Olasz fórum

Olasz fórum

Udinese - Milan: ki fog talpra állni? - 4. forduló beharang (tippelde)

2012. szeptember 22. - Pietro87

edu vargas.jpgHét közben minden a hatos szám körül forgott: ennyi olasz csapat vetette bele magát az európai kupasorozatba, és az EL-ben vitézkedők szintén ugyanennyi pontot szereztek együttvéve. A Bajnokok Ligájában a Milantól és a Juvétól két x-re futotta, előbbinek kudarc, utóbbinak örömteli az egy pont. Míg a csütörtöki napon egyedül és a hatos fogatot tekintve is csak a Napoli tudta begyűjteni a győzelmet - igaz nekik volt a legkönnyebb a házi feladat. A Lazio dicsérhető még meg, talán az Udinese, de az Inter semmiképp sem - bár nekik nem sokat jelent az a két elhullajtott pont abban a harmatgyenge csoportban. És, hogy visszakanyarodjunk a Serie A-hoz, a hét egyik legfontosabb kérdése - amellett, hogy a 100-asok közül kik maradnak továbbra is 100-asok -, hogy melyik csapat fog kijönni a gödörből: az Udinese, vagy a Milan? Vagy egyik sem?

Parma - Fiorentina

Jó lesz ez a nyitómeccs, remek meccsek és ami még jobb sokgólos meccsek ugranak be számomra, ha ezt a párosítást látom. Montella csapata újjászületőben, míg a Parma mindenki ellen jó lehet otthon egy győzelemre. Én pedig már láttam idén mindkét csapatot játszani, tehát higgyetek nekem: ezt a meccset vétek lenne kihagyni.

Juventus - Chievo

Tavaly a Juve szenvedett a veronaiak ellen és ez most is könnyen összejöhet, mert lehet fáradtak lesznek a londoni lábak. Most aztán majd tényleg kiderül, hogy Carrera csapata, miként is viseli a kettős terhelést, vagy netán a Contét helyettesítő tréner ismét bedobja a második csapatot. Genovában az szenvedősre sikeredett, szóval van bőven kockázat hazai részről ebben a meccsben.

Sampdoria - Torino

A Toro talán lendületet vesztett a múlt heti meccsük után és ez pont kapóra jöhet a Sampnak, akik a szintén újonc Pescara elleni sikerük után, megfoghatnák a Bikákat is. Ha ez összejönne a genovaiak álomrajttal indítanák a szezont, pedig nyáron egészen más volt még a leányzó fekvése.

Atalanta - Palermo

Sannino repült, helyére a tavaly sokat pihenni tudó Gasperini érkezett. Én a helyében nem vállaltam volna el a munkát, de gondolom a háttérben csakis a foci után nem csillapodó szomjúság állhat. Mindenesetre hajtós 90 perc elé néz majd csapata Bergamóban, itt kéne kimászni a sárból, ahonnan azért elég ritkán szoktak pontokkal távozni.

Bologna - Pescara

Kár, hogy most kapta össze magát a Bologna, bár az is igaz, hogy amilyen totóborító meccset nyertek meg a Roma ellen, könnyen lehet itt is egy meglepetés. Láttam a Pescara - samp összefoglalóját és bizony jól mozogtak a Delfinek, csak a szerencse hiányzott a játékukból - gondolok itt a bődületes kapufájukra. (1:05-től)

Cagliari - Roma

Akik hisznek abban, hogy a dolgok örökkön-örökké megismétlődnek, fogadjanak szárd sikerre és Conti gólra. Tényleg hihetetlen, hogy az egykori farkaskölyök rendre betalál nevelőklubjának, ami többnyire Cagliari győzelmet is eredményez. A sokgólos meccs garantált és a lehetőség, hogy a Roma ismét az Inter elleni arcát mutassa, csak ekkor lehet meg a mumus ellen a siker.

Catania - Napoli

A Napoli már a negyedik fordulóban letudja ez évi szicíliai kalandját, de a korábbi évekhez eltérően már-már lehet azt mondani, hogy a Cataniába való kiruccanás félelmetesebb, mint fellépni a Renzo Barberában. Mazzarri a cseresort küldte ki az AIK ellen, amelyben Vargas mesterhármassal jelezte, hogy a helyes útra lépett. Ugyan a fontos emberek egy-két ember kivételével mind pihentek, de ez még így sem lesz egyszerű 90 minutum.

Inter - Siena

Mikor törhet meg a San Siro átka, ha nem most? Könnyű feladat előtt áll az Inter, csak is saját magát buktathatja el, ha vasárnap délután nem gyűjtenék be a három pontot. Stramaccioni azért kellőképp nyugodt lehet, mert Milito még mindig szenzációs és a toszkán csapatot általában mindenhol leszokta gyűrni a Nerazzurri.

Udinese - Milan

Aki győz sok erőt gyűjthet, legfőképp mentálisat. Ami pedig nagyon kéne mindkét csapatnak, mert az Udinesét továbbra is húzza lefelé az elbukott BL selejtező, a Milannak pedig el kell hinnie, hogy van élet az elköszönt ikonok után is. Vajon meddig húzza Allegri? Berlusconi inkább ellene, Galliani még védi. Viszont tavaly is szorult helyzetben érkeztek meg Udinébe, ahol akkor a győzelmük nagy meglepetés volt. Most is az lenne, de az esélyük megvan rá, főleg ha az idei Zebrettét vesszük alapul.

Lazio - Genoa

A forduló zárásaként az eddig magasan szárnyaló sasok otthon fogadják a felemás arcot mutató Genoát. Néztem a fővárosaikat a Chievo ellen és a játék túlnyomó részében elég meggyőző focit játszottak: Hernanes óriási figura és Kloséban is mindig benne van egy gól. A Genoa majdnem győzelmet aratott a Juve ellen, igaz tavaly kétszer is legyőzte vasárnap esti ellenfelét, de most a Londonban rendes csapattal felálló Lazio ellen szépen csillogna az egy pont is.

Parma - Fiorentina
Juventus - Chievo
Sampdoria  - Torino
Atalanta - Palermo
Bologna - Pescara
Cagliari - Roma
Catania - Napoli
Inter - Siena
Udinese - Milan
Lazio - Genoa

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr634795129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.22. 09:06:43

Olvasom, hogy Pirlo első alkalommal ül kispadra mióta a Juvéban van! (leszámítva apró sérülést, eltiltást természetesen). De kimarad a yahoo szerint Barzagli, Lichtsteiner, Vidal és Giovinco is.

Az új szerzemény Pogba bemutatkozik.

Alig-alig láttam még meccset, nagyon kíváncsi vagyok a Chievóra, a Fiorentinára, a Nápolyra, a Romára, de legjobban most az Udine-Milánra. Nagyon fontos lehet mindkettőnek. Feszültség lehet Berlusconiéknál, mert olvasni lehetett arról, hogy Allegri és Inzaghi kiabáltak egymással. Nem biztos, hogy jó az, hogy egyszerre léptek le az öregek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.22. 09:08:10

Parma - Fiorentina 1-1
Juventus - Chievo 3-1
Sampdoria - Torino 2-0
Atalanta - Palermo 2-1
Bologna - Pescara 2-1
Cagliari - Roma 1-2
Catania - Napoli 1-1
Inter - Siena 3-0
Udinese - Milan 2-1
Lazio - Genoa 2-0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.22. 11:05:02

Jó előbb elveszett a hosszú kommentem, ezért csak röviden. Berlusconiék réges-régen elhibázták az ügyet azzal, hogy csak toldozgatták-foldozgatták a Milan keretét és nem helyeztek le új alapokat. Meglátásom szerint a két öreg (Berlu és Galliani) a Milan két nagy visszatartója.

@mbemba: A Milan meccse egyidőben lesz a Napoliéval, szóval vagy-vagy. De azt még most sem értem, hogy minek kéne ahhoz történnie, hogy a Napoli-Lazio is képernyőre kerüljön, főleg ha most is nyerne mindkét csapat. Nekem pl. streamelgetni vagy bet365-özni kell a Juve elleni meccsünkig, de az a szerdai meccs megért volna egy tv-s közvetítést.

Ezek szerint jó sok olasz meccset fogsz a hétvégén megnézni. :)

406coupé 2012.09.22. 13:14:23

Parma-Fiorentina 1:1
Juventus-Chievo 3:1
Sampdoria-Torino 2:1
Atalanta-Palermo 1:2
Cagliari-Roma 1:2
Catania-Napoli 1:1
Internazionale-Siena 2:0
Udinese-Milan 1:1
Bologna-Pescara 2:1
Lazio-Genoa 1:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.22. 14:03:11

@Pietro87: Egyetértünk! Azt viszont nem tudom, hogy ez a fontosabb (építés helyett told-fold) az eredményesség szempontjából vagy, hogy nincs money!

Óóóóóó, én nem is reménykedtem, hogy ennyi meccset nézek.:)) Beérem eggyel, esetleg kettővel!

madbalee 2012.09.23. 07:25:19

áhh megint lecsúsztam a drukkerkocsmás góltotóba beírt tippsorom alapján elfogadod mbemba az első két meccs tippjét:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121405052&t=9023519

Atalanta - Palermo 1-1
Bologna - Pescara 2-0
Cagliari - Roma 1-2
Catania - Napoli 0-2
Inter - Siena 3-1
Juventus - Chievo 2-0
Lazio - Genoa 2-0
Parma - Fiorentina 1-2
Sampdoria - Torino 3-1
Udinese - Milan 1-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.23. 08:42:48

@madbalee: Nagyot dobban a mbembai szív, s azt mondja: JA! :)

Persze!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.23. 09:53:56

@madbalee: Most nézem, hogy én is lecsúsztam... :)

Sampdoria - Torino 2-2
Atalanta - Palermo 2-0
Bologna - Pescara 1-2
Cagliari - Roma 2-1
Catania - Napoli 1-1
Inter - Siena 2-1
Udinese - Milan 1-1
Lazio - Genoa 1-0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.23. 10:57:19

ELMARAD A CAGLIARI-ROMA!!!

Ok a stadion alkalmatlansága. Itt már nem a Sant'Eliáról van szó, hanem a Is Arenasról. A Sant'Eliában már az előző végén sem voltak meccsek (Triesztiben fociztak). Szerintem egy vitáról van szó a Cagliari-elnök és a polgármester között!
süti beállítások módosítása