Olasz fórum

Olasz fórum

Egy csomó derbi (Lehet tippelni tizenharmadszor is!)

2012. november 16. - mbemba

Kifejezetten izgalmas meccsek várnak ránk! Torinóban, Nápolyban olyanok játszanak, akik Európában is igazán számítanak, de tényleg izgalmas meccs az utolsók meccse is – na jó, majdnem uccsók –, hiszen a Samp-Genoa városi derbi. Engem legjobban – na jó, ez is túlzás – a Fiorentina-Atalanta érdekel.

Juve-Lazio. Hogy az esélyek még inkább közelítsenek egymáshoz, Pirlo nem játszik lapjai miatt. Aztán lehet, hogy pont erre fázik rá a római banda, hiszen Pirlo néha-néha fáradtnak látszik, ugyanakkor a fiatal Pogba így biztosan játszik, s ő kicsattan az erőtől. Kíváncsi vagyok egy csomó párharcra: Chiellini-Candreva, Klose (még náthás)-Bonucci, Vucsinics-Dias. Mauri és Lulics eltiltottak.

Nápoly-Milan. Nekem úgy tűnik, hogy a két edző a hátsó emberek fejével törődik főleg. Mindkét védelem sokat-sokat hibázik, de most a milánóiak különösen tartalékosan érkeznek: Bonera, Abate, Antonini a yahoo szerint mind sérültek. Pedig Hamsik, Cavani, Insigne harcra kész. Nem a rajongás mondatja velem: Simán kikap a Milan! Berlusconi bejelentette, hogy többet akar lenni csapatával. Ugyanakkor megerősítette a kispadon Allegrit. Ráfért az erősítés.

Bologna-Palermo. Miccoli sérült, így szinte biztos, hogy játszik Dybala. A tegnap 19-et töltött argentint az új Pastorénak mondják Palermóban, s ahol látták. Egyelőre csak annyi a tény, hogy előző mérkőzésén duplázott. Amúgy, Dybala olasz állampolgár. Ne feledjük az emiliai ikertornyok alatt a kiesés a tét! A Bologna utolsóelőtti, s utolsó lenne, ha a Siena nem büntetőpontokkal kezd.

Catania-Chievo. Otthon, Cibaliban – Cataniának egyik negyede – kifejezetten jól focizik az Argentína C. A Chievo jobban focizik, annál, mint ahány pontot összehozott. Pellissier nincs formában, Luciano viszont… Mert ő még csak 37! :)

Firenze-Atalanta. A két legnagyobb meglepetéscsapat játszik egymással. A negyedik ütközik a hatodikkal. Joveticset sérültnek mondják. Az Atalanta utóbb öt meccsén egyszer nem nyert, akkor döntetlen lett. Roncaglia ügyén állítólag már Prandelli is elmélkedik. 25 éves a Bocából érkezett hátvéd, hihetetlenül határozott, és a labdával is jól bánik. Mikor láttam Passerella jutott eszembe – most pedig olvasom a wikipédián, hogy gyakran hozzá hasonlítják. Amúgy, az argentin világbajnok focizott Firenzében.

Inter-Cagliari. Egészen szépen kikerekedett az idény elején még csontsovány Cagliari. Első hat meccsükön két pontot gyűjtöttek, azóta viszont még 13-at!!! Ha egyszer megnézem őket, akkor Saura figyelek különösen. A Juve Stabiától érkezett csatár egy olasz barát szerint zseniális. Az Inter sztárjait nem kell nézegetni. Bámulni kell őket, mikor úgy fociznak, mint a Juve ellen. A Palacio-Milito-Cassano csatársor szerintem túl nagy kihívás a szárdoknak. A nagy-nagy formában focizó kolumbiai Guarin nem egészséges.

Udine-Párma. Többet vártunk az Udinesétől, de egyelőre csak Di Natale hoz kimagaslót. Ő, persze, egészen kimagaslót! 7 gólnál jár. Danilo eltiltott, akárcsak Biabiany az ellenfélnél. Az ő hiánya érdekes lehet a Donadoni-csapatban, mert villámgyors lábaira szükség lett volna a kontráknál.

Siena-Pescara. Két kiesés ellen küzdő csapat sok-sok sérülttel és eltiltottal. A fekete-fehéreknél: Reginaldo, Terzi, Larrondo, Vitiello, Paci, Zé Edoardo, a kikötőiektől Weiss, Colucci, Terlizzi hiányzik.

Samp-Genoa. A sok-sok kiugrási kísérletbe után mintha belerokkant volna a Genoa. Pedig most is vannak elismert játékosaik, elől például Borriello és Immobile. A Samp fő-fő baja szerintem az, hogy Ferrara túlzottan gyámoltalan tizenegyeket küld fel. Kétszer láttam őket, mindkétszer kis túlzással csatár nélkül játszottak. Egyszer tudom, hogy Maxi Lopez egészséges volt. Ráadásul most Eder is, Pozzi is sérült! Bajban a jó öreg Ciro! HAJRÁ TŐZSÉR DANI!

Roma-Toro (HÉTFŐN!). Na egy ilyen meccsen lehet belebukni az edzőségbe! Szóval nyerni kellene a Romának, márpedig a vendégeknek van elől egy-két ügyes támadójuk. Cerci – római, ugyebár – például vagy ott van Rolando Bianchi – a Reggina-szurkereknek ő Rolandinho.  Ha Zeman nem erőlteti nagyon elméletét, akkor simán megvan a meccs, viszont, ha csak előre akarnak játszani, ráadásul egyből, akkor meglepetés is lehet. Az nem ígér jót, hogy az ütköző zónából hiányoznak az emberek: De Rossi, Tahcidisz, no meg Burdisso.

Juve-Lazio

Nápoly-Milan

Bologna-Palermo

Catania-Chievo

Firenze-Atalanta

Inter-Cagliari

Udine-Párma

Siena-Pescara

Samp-Genoa

Roma-Toro

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr484910487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.16. 17:14:27

.Frajti

Bologna - Palermo 1:2
Catania - Chievo 1:0
Fiorentina - Atalanta 3:1
Inter - Cagliari 2:0
Juventus - Lazio 2:1
Napoli - Milan 2:2
Roma - Torino 2:0
Sampdoria - Genoa 1:0
Siena - Pescara 0:0
Udinese - Parma 2:1

madbalee · kepalairas.blog.hu 2012.11.16. 16:57:53
@.Frajti: szinten zenesz:

Bologna - Palermo 1:1
Catania - Chievo 2:1
Fiorentina - Atalanta 3:1
Inter - Cagliari 2:0
Juventus - Lazio 2:2
Napoli - Milan 1:3
Roma - Torino 2:0
Sampdoria - Genoa 2:1
Siena - Pescara 2:0
Udinese - Parma 3:2

Automata Hari 2012.11.16. 20:26:27

Juve-Lazio 0:0
Nápoly-Milan 0:0
Bologna-Palermo 1:1
Catania-Chievo 1:0
Firenze-Atalanta 2:1
Inter-Cagliari 5:1
Udine-Párma 2:0
Siena-Pescara 1:0
Samp-Genoa 0:0
Roma-Toro 2:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.16. 22:19:43

Nem akármilyen sorozat előtt a Juve! Holnap Lazio, kedden Chelsea, vasárnap Milan. Azután pedig Juve-Toro!!!!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.11.16. 22:58:41

Juve-Lazio 2-1
Nápoly-Milan 3-1
Bologna-Palermo 2-0
Catania-Chievo 2-0
Firenze-Atalanta 3-0
Inter-Cagliari 1-0
Udine-Párma 1-1
Siena-Pescara 0-1
Samp-Genoa 0-0
Roma-Toro 1-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.11.16. 23:01:42

Érdekes lesz a két toszkán edző összecsapása. Mindig kiemelik, hogy Mazzarri és Allegri nem szívlelik egymást, ez még régebb óta fakad, csak még nem jártam utána a történteknek.

Genova városa 12 vereséget tudhat maga mögött és amilyen formában van mindkét gárda szerintem ez egy gyenge 0-0-val most egy pillanatra meg fog szakadni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.17. 08:31:56

@Pietro87: Mindketten Livorno mellőliek, onnan cipelhetnek magukkal batyukat.

Szerintem meg úgy összecsapnak, hogy csak úgy fog hullani a forgács! De tényleg! Mindkét csapat érezheti, hogy egy ilyen meccsel menteni lehet sok néző szemében az egész szezont!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.17. 09:47:17

Juve-Lazio 2-1
Nápoly-Milan 3-1
Bologna-Palermo 1-1
Catania-Chievo 1-1
Firenze-Atalanta 2-1
Inter-Cagliari 2-0
Udine-Párma 1-0
Siena-Pescara 0-0
Samp-Genoa 1-3
Roma-Toro 3-0

406coupé 2012.11.17. 17:51:50

Juventus-Lazio 2-1
Napoli-Milan 3-1
Bologna-Palermo 1-1
Catania-Chievo 2-0
Fiorentina-Atalanta 2-1
Internazionale-Cagliari 2-0
Siena-Pescara 1-0
Udinese-Parma 1-1
Sampdoria-Genoa 0-1
Roma-Torino 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.18. 08:51:37

Juve-Lazio 0-0

Giovinco egy-két hajszálnyira az áttöréstől, Marchetti viszont... óriási az a jelenet Quagliarella lövésénél (0,20): mindketten kihozták a maximumot!

www.youtube.com/watch?v=TmxFvd2BP-w

Nápoly-Milan 2-2. El-Shaarawy felfoghatatlant alakít, óriási számokat produkál. A második Milan-gól fáj. Ennyire távol állni a passzot adó középpályástól. Illetve a két aktuális belső ember, hogy nem reagált arra a kiszámíthat passzra... Ez van!

www.youtube.com/watch?v=JQF2oXPu9Ig

Olvastam két helyen is, hogy mindkét gól Abbiati lelkén szárad. Nem, a másodikot csak véletlenül lehetett védeni!

AH egész szép előnyt szerzett!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.18. 15:51:57

3-1! Nagyon meggyőző a Fiorentina! Aquilani két gólt lőtt, szabadrúgásból egy gyönyörűt!

És mostmár emberelőnyben is vannak!
süti beállítások módosítása