Olasz fórum

Olasz fórum

Zemani focisuli (Totális Frajti-siker)

2012. december 23. - mbemba

Azért győzelem és győzelem között is hatalmas különbségek lehetnek. Például itt van a Roma-Milan 4-2-je, illetve a Siena-Nápoly 0-2-je.

Az Olimpico újra megkapta azt, ami megmutatja a szurkolóknak, hogy miért érdemes kitartani egy olyan edző mellett, mint Zeman. De szerintem minden olyan embernek jó, aki azt akarja elhitetni magával és másokkal, hogy minden módszernek van alternatívája. S megnyugtató az is, hogy az új módszerek, új rendszerek felállításához nem kellenek feltétlen új emberek. Merthogy ez a meccs bizonyítéka volt annak, hogy Tottin kívül De Rossi, Osvaldo és Burdisso is remekül tud illeszkedni a Zeman-féle vízióba (nem csak vicces, hanem szimpatikus is ahogy indítja a játékot a Zeman-csapat: nyolcan felsorakoznak a felezővonalon:).

Nagy-nagy focit láthattunk, koronája volt ennek a szerintem igencsak lelkesítő ősznek.

Mint a bokszbírákban bennem is az utolsó ütés (Roma-Milan) látványa maradt meg, pedig az Inter-Genoa is hozott szép játékszakaszokat, s egy óriási csatát, meg gólt. A Siena-Nápoly ellenben... nos, a sienai első félidőnél unalmasabbat elképzelni nem lehet. Nem azért, mert akarat nélkül gyürkőztek a feladatnak, hanem, mert a labdák rendre rosszul érkeztek - legyen az 30 méteres indítás, 4-5 méteres továbbítás. Megnéztem volna a Palermo-Fiorentina 0-3-at is. Jovetic pöttyintette a tizenegyest (második gól), vagyis cucchiaio (kanál olaszul) alias Panenka volt a módszer.

A Juve komoly előnyt tett az éléskamrába (44 pontosok). Hogy ők az elsők, az nem meglepő, előnyüknek a mértéke viszont az, s érdekes az is, hogy a dobogó másik két fokán a Lazio (36) és a Fiorentina (35) van. Igaz, hogy a negyedik Inter a firenzeiekkel pontegyenlőségben áll (35). Hat csapat – az iméntiek, plusz a Nápoly (34), a Roma (32) és a Milan (27) – még sokáig együtt fog küzdeni a Bajnokok Ligájáért.

Van meglepő a kiesés elleni küzdelemben is: a Genoa és a Palermo kiesőhelyen szilveszterezik!

Ha jól számoltam, akkor Frajti nyerte hétvégi tippversenyünket. Ez pedig mindenféle jelzőkért kiált, ugyanis későn tippelt, így a legények két meccsel többre tippeltek. Ehhez képest Frajti nyert, ugyanis 6 pontnál (2 teli + 2 pont) többet senki nem szerzett – AH gyűjtött még egy tucatot, de ő szerencsétlen összetételben. Gratula, Frajti!

1. mbemba 5 győzelem,

2. Frajti, madbalee 4-4 győzelem

4. 406 coupé, Automata Hari 3-3 győzelem,

6. Pietro 87 2-2 győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr614978343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2013.01.05. 09:53:27

Na, ezt meg csak most látom. :)
süti beállítások módosítása