Olasz fórum

Olasz fórum

Jaaaaaj szegény Milánó! (Boateng és Pinzi, valamint mbemba a forduló embere)

2012. szeptember 23. - mbemba

Néztem az Udine és a Milan meccsét (2-1), s azt láttam, hogy Galliani egy perce nem volt derű. Egyre csak azon gondolkodhat ez a jó ember, hogy hogy lehetne előrébb mozdítani a piros-fekete-ügyet: el kell küldeni Allegrit, nem kell elküldeni? Nem tudja! Szerintem az jár a fejében, hogy most jön két hozható meccs, s ha megint egy lépés előre, kettő hátra jön, akkor bizony dönteni kell!

Az udinei Milan nem volt különösebben rossz! Elől El-Shaarawy ügyesen virgonckodott, lőtt egy hatalmas gólt, Pazzininek is voltak jó percei - egy gyönyörű lövés is, szerintem a középpályán sem volt különösebb gond,... viszont, ha nem Zapata játszik Mexes mellett, akkor nem csak kettőt lő a Friuli-csapat. Az nem jelent jót, hogy olyan húzóember, mint Boateng gyakorlatilag azért megy be, hogy ripsz-ropsz gyorsan leküldjék. Azért visszagondolva arra a középpályára, meg lehet jegyezni, hogy Montolivo színtelen-szagtalan, Nocerino pedig... tényleg a pályán volt.?

Elég csúnyának láttam Boateng produkcióját, mégis övé volt a legeslegmegacukibb jelenet: a szintén kemény legény Pinzi elment mellette, mire úgy utána rúgott, hogy azon már Pepe is elvigyorodik, azonban mikor megúszta azonnal odament Pinzihez, s pacsiztak – Pinzi elnézően, őszintén, szinte megértően visszamosolygott. Pinzi gyakorlatilag azt üzente, hogy: Hagyjad már, tudjuk, hogy van ez nálunk, szabad kezet kapott, védekező középpályásoknál.

Egy pillanatra abbahagytam a meccsnézést, de pár lépés távolról már hallottam is az olasz kommentátortól, hogy az udinei sárgát érően törlesztett.

A Juve 90 percét is nézegettem. A Chievo szervezett volt, néha-néha próbálkozott is, de ez a Juve nagyon jól focizott már megint (2-0). Pogba nem Pirlo, de hasznos embere lesz a Juvénak már pár fordulón belül. Ezen túl pedig Quagliarella focija is nagyon megnyugtató lehet a Juve-szurkereknek! A góljain túl is remekelt (sokadik csodagólját bombázza a veronaiak ellen). De Vucsinics ugyanannyira jól focizott, csak neki most nem jött össze. Lőtt jobbal, ballal, fejelt, produkálta magát, élvezte a focit. Ha nem Sorrentino a kapus, akkor ez 4-5-nulla lett volna!

Közben a Nápoly egy szerény 0-0-ra volt képes Cataniában. Szerény, mert a hazaiak gyakorlatilag 90 percet játszottak emberhátrányban. Borriello pedig korábbi csapatával tett nagyon jót: az ő góljával nyert a Genoa a Lazio ellen, az Olimpicóban (ami feltétlen jó: Tőzsér végig pályán volt!). A forduló döbbenete: Inter-Siena 0-2!!!

Ezt a fordulót – a mbembai matematika alapján – 7 ponttal (2 telitalálat + 3) mbemba nyerte!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr334798199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.09.24. 20:18:45

grat. itt a kövi:
Catania - Atalanta 0:1
Chievo - Inter 0:2
Fiorentina - Juventus 1:2
Genoa - Parma 1:0
Milan - Cagliari 2:1
Napoli - Lazio 2:2
Pescara - Palermo 1:1
Roma - Sampdoria 2:0
Siena - Bologna 1:1
Torino - Udinese 1:2
süti beállítások módosítása