Olasz fórum

Olasz fórum

Jó lesz a derbi! (mbemba már jó, ez volt a 8.)

2012. október 22. - mbemba

Nem akármilyen november 11. lesz ez számunkra, ugyanis két óriási formában lévő római halad a derbi felé.

dias, lazio.jpgA Lazio például úgy focizott, hogy a Milan megszeppent kiscsapatnak tűnt (3-2, így 1-0, 2-0, 3-0). Jogos lehetett itt a kérdés nyáron, hogy minek kell egy Petkovics a Lazio kispadjára, de a szerb remekül folytatja az évek óta zajló nagyszerű munkát. Vannak a klasszisok: Klose, Hernanes, de a szürke szorgalmasokból álló középpálya egészen szépen robotol. Most Gonzalez és Candreva volt kimagasló – a válogatottat kiküzdő utóbbi hatalmas gólt lőtt. A védelemben pedig Dias, aki hihetetlen tudással és odaadással hozza magát – hogy milyen energiákat felszabadítva küzd, arra ábraként ott volt egy mentése utáni öröme.

A Roma 2-0-ról fordította 4-2-re a meccset. Elsőre az volt a benyomásom, hogy a Genoa nem bírta ki az általa választott felfoghatatlanul nagy tempót. Aztán azóta úgy gondolom, hogy az új játékosok egyre jobb  beilleszkedése hozta meg ezt a szép-szép győzelmet. Nagyon jó volt Osvaldo, De Rossi, Totti, de Piris gólpasszaival, pontosabban asszisztjaival meggygőző volt: megoldotta a védekezést, s több, mint megfelelően támogatta a támadásokat – régóta keresnek már jobboldali futóembert oda, s úgy érzem, hogy Cicinho, Taddei,  Rosi, s ki tudja ki után, Piris mellett lándzsát kellene törni. A Castan és Marquinhos belső kettős is megérdemli a bizalmat.

A meccs képe volt, amikor NYOLC  Zeman-játékos felsorakozott a felező vonalra a második 45 kezdetekor, s nekiestek a Genoának.

Láttam még a Fiorentinát, s a nagyszerűen küzdő, sőt focizó Chievót. Jovetic, Cuadrado, Pizarro nem fogott ki nagy napot, talán pont ezért nem jött össze a győzelem, vagyis azok az emberek, akik a minőségi többletet tudták volna hozni nem produkáltak igazán nagyot. Ellenben Luciano száguldozott-élvezkedett: a Chievo 37 felé közelítő brazilja a jobb oldalon volt támadó, s legalább 4-5-ször simán megverte ellenfelét. Sajnos lesérült az utolsó 20-30 percre, így visszafogottabb lett a veronai csapat. Az első félidő szédületes iramot hozott.

Szerintem a helyzet most az, hogy a Juve tudásban, formában a mezőny fölött van, a BL-ért viszont sokan-sokan harcba szállnak (Nápoly, Milan, Lazio, Roma, talán Fiorentina, Udine (Udine-Pescara 1-0, 10 emberrel a harmincadiktól) és még inkább talány a Milan). Aztán, ha a Juve idénye ,,túl jóra" sikerül a BL-ben, akkor lehet, hogy a Serie A idénye sem dől el nagyon korán.

mbemba egyszerűen fékezhetetlen! :) Most 9 pontot gyűjtött, köztük 3 telit.

1. mbemba 4 győzelem

2. Frajti, madbalee 2-2 győzelem, 

3. 406 coupé, Pietro 87, 1-1 győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr414862094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.10.22. 10:18:52

Piris mellett ne kardoskodj, mert mi láttuk eddig minden mccsen, és arról ne beszéljünk, hogy sorozatban kapjuk róla a gólokat, ez alól a tegnap se volt kivétel. Köszi, de még Taddei is erősebb a jobbfutó posztján. Engem nem fog elkápráztatni két véletlen assziszt. Ahogy fostalicska Lamela se ér semmit a szememben, csak mert néhanapján talál egy gólt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.22. 10:38:09

@.Frajti: Osvaldóról is írtam, majd hallottam hasonlókat kábé egy éve, a reakció majdnem hasonló volt (nem emlékszem, hogy ki részéről).

Lamela számomra ritka ellenszenves megjelenésű, viselkedésű, de szerintem nagyon ügyes a labdával. Én becsülöm az olyanokat, akik a szemben lévőt ki tudják cselezni.

Piris 23 éves, első olasz idényét kezdte, már lemondanál róla?

madbalee 2012.10.22. 11:20:24

Luciano hihetetlen hogy meg mindig elsö ligas player:) Anno meg amikor a Bolognaban jatszott emlekszem mennyire szoritottam nekik az UEFA kupaban. Azt hiszem Robi is akkor ott jatszott. Luciano meg ha jol emlekszem Eriberto neven volt nevezve:)))

.Frajti 2012.10.22. 12:03:59

@mbemba: Osvaldot most se tartom sokra :) Sajnos én még emlékszem nagy olasz támadókra, akik tudtak labdát tartani, futni, fejelni, rúgni... Ráadásul ő még csak nem is igazi olasz...

Lamela tajparaszt, nagyképű, idegesítő kis buzigyerek, ahogy CR is, de ez utóbbi az, aki ügyes a labdával, pedig jobban rühellem minden focistánál.

23 évestől már rég nem várok túl sok csodát. Igen, lemondanék róla. Cicinhoba is többet láttam, mint benne, mégse volt ide elég, Rosi el is takarodott a francba a tehetségtelenségével együtt, és az általam annyira nem favorizált Taddeit ismertem még el, amikor itt szaladgált, főleg ahhoz képest, hogy nem is posztja volt ez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.22. 12:09:18

@.Frajti: Cicinhóért én egészen odavoltam! Nem vagyok elvakult Besiktas-szurker, de valami hasonlót érezhetsz Lamela kapcsán, mint én Quaresma érkeztekor. :))

@madbalee: Igen, ő volt Eriberto! A hihetetlen az, hogy nem ügyességével, rutinjával, passzokkal érvényesül most, hanem sebességével. Hihetetlen!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.23. 18:49:58

Delneri a Genoa új edzője. Nagyon szurkolok neki! Borriellóval nem számolhat, bő hónapig biztosan nem.

madbalee 2012.10.24. 19:43:42

@mbemba: Reja meg Romániába tart.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.24. 21:29:21

@madbalee: Jééééé, hogy a kolozsváriak kinézték maguknak... Nem tudtam. Kösz az infót! :)

S ugyebár Vass Ádám is ott!
süti beállítások módosítása