meghalunk is! :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.15. 13:24:15

@mbemba: Oké, elfogadom. Még annyit, hogy néha Cavanitól is látok olyan reakciókat, amikor nem jön jól neki a labda, vagy nem keresik őt. De ezt már korábban is szóvá tettem.

Április 25-én pótolnák a fordulót, ugye akkor BL nap van ezért három lehetséges időpont is felvetődik: 12:30, 15:00 és 18:00. www.azzurri.co.hu/TuttoAzzurri/Elmaradt-fordulo-megvan-a-potlas-idopontja

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.15. 16:20:29

@Pietro87: Azért az a csapatmunka, amit Cavani végez a meccsek nagy többségén, az nehezen utánozható. Tény, hogy Pandevtől más melót várnak, vártak.

madbalee 2012.04.17. 11:10:18

Ugye tippelni az első meccs kezdéséig lehet ebben a forudlóban is? A 2-ik helyet szeretném még megszerezni:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.17. 11:29:43

@madbalee: Olyan múlttal, mint a tied, ez a minimum! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.17. 19:45:28

@madbalee: kérdésed lényegére most figyeltem fel. Persze, persze, tippelj csak!

madbalee 2012.04.19. 19:13:19

@mbemba: Akkor tippelek is majd;) Nem adom fel ilyen könnyen az ezüstöt!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.19. 19:23:32

madbalee: Akkor az én célom csakis az arany lehet! :)

.Frajti 2012.04.20. 08:58:44

Harmincnegyedik:
Catania - Atalanta 1:1
Cesena - Palermo 0:1
Chievo - Udinese 1:1
Fiorentina - Inter 2:1
Genoa - Siena 1:1
Juventus - Roma 2:1
Lazio - Lecce 2:1
Milan - Bologna 2:0
Napoli - Novara 2:0
Parma - Cagliari 2:1
süti beállítások módosítása