Aki ismerős a Váci utca környékén egy kicsit, annak talán nem ismeretlen az étterem neve: Comme Chez Soi. Csak a legjobbakat mondhatom róla! Rögtön a kialakítása és a belső tere magáért beszél. Ilyen szűkös helyiségben igazán nehéz megoldani, hogy az embernek ne legyen klausztrofóbiás érzete, de itt - csak úgy, mint minden más tekintetében - remekül dacoltak ezzel. A szép faragott faborítás egyszerre elegáns és visszafogott, a pezsgősüvegekből álló dizájn pedig felteszi a pontot az i-re. A felső polcon a bontatlanok, alul pedig a már elfogyasztott palackok állnak. Nagy társasággal azért nem érdemes érkezni, mert egy asztalnál 3-4 embernél több biztosan nem fér el, ugyanakkor kettesben is muszáj asztalt foglalni: este 7 óra után nem fogunk üres székeket találni.
A termet kettészeli a kiszolgáló pult, így az ételeket tulajdonképpen a vendég szeme láttára készítik el, az ínycsiklandozó illatok étvágyfokozó hatásáról nem is beszélve. Itt igazán értenek a vendéglátáshoz! Aperitifnek prosecco - az első azok sorából, amelyekből ott fogyasztottam a legfinomabbat -, majd forró pirítós, fokhagymás vajjal, olasz sonkával, paradicsommal és mozzarellával. Kedvünkre kérhetünk többfajta leveset is, ám azt még nem kóstoltam. Egyszerűen elővigyázatosságból, hely nem lett volna. Az étlap legalább annyira franciás, mint olaszos - ugyanez igaz a zenére is, csak autentikus dalok mennek, kellemes hangerővel. További előételként fogyasztottunk egy könnyű, ropogós margherita pizzát. Nem fogok hazudni: eddig egy hasonlóan jó pizzát ettem - majd arról az étteremről is beszámolok egyszer, az Szekszárdon van -, de ez talán azon is túltett.
Mindenkinek a tengeri tálat ajánlom! Ezen az étterem legfinomabb ételei sorakoznak: nyelvhal, kagyló - micsoda mártással -, rák, tintahal, paradicsomos rizs és saláta. Én mindeddig képtelen voltam maradéktalanul elfogyasztani. Biztosak lehetünk benne, hogy minden tengeri alapanyag friss és saját beszerzésű, mert a vendéglátók nagyon lelkiismeretesek: inkább előre közlik a vendéggel, hogy esetleg mi az, amit ezúttal nem fogyaszthat, de nem dolgoznak nem megfelelő alapanyagokkal. A minőség tehát nagyon magasan van.
Főétel után következik a mentalevéllel érkező citromfagyi, kérésre mandarinnal, de gyümölcssalátát is lehet fogyasztani. Aki pedig nem kocsival érkezik, a nagyon finom pálinkát is megkóstolhatja. Budapest belvárosában különösen könnyű belefutni a nagyon drága, és pénzüket egyáltalán nem megérő helyekre, de a Comme Chez Soi nem tartozik ezek közé. Nem olcsó, ez természetesen igaz, de pénzünkért cserébe igazi minőséget kapunk, a lehető legigényesebb módon. Egyszer-egyszer megünnepelni valamit, és igazán megadni annak a módját: erre remek hely az étterem. Boraik pedig - az a remek rozé! - még egy posztot megérnének.