Olasz fórum

Olasz fórum

Ködbe ment terv (Frajti tippelt a legjobban)

2012. december 16. - mbemba

Igazságtalan ez, de mit lehet tenni? A Lazio ismét sikeresen vett egy érettségi vizsgát, a Fiorentina, a Milan és a Juve brillírozott – mellesleg a Juve el is húzott –, Di Natale már megint csodát tett (tíz emberrel játszva mentett pontot a Palermo ellen), a Juve Törpapája óriási gólt rajzolt az Atalanta kapujába, a Bologna igen-igen fordulatos meccsen nyert Nápolyban (0-1, 2-1, 2-3),... de láttam 20-25 percet egy ködből ki nem látszó meccsből, s mégis arról kell szólni.

A lányok nándorfehérvári diadala után a Bentegodiba érkezve szűk félóra volt a meccsből. Rögtön egy párhuzam jutott eszembe: Igen, a Fennvaló elintézte azt, amit annak idején a Steaua vezetői maguk intéztek. Bukarestben, ha kellett fellocsolták a pályát, Veronában viszont most pont úgy fagyott meg a pálya, ahogy az a Chievónak kellett. Az utóbbi hetek Chievóját látva meglepődtem: nem láttam igazán ügyes játékost egyet sem! Luciano és az új Rigoni sérült, Cruzado már régóta alig-alig játszik, az egyetlen Thereau tud ügyes lenni csak. De mivel ő is iszonytató munkára van fogva... Egy ilyen csapatnak kellett jönnie, hogy megfogja ezt a Romát.

Meg volt itt más is! A játékvezetői döntések vitathatóak, de nem egyértelmű a hiba egyik esetben sem – legalábbis az utolsó 25 percből. Olvasom, hogy a Roma, mikor a gól esett gyakorlatilag 10 emberrel játszott Marquinhos sérülése miatt.

Már korábban eszembe jutott egy másik meccs kapcsán: ezeket a déli kontra északi meccseket rendezhetnék úgy, hogy ha téli hónapra esik a mérkőzés, akkor délen kellene rendezni. Igaz, hogy akkor a Chievo nehezebben nyerne ilyen ütközeteket, de...

Következő forduló péntek-szombaton érkezik!

Frajti 7 ponttal (2 teli + 3 pont) nyert!

Így állunk most:

1. mbemba 5 győzelem,

2. madbalee 4 győzelem

3. Frajti, 406 coupé, Automata Hari 3-3 győzelem,

5. Pietro 87 2-2 győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr704968715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.12.18. 00:48:21

Valahol abszurd, hogy egy ilyen jó kapus, mint De Sanctis ilyen bomba-, szépségdíjas gólokat kapjon, mint amit most kapott. Még a tavalyi Palacio és Mauri gólokra gondolok.

Úgy érzem ez a tél nagy változásokat hozhat a klubnál, amilyen kiszellőztetett híreket olvasok mostanában. És aztán majd a nyár: Mazzarri hosszabítása még sehol sincs. Már nem is tudom, mi lenne a jó az ő és a klub szempontjából: a válás vagy a folytatás.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.18. 06:59:29

@Pietro87: Egész biztos, hogy vannak olyan infók, amelyekkel mi nem rendelkezünk. Ez a vezetés pedig számomra olyan, amelyikben megbízok, vagyis: Ha kell, gyerünk, változtassatok!

Bár, kicsit belegondolva, idényközben jó lenne csak keveset (szellőztetni:) változtatni!
süti beállítások módosítása