Olasz fórum

Olasz fórum

A show folytatódik (már ma!)

Bejegyzés alcíme...

2013. március 08. - Pietro87

Ismét mozgalmas héten vannak túl olasz csapataink, hiszen eleget kellett tenniük UEFA kötelezettségeiknek, ki a BL-ben ki az EL-ben. A Juve például az előbbiben, ahol a Celtic elleni visszavágón már csak arra kellett figyelnie, nehogy összeszedjen valamilyen sérülést. Egy laza 2-0-lal tovább is mentek. Tegnap pedig az EL-esek léptek színre: a Lazio magabiztos, erődemonstráló sikert könyvelhetett el Stuttgartban (2-0), viszont az Inter méretes verést kapott a Tottenhamtól (3-0 oda). Így akik egy '98-as párizsi döntő visszavágóban reménykedtek, azoknak lassan el kell kezdeni csalódniuk, mert nagyon valószínű, hogy ez az Inter nem fogja megfordítani a továbbjutási esélyeket.

Genoa - Milan
A BL miatt már ma pályára lép a Milan, méghozzá az ellen a Genoa ellen, akik elég szépen menekülnek a kiesés elől és Ballardinivel egész jó közepes csapat képét mutatják. A fejekben már Barcelona és a Nou Camp rajzolódik ki, így nehéz lesz koncentrálni a bajnokira. Ugyanakkor nincs jobb felkészülés a spanyolok ellen, mint egy önbizalomnövelő győzelem.

Udinese - Roma
Ez az Udinese szerintem nem fog odaérni az EL helyek valamelyikére, viszont a  Romának erre látszólag megnőttek az esélyei, mióta Andreazzoli vezényli a Farkasokat. Ugyan a Friuliban sosem könnyű nyerni - sőt a szezonban csak a Juve tudott -, a Romában most benne van a három pont lehetősége.

Atalanta - Pescara
Meglepő siker volt a sienai diadal, ezt pedig meg is lehet fejelni egy újabb győzelemmel. A Pescarának innen már nehéz lesz a bennmaradás, emberemlékezet óta nem nyertek. Talán most az új edző, Bucchi - pár éve még a Napoliban játszott - rövid ideig felrázhatja őket.

Cagliari - Sampdoria
A Bologna múlt vasárnap lezárta a Cagliari fantasztikus sorozatát, most pont ők tehetnek így a Samppal. És erre minden esélyük is megvan, ahogyan arra is, hogy legalább ugyanolyan izgalmas meccset produkáljanak a felek, mint a Cagliari - Toro 4-3.

Chievo - Napoli
 Míg az egyik csapat a vereségeket halmozza az elmúlt fordulók során, úgy a másik a döntetleneket. Ami közös bennük az a nyeretlenség és a rossz forma. Tulajdonképpen a rossz meccs is borítékolható lenne, ha nem lennének vérmes céljaik a feleknek. Bizakodjunk a jó meccsben és, hogy legalább egyikük ki tud mászni a gödörből.

Juventus - Catania
A Juvénak arra is volt ideje, hogy spóroljon az energiáival miközben a visszavágón is megverik a Celticet. Mondhatnánk erre, hogy majd a bajnokin ez ki is fog fizetődni, ha nem egy Catania szintű lenne az ellenfél. Már pedig az Elefántok ha nem is lépnek fel pontesélyesként, megnehezíthetik a címvédő dolgát, és ebben motiválhatja őket a múlt héten elszórakozott Inter elleni arcpirító vereség is.

Palermo - Siena
Az a bizonyos hat pontos meccs. Gasperini már visszatért, de az ellen edzőjét is jó fából faragták, szóval könnyne előfordulhat, hogy a rózsaszínek ismét győztes meccs nélkül maradnak. Immáron nagyon sokadjára. Ez pedig egyenesen a másodosztályba vezethet.

Parma - Torino
Mélyrepülésben a hazaiak ezt mindenki alárja, ahogy azt is, hogy a Toro ellen is folytatódhat a széria. Vagy legalább is egy döntetlen erejéig, mert az ellen a tipikus középcsapat kategóriája, akik érthetetlen pontvesztések és szerzések közt mozgolódnak.

Inter - Bologna
Ez lesz a TV-s meccs, pedig a Lazióé is érdemelne képernyőt (Fiorentina ellen). Nagy kérdés, hogy mi lesz Stramaccionival, mert abban az az öt győztes meccses, állítólagos ultimátum már rég nem lesz teljesítve. Elég csak a tegnapi égést feleleveníteni. A Bologna pedig most jó útra tért és lassan nem is hátra, hanem előrefelé kell nézelődniük: ez a keret valószínűleg kiesni nem, igaz EL helyre sem érni, de egy 8-9. hely jobban kinézőben van, mint egy 14-15. Aztán lehet, hogy tévedek.

Lazio - Fiorentina
A rómaiak amolyan A/B csapattal futottak ki a Mercedes Benz Arénában, gondolva már a fontos Fiorentina elleni rangadójukra. A riválisoknak az x lenne a legjobb, azonban a két csapat biztos nem erre fog játszani. Páne ismerve Montellát és a vendégek hozzáállását. Nagyon príma kis meccsnek ígérkezik, csak kár, hogy egyidőben lesz az Inter - Bolognával.

Genoa - Milan
Udinese - Roma
Atalanta - Pescara
Cagliari - Sampdoria
Chievo - Napoli
Juventus - Catani
Palermo - Siena
Parma - Torino
Inter - Bologna
Lazio - Fiorentina

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr815122824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.03.08. 13:34:46

Genoa - Milan 0-2. Kucka hiányozhat
Udinese - Roma 1-1.
Atalanta - Pescara 2-0. Szerintem a Pescara a leggyengébb csapat. Most látom, hogy Sculli az övék!
Cagliari - Sampdoria 1-1
Chievo - Napoli 1-2. Sokszor megfogta a Chievo a Nápolyt az utóbbi években. Most nem sikerül!
Juventus - Catania 3-1. Legrottaglie eltiltott, így nem játszik a régi haverok ellen.
Palermo - Siena 2-0.
Parma - Torino 2-0. Cerci eltiltott, s szerintem ez számít!
Inter - Bologna 1-1. Előre Bologna-győzelmet írtam, meglepetést szagolgatok.
Lazio - Fiorentina 1-2

.Frajti 2013.03.08. 15:13:09

Atalanta - Pescara 1:0
Cagliari - Sampdoria 1:1
Chievo - Napoli 1:2
Genoa - Milan 0:2
Inter - Bologna 2:0
Juventus - Catania 3:0
Lazio - Fiorentina 2:1
Palermo - Siena 0:1
Parma - Torino 1:0
Udinese - Roma 2:2

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.03.08. 16:29:25

@mbemba: Nem a Chievo fogta meg a Napolit, hanem maga Pioli. Most is állandóan ezt teszi a Bolognával. :)

Zmaparini kirúgta őt talán még nyitány előtt az előző szezonban, megnézheti magát az öreg.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.03.08. 16:30:16

Genoa - Milan 1-1
Udinese - Roma 1-2
Atalanta - Pescara 2-0
Cagliari - Sampdoria 1-1
Chievo - Napoli 0-1
Juventus - Catania 3-1
Palermo - Siena 1-1
Parma - Torino 2-2
Inter - Bologna 1-2
Lazio - Fiorentina 1-1

406coupé 2013.03.08. 18:41:52

Genoa-Milan 0:2
Udinese-Roma 2:1
Atalanta-Pescara 2:0
Juventus-Catania 2:0
Chievo-Napoli 1:2
Cagliari-Sampdoria 0:0
Palermo-Siena 1:1
Parma-Torino 1:1
Internazionale-Bologna 2:1
Lazio-Fiorentina 2:1

Automata Hari 2013.03.09. 11:04:16

Udinese - Roma 1:1
Atalanta - Pescara 2:0
Cagliari - Sampdoria 1:1
Chievo - Napoli 0:1
Juventus - Catania 3:1
Palermo - Siena 1:1
Parma - Torino 0:1
Inter - Bologna 4:1
Lazio - Fiorentina 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.03.10. 13:54:00

Végre egy interjú, aminek értelme is van. Lényegi dolgokról is esik szó (beszélgetés Tőzsérrel):

sportgeza.hu/futball/2013/03/10/belga_bajnok_vagy_itt_a_nullarol_indulsz/

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.03.10. 16:13:57

Gratulálok a Chievónak!

Illetve a kitűnően megfizetett játékosainknak is, akik 90 percre sem tudják megerőltetni magukat.

Éljen az EL kiesés, és a BL-ről való lecsúszás. És a profi szemléletmód!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.03.10. 17:12:13

@Pietro87: Megértem, hogy elkeseredtél, de szerintem egyszerűen nem megy a játék a Nápolynak. Ráadásul itt - megintcsak szerintem - nem a Nápoly volt rossz, hanem a Chievo volt hihetetlenül összeszedett, jól összpontosító.

Cavani például a hatvanhat tüdején kívül a lelkét is kitette!

Szerintem a harmadik hely nagyon-nagyon reális lehetőség. Számomra pedig, az idény elején a BL elérése volt az elérhető maximum.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.03.10. 20:37:41

@mbemba: Sok mindennel baj van, csak nálam most telt be a pohár.

Például azzal, hogy Mazzarri bizonytalansága - ami a közös munka folytatásában van - maga alá temeti a csapatot. Fentről túl nagy elvárást helyeznek a csapatra, burkoltan feladják az EL-t, de ez teljesen rosszul sült el, mivel szerintem a rossz forma a csehek elleni megalázó vereségből fakadt. És ez azóta is tart, és senki sem tud ezen változtatni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.03.10. 20:58:29

@Pietro87: Ilyenkor szoktam lecsapni áldozataimra, mondván: Fogadunk abban, hogy... :))))

Szóval, én nagyon úgy érzem, hogy a BL meglesz. Folyamataiban nem ismerem annyira a csapat teljesítményét, formáját, mint te, de kívülről is úgy néz ki, hogy a plzeni móka betett a csapatnak. De meglátod, hogy az eredménykényszer és a hosszabb készülés a bajnokikra összerázza megint őket. Az elvárások megítélésben is egyetértünk!
süti beállítások módosítása