Olasz fórum

Olasz fórum

Ultrák, csalás, focisták

2012. május 10. - mbemba

Az olasz focit félelmetes rendszerességgel megrázó csalási botrányok követéséről rég lemondtam. Átláthatatlannak érzem az egészet.

Ugyanakkor ezt a hírt megosztom, mert különösen irritál, mikor a klubhoz való ragaszkodásukat folyton hangsúlyozó emberek próbálják meg rávenni a klubhoz – ténylegesen vagy látszólag nagyon – kötődő játékosokat a csalásra.
Bariban a helyi ultrák három vezérét azzal gyanúsítja a hatóság – őrizetben vannak már –, hogy három meccs (2011 március és árpilis: Bari-Chievo 1-2, Cesena-Bari 1-0, Bari-Samp) elvesztésére próbálták rábírni a pugliai csapat több játékosát. Erről vallott a nyomozóknak a belga kapus Jean Francois Gillet és Marco Rossi, az egyesület két korábbi játékosa.
Gillet az alábbi párbeszédre emlékezett: - Utolsók vagytok, … bajnokságot játszottatok. Nem ért eddig titeket semmi, senkit nem kaptak eddig el,… Holnap veszítenetek kell! – Nem, ilyen nincs! – Rendben, de mostantól nem lehet tudni, hogy mi történhet veletek, te Bariban élsz, nem lehet tudni soha. – Nem, ilyen nincs!
Koman Vladimir ekkor már nem volt a Bari játékosa. Azóta Gillet és Rossi sem a klub igazoltja.
A hírek szerint, igazolódott, hogy az ultrák mögött nem a maffia áll. 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr774500160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.05.10. 16:44:34

Nem lep meg.
az ezerfejű cézár. :)

EsteeSatmary 2012.05.11. 05:28:58

De jó, hogy Vladinak sikerült végre eljönni tőlük!
süti beállítások módosítása