Olasz fórum

Olasz fórum

Őszi bajnok a Juventus (Inzaghi tarolt)

2014. január 08. - Pietro87

Nos, a Juventus, miképp a Napolinak, úgy a Romának sem kegyelmezett és sima 3-0-lal konstatálta mindenkivel, hogy idén sem vesztett erejéből. Sőt, azt kell mondani, hogy sokkal erősebbek, mint az előző két idényben, jelenleg is félelmetes győzelmi szériát fut a csapat és magabiztosan halad újabb scudettója felé. A Roma a második gólt nagyon rosszkor kapta, egy lélekromboló pillanatban - rögvest a szünet után -, majd még összeszedett septében két pirosat is. A Roma ezzel a vereséggel idén a szezonban először kapott ki és leszakadt nyolc egységnyire a Juvétől. 

Míg közvetlen riválisa, a másnap ebédidőben játszó Napoli,a Samp elleni 2-0-val, két pontra megközelítette a fővárosiakat. Mertens volt most a nyerő ember, ő hozta a gólokat, míg az ex- Real támadó egység "csak" jó játékával tette le a névjegyét. Sajnos - mondja ezt a Napoli drukker - Insigne továbbra sem találja a tavalyi formáját, még góltalan a bajnokságban. Igaz a BL-ben kétszer is bevetette a Dortmund kapuját, de olaszhonban egyszerűen siralmas eddigi produkciója. Befér-e majd Prandelli utazó keretébe így vajon?

Na és Rossi? Mert a Fiorentina támadója ismét egy súlyos sérülést szedett össze, miközben Gomez rehabilitációja sem olyan ütemben halad, mint azt előtte elképzelték. Azt mondják, hogy az ínszalagja sérült meg és legalább három hónap kényszerpihenőre kell vonulnia.

A Milan Kaká százados - meglőtte századik gólját a Rossoneriben - két góljának köszönhetően is múlta felül a bergamóiakat, a Lazio pedig Rejával nyert meg egy fontos csatát, az egyre inkább felemás szezont futó Inter ellen. Mazzarriéknál valami lefagyott a gépezetben, ellenben a Lazio most kezdheti meg a huszáros felzárkózást. Vagyis, ha lesz ilyen felzárkózás egyáltalán. 

A római sasokhoz hasonlóan nehéz meccset húzott be a Catania, mely egyik közvetlen riválisától csent el fontos pontokat. A Bolognánál Piolinak megköszönték, ma már Ballardininek hívják az új edzőt. Nem hiszem, hogy vele majd beljebb lesznek, egyébként sem túl jó ez az edzőkeringő - Ballardini véleményem szerint nem egy nagy koponya, sok helyről küldték már el őt is, sokszor pár meccs után.

Meglepő lehet az Udinese és Di Natale idei szereplése, Toni két gólt is vert nekik és a Hellas 3-1-re nyert a Friuliban. Di Natale a meccs után bejelentette idény végi visszavonulását, így Del Piero - ő azért még tolja az ausziknál - Perrotta és Nesta után a jelenkori olasz foci egyik ikonja akaszthatja végleg szögre a futballcsukát. A hír még magát Guidolint is nagyon meglepte, hát akkor még az udinei drukkereket.

Tippjátékunkban szépen teljesítettek a felek, így említésre méltó 406coupé 3+3-as és Lucarelli 3+2-es szelvénye. Ám Inzaghi tőlük is nagyobbat dobbantott 3+5 találatos tippsora, talán az idei legjobb az egész verseny mezőnyében.

Az állás pedig:

1. Inzaghi 6
2. madbalee 5
3. Lucarelli, Pietro87, mbemba, 406coupé 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr255747852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.09. 10:31:19

Nem tudtam a Di Natale-infót! Az utóbbi napokban nem olvastam híreket. Sokat húzta ő már ezt a szekeret. Eddig mindig úgy éreztem, hogy Guidolinnak persze, hogy fontos ő, de inkább nagyon jól összetett csapatokat hozott ő össze. Főleg Udinében.

Insignét majd jól kiosztom az esti beharangozó posztban! :))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.09. 11:34:49

@mbemba: Bár ha Pandev nem erőszakoskodik és hagyja a 11-est Lorenzónak, lehet már más lenne a helyzet. De kioszthatod. :)

Jaj, Del Piero nem is vonult vissza, csak Itáliától nagyon távol rúgja a bőrt mostanság. Javítom. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.09. 11:36:19

Viszont bővítettem Nestával a listát. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.09. 12:19:01

@Pietro87: Volt 11-es a Samp ellen? A hozzáállásával volt bajom, nem egy-két helyzettel!

Nesta és Del Piero: érdekes lenne tudni, hogy ők ezt haverok előtt, a családban pályafutásuk folytatásának gondolják vagy pénzkereseti lehetőségnek. Semmi bajom velük, ha csak pénzkeresetnek.

Amúgy, én sem hiszem, hogy Ballardini jól kiráncigálná a Bolognát a slamasztikából.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.09. 14:25:07

@mbemba: Nem volt, még az Inter ellenire gondoltam.

Viszont volt egy felsőlécről a gólvonal elé lepattanó, és egy mindkét kapufát érintő, gólvonalon végigguruló lövése a Sampnak. Ekkor San Gennaro segített be, hogy a genovaiak '97 óta tartó góltalansága tovább hízzon a San Paolóban. :)

madbalee 2014.01.09. 14:51:20

Insigne szerintem nem feltetlen azert gyengebb iden, mert rossz a formaja, hanem kicsit hatrebb jatszik mindig. Szerintem tavaly joval több golszerzest szantak neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.09. 15:45:16

@madbalee: Estére kifejtem! Szerintem borzasztóan nagyképű lett!

@Pietro87: Az a helyzet?! Az a szerencse?! :)) Hihetetlen volt!!!!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.09. 17:24:27

@madbalee: Ezt nem tudom, mert elvileg most kihúzódhat a szélre is, meg nagyjából Zeman alatt a Pescarában is hasonló pozícióban tolta. Ott 4-3-3-ban, itt 4-2-3-1-ben. Tavaly a 3-4-2-1-ben sokkal többet volt középen és Mazzarrinál kötöttebb pozíció volt az. Benítez csapata támadóbb, mint Mazzarrié volt, a logikus az lenne, ha már olyan 7-8 gólnál járna. Lásd Callejón. Aztán mégis az ellentétét látjuk, amit én szezon előtt vártam.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.09. 20:11:49

@Pietro87: Nem néztem ki belőle, sőt...

Nem lepődnék meg, ha Prandelli elmélkedne egy kicsit - vagy többet. Vannak olyan ellenfelek, akik ellen nagyon-nagyon jó lenne!

madbalee 2014.01.10. 14:40:57

@mbemba: Hat nagykeü lett-e azt nem tudom. Nem sok nyilatkozatot olvastam töle. Azt meg azert meg lehet erteni, hogy a spanyol legio elegge belepte a tamado szekciot Napolyban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.10. 17:21:03

@madbalee: Én csak a meccs alatti viselkedéséből következtettem erre. Neki is jót tesz az igazi konkurencia! :)
süti beállítások módosítása