Olasz fórum

Olasz fórum

Nagy bajban Genova és Firenze, kieshet a Cesena, a Napoli kijönne a slamasztikából (Az izgalmas 34. forduló + tippjáték)

2012. április 20. - Pietro87

Piermario Morosini tragédiája után ismét visszatér a futball Olaszország valamennyi futballpályájára. Ez a változás tehát az előző héthez képest, ami pedig változatatlan, az az, hogy fent, lent, illetve az európai helyekért is folytatódik a harc. Lássuk mi az e heti kínálat. Ha kíváncsi vagy, akkor: Avanti!

Szombaton négy meccs is megrendezésre kerül a szokott időpontokban, 18-kor és 20:45-kor. A késő délutáni időpontban az Udinese Veronába látogat el a Chievóhoz. Itt a legfőbb kérdés az lesz, hogy a friuliak tudnak-e vajon javítani borzasztó idegenbeli formájukon, amire nagyon is szükségük lenne, mert vészesen közeledik a Roma és az Inter is. A Chievo egy peches Milan elleni meccsen van túl, egyébként jó formát futnak, és a kieséstől is messze állnak - nem pontban, hanem racionálisan nézve őket. Ezzel egyidőben Parmában kiesési rangadó lesz, ahol a Cagliari lesz a vendég. Mindketten 38 pontosan és mindketten közel vannak a vörös zónához.

Este lép színre a kicsit megtorpanó Catania - hozzájuk a Napoli-verő bergamóiak látogatnak el. (Az Atalanta és az Udinese egyébként részt vett Morosini temetésén.) Különben csalóka a táblázat, mert mennek a nagy, dicsérő szavak a déliekről, holott az Atalanta a pályán több pontot ért el eddig, és ha nincs az a bundabotrány a szezon elején, komolyabb céljaik is lehetnének még ebben a pár fordulóban. Kicsit északabbra, de még mindig Dél-Olaszországban, pontosabban Nápolyban is lesz meccs, ahol közel másfél hónap szünet után, most jó esély adódik egy hazai győzelemre. A Cagliari legázolása volt amúgy is az utolsó Napoli siker a bajnokságban, a Novarát pedig mindenképp illene legyőzni. Az ellenfél szénája egyre rosszabbul áll; nekik csak a három pont lenne az elfogadható.

Másnap Firenzében is kiváló bulit tartanak 12:30-as kezdéssel; az új edzővel felszabaduló Intert kellene megállítaniuk és megálljt parancsolniuk a Serie B-be való zuhanásnak. Egy milánóit már elintéztek Amauriék, rögtön itt lehet a következő. A Juve egyetlen üldözője, a Milan a mindenre képes Bolognát látja vendégül. Mindenre képes = Laziót és Intert idegenben legyőző, otthon kisebb csapatok ellen pontokat hullajtó. (Na meg a Palermo náluk aratta egyetlen idegenbeli sikerét is.) Szóval csak papíron ígérkezik könnyűnek. Vajon Amauri után a másik ex-juvés - Di Vaio - is besegít a zebra bandának? A Cesenában sorra kerülő 90 perc csupán annyiban fogja érdekelni a futball társadalmat, hogy a hazaiak most, vagy később vesztik el matematikai esélyüket az első osztályt illetően. Ha az előző forduló nem marad el, valószínűleg elszálltak volna az esélyeik ezt iletően. Akkor a Juvét pillanatnyira elkerülték, helyébe most kikapták az idegenben gyengén muzsikáló Palermót. A Genoa egyre nagyobb bajba kerül, pedig ahol Gilardino az ék, mellőle pedig Palacio osztogat, nem ilyen helyzetnek kéne uralkodni. Már pedig most az van, hogy ez a szezon a kiesés elleni harcba torkollott; de továbbmegyek, a két biztos kieső Novarát és Cesenát sem tudták bedarálni az előző két játéknapon. Malesanitól csoda kellene a szívós Siena ellenében. A Lazio megfordította őszi teljesítményét: akkor sorra húzták be az idegenbeli meccseiket, most pedig sorra bukják azokat. De jó hír, hogy a hazai mutató is megfordult: szalagon jönnek a hárpom pontok. A BL selejtező eléréshez ez pedig elengedhetetlen. Most is beírhatnánk előre nekik a három egységet, de nem vagyunk ilyen buták, hiszen egy bombaformában lévő Lecce utazik a fővárosba, akik ezerrel menekülnek a kieső helyről. Ha ki kell nevezni egy csapatot, amely a hétvégén alaposan összekuszálhatja a szálakat, akkor az a déli bagázs lenne, hiszen alaposan átírhatja a forgatókönyvet fent és lent is egy esetleges győzelemmel. Sokat beszélek a Leccéről, de ettől még a Lazio a találkozó favoritja. A Juventus zárja le a forduló 20:45-kor, amikor is a Romát fogja vendégül látni a veretlenség és a bajnoki álmok megőrzése érdekében. Őszintén megmondom csak nevében látom ezt rangadónak, mert már nem nagyon tudom elképzelni, elhinni azt, hogy valaki megszorongassa, vagy megverje a Juvét Torinóban. (Idegenben megszorongatható, de győzni ellenük ott is képtelenség.) A Roma ettől függetlenül még okozhatna is meglepetést, - amivel tovább nyomulhatna a dobogó felé -, hiszen nagyon Janus-arcú csapat, de vasárnap este valószínű ismét a csúnyábbik arcát fogja előkapni.

Chievo - Udinese
Parma - Cagliari
Catania - Atalanta
Napoli - Novara
Fiorentina - Inter
Milan - Bologna
Cesena - Palermo
Genoa - Siena
Lazio - Lecce
Juventus - Roma

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr504463879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 07:55:17

Chievo - Udinese 2-1
Parma - Cagliari 1-1
Catania - Atalanta 1-1
Napoli - Novara 3-1
Fiorentina - Inter 1-1
Milan - Bologna 2-0
Cesena - Palermo 1-1
Genoa - Siena 2-1
Lazio - Lecce 2-1
Juventus - Roma 2-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 08:08:13

Frajti:

Catania - Atalanta 1:1
Cesena - Palermo 0:1
Chievo - Udinese 1:1
Fiorentina - Inter 2:1
Genoa - Siena 1:1
Juventus - Roma 2:1
Lazio - Lecce 2:1
Milan - Bologna 2:0
Napoli - Novara 2:0
Parma - Cagliari 2:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 08:09:16

Furcsa az Udine idegenbeli teljesítménye (3-5-8, messze-messze leggyengébb az élcsapatok között), mert korábban pont idegenben voltak jók, pedig szerintem nagy náluk a folytonosság. A kontra ma is erősségük.

Szerintem a magyarázat csak annyi, hogy jobban figyelnek rájuk, mint egy éve.

madbalee 2012.04.21. 10:13:52

Azért ha nem is zuhantak nagyot, de az állományuk gyengült a tavalyihoz képest! Ez is lehet az ok.

madbalee 2012.04.21. 10:45:07

Chievo - Udinese 1-2 (Théréau a becsületgólszerző)
Parma - Cagliari 1-0
Catania - Atalanta 2-2
Napoli - Novara 2-0
Fiorentina - Inter 1-3 (Cerci a becsületgólszerző)
Milan - Bologna 2-0
Cesena - Palermo 1-2 (Donati duplázik)
Genoa - Siena 1-0
Lazio - Lecce 2-0
Juventus - Roma 1-1 (DP és Totti)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 11:51:36

@madbalee: Jogos, Inler és Sanchez kellettek a gyors és pontos kontrákhoz.

Ennek ellenére, összességében, sem kicsi, sem nagy zuhanás nem volt (hacsak, nem csak az idegenbeliekre gondolunk) az idei teljesítményben. Sőt, ha elérik a BL-selejtezőt, akkor egy helyezéssel jobbak, mint tavaly.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.21. 12:01:38

Én nem féltem az Udinesét. következő idényben visszahozzák Murielt és Cuadradót, hacsak nem folytatják eddigi játékospolitikájukat. Értsd itt: megtartják Armerót, Islát, benatiát. Attól tartok, nem hogy megtartják ezt a hármat, hanem a lecceieken is túladnak majd.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.21. 12:04:52

@Pietro87: Kicsit ellentétesen fogalmaztam előbb. :) Szóval a helyes út a csapatépítés lenne, de hagyományosan nem azt az utat fogják járni.

Chievo - Udinese 1-0
Parma - Cagliari 2-1
Catania - Atalanta 1-1
Napoli - Novara 2-0
Fiorentina - Inter 1-2
Milan - Bologna 2-1
Cesena - Palermo 1-1
Genoa - Siena 3-1
Lazio - Lecce 2-1
Juventus - Roma 3-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 13:29:37

@Pietro87: Pár hónapja olvastam, hogy Pozzo új stratégiát vezet be ettől az évtől, vagyis megtartják az értékeket (lehet, hogy csak egy megfelelési kényszer mondatott ilyeneket vele, de...).
Sokkal valószínűbb, hogy nyáron épül az új stadion.

Ráadásul ezekben a hetekben Del Pierót is az Udine kapcsán emlegették. Aztán Pozzo elmondta, hogy azért annyi pénz nincs.

Helyett Murielről nyilatkozta, hogy ő viszont Friuliban folytatja.

406coupé 2012.04.21. 17:18:40

Chievo - Udinese 1:1
Parma - Cagliari 1:0
Catania - Atalanta 1:1
Napoli - Novara 2:0
Fiorentina - Inter 2:2
Milan - Bologna 2:0
Cesena - Palermo 0:2
Genoa - Siena 1:1
Lazio - Lecce 3:1
Juventus - Roma 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.21. 20:05:22

Chievo-Udine 0-0. Kijelentem, hogy ez az Udine tuti nem megy a BL-selejtezőbe. Nem lehetett rajtuk látni az eltökéltséget. Az első félidő veronai volt, Thereau 11-est hibázott, de különben is hazai fölény volt.

A másodikban kicsit megerőltette magát az Udine. Di Natalénak három nagyon komoly helyzete volt. Az utolsó a hosszabbítás utolsó percében. Hat méterről lőtte fölé kapásból. Különben a meccs arra volt jó, hogy Bradley mellett két-három hazai játékos tovább növelje értékét. Acerbi, Dramé és Cruzado feljövőben, de Luciano, míg le nem vették, ő szorgoskodott a legtöbbet.

Volt egy csomó gesztus, amikből kiderült, hogy az Udine vagy egy kifacsart, vagy egész egyszerűen nem nyerű típusú banda. A legjobban Guidolin akart!

Párma-Cagliari 3-0, Giovinco, aztán Okaka és Floccari 11-esből.

.Frajti 2012.04.22. 07:48:25

köszi a másolást!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.22. 12:28:40

Rettentő fontos lenne nyerni, ezzel az udinei meccsen bőven elég lenne döntetlenre játszani, azzal pedig már - talán - nagyobb izgalmak nélkül lehetne rákészülni a hajrára.
Nem is olyan régen esett már pofára a Lecce ellen a Lazio, és nem most kéne azt kihasználni, hogy akármi is történik, dobogón maradunk. Az a baj, hogy ha Hernanes, Ledesma vagy Candreva lapot kap, nem játszhat az Udinese ellen, erre figyelni kell.

Ezúttal egész kevés a sérült, csak 5-en hiányoznak a kezdőből.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.22. 16:56:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mi folyt az Olimpicóban?

Genovában a szurkerek egyik része kiharcolta, hogy félbe kelljen szakítani a meccset. A szurkerek másik része őket fütyülte ki. Írja a yahoo, hogy a játékosok között többen sírtak. Próbáltam sztrímelni, de nem sikerült!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.22. 17:04:36

@mbemba: Csak a szokásos balfaszkodás. Hellyel-közzel be lehetett volna biztosítani a BL-t, erre jött a hosszabbítás. Az a szomorú, hogy Hernanes egy nagy fékké alakult, a tavalyi remek játékosból.
Na nem baj, szerdán nyerni kell Novarában, drukkolni egy udinei döntetlenért, és akkor nagyjából oké a helyzet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.22. 17:10:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Láttam. Már kézben volt a három pont. Szerintem egy árnyalattal jobb volt a Lazio, tehát megérdemelt lett volna. Az a két Cuadrado-beindulás, viszont...

madbalee 2012.04.22. 18:33:11

Ezt a toto gyilkos fordulót. Egyedül egyedül az a tipp jött be, hogy Brienza lő gólt;)

oleandro 2012.04.22. 22:49:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem tud a Lazio olyan sz@r lenni, hogy lecsússzon a BL helyről. Itt tart az olasz foci :(

oleandro 2012.04.22. 22:50:23

Amúgy grat a giúvénak a scudetto-hoz, Mbembának meg a durbintshoz :)! Rászolgáltak.
De hogy az a büdös paraszt Bergonzi még ilyenkor is, az azért jellemző :(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.23. 00:34:29

@oleandro: Inkább úgy fogalmaznék, annyira még az olasz foci sem szar, hogy a Roma odaérjen.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.23. 15:53:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mikor mindhárom olasz továbbjutásra állt a tizenhatban, akkor nem volt olyan szar az olasz foci. Sokaknak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.23. 17:10:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Visszanéztem a kommenteket, de megtorpantam oleandro másodikjánál. Te is, ő is kaptok egy fél fekete pontot! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.23. 17:37:02

@mbemba: Tanár úr, én csak replikázni akartam. Bevallom, rosszul sikerült.

oleandro 2012.04.24. 14:07:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az egy más pasta.
(az állítás helyesen különben úgy szól, h. olyan sz@r az olasz foci, hogy még akár a Roma is odaérhet a BL-selejtező helyre :)

Mbemba, te is tudod, hogy az, h. ez most véletlenül így alakult, abból nem érdemes komoly következtetéseket levonni.
(amúgy szerintem teljesen a szalonképesség határain belül maradtam,úgyhogy külfdöm vissza azt a fél pontot :)))
süti beállítások módosítása