Olasz fórum

Olasz fórum

Siamo noi, siamo noi?

2014. május 03. - Pietro87

A címben szereplő kérdés, holnap akár kijelentéssé is módosulhat és bővülhet a "i campioni d'Italia siamo noi"-jal, amennyiben a Roma nem fekteti két vállra idegenben a Cataniát.

Azonban ne szaladjunk előre a Juve bajnoki címével, hiszen ma Coppa Italiát rendeznek, két nagyszerű csapat jelenlétével. A Fiorentina hosszú idő után szerepelhet döntőben és nyerhet valamit, míg adéliek két éve már megízlelhették ennek a sikernek a zamatát. Igen, ennyiben motiváltabb is lehet akár a  Viola, bár tudjuk, hogy az ellenfél rendesen kicserélődött már azóta. Montella egyébként megjegyezte, hogy ők a tapasztalatlanabbak, de talán ezért nyerhetik meg a kupát. Viccesen megjegyezte azt is, hogy Benítez már sok döntőben vett részt és bizonyított is; igazán engedhetné nyerni a fiatalabbakat is. Na, majd kiderül, én személy szerint döntetlenre, de a végletekig izgalmas meccsre számítok.

Így a kupa miatt, ma nem is lesz bajnoki, e helyett vasárnaptól keddig fog dübörögni a Serie A. A kupadöntő mellett nem törpülhet el a milánói derbi, még akkor sem, ha a felek rég álltak ilyen mélyen a táblázaton a csörte előtt. Tavaly behúzta az Inter, most a formák nagyon azonosak, ami talán egy döntetlent hozhat. Ez  a döntetlen azonban lehet, hogy az EL elúszását jelentheti majd a Rossonerinek. 

Holnap próbálhatja meg még egyszer utoljára megmenti a szezonját a Parma: a szezont letudó Sampdoriát látják vendégül a Tardiniben. Illene behúznia a Donadoni brigádnak ezt. Fontos lesz ez a meccs is, de talán a következők még inkább azok lesznek. Négy olyan csapat is pályán lesz vasárnap 15 órakor, akik a kiesés elől menekülnek. Szerintem a Catania már elszállt, ráadásul nem elég, hogy ők várják  a legkilátástalanabb helyzetből a fordulót, megkapták maguknak a Romát. Közben friss, hogy a Palermo nem hogy csak feljutott, de mind ezt bajnokként tette. Nem lesz könnyű dolga a Chievónak sem: ők a Torinót látják vendégül. Nagyon iparkodnak a Bikák, a forma és minden egyéb előjel is az ő sikerüket jósolja. A Chievo nem elég, hogy nagyon rossz passzban van, ezen a csapaton nem látszik az, amely az előző években a Chievót kiemelte volna az ilyen szituációkból. Legalább is mbemba szerint. Aztán a Bologna a Genoához megy: mondanom sem kell, csak abban bízhatnak Ballardiniék, hogy a hazaiak már a nyári programokat tervezgetik és fejben a tengerparton süttetik a hasukat. Udinese - Livorno: szinte dettó az, mint az előző párosítás.

Hétfőn egész jó meccs elé ülhetünk le: Lazio - Hellas, igazi tétje lesz a találkozónak, mindkét együttes keményen hajt még az utolsó EL helyért. Ha Toni megrázza magát ismét, nem lesz kérdés; ha Reja kitalál ismét valami ördögi taktikát, szintén nem lesz kérdés. Mondanom sem kell, hogy a döntetlennel csak a riválisok nyerhetnek. 

És akkor a Juve - Atalanta. A Juve emlékeim szerint a bergamóiakat mindig megcsapja, így én már előre oda is ajándékozom nekik az újabb bajnoki címet. Ha Contéék nyernek olyan rekordot adnak a calkciónak, mint még előtte senki sem: behúzhatják az összes hazai bajnokijukat.

A kuparésztvevők csak kedden lépnek pályára: először a Fiorentina szomoríthatja a Sasuolót és küldheti a B-be. Bár sok összetevő akad most is: pozitívan vagy negatívan jönnek ki a szombati meccsük miatt; az Inter mit játszik a Milan ellen. Otthon azért így is lenyomják az újoncokat. A végére pedig egy kisebb déli derbi: igen, ezek a felek nagyon nem szeretik egymást. Itt is sok függhet a  kupa meccstől, de nem kérdés, hogy a Napoli a találkozó favoritja.

A program:

Catania - Roma
Chievo - Torino
Genoa - Bologna
Parma - Sampdoria
Udinese - Livorno
Milan - Inter
Lazio - Hellas
Juventus - Atalanta
Fiorentina - Sassuolo
Napoli - Cagliari

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr896113202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.05.03. 19:58:16

Catania - Roma 0-2
Chievo - Torino 0-1
Genoa - Bologna 1-1
Parma - Sampdoria 2-1
Udinese - Livorno 1-0
Milan - Inter 0-1
Lazio - Hellas 2-1
Juventus - Atalanta 2-0
Fiorentina - Sassuolo 2-1
Napoli - Cagliari 2-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.03. 21:01:12

Igen, sajnos ebből a csapatból hiányoznak azok az egyéniségek, akik korábban megvoltak. Nagyon ragaszkodok a jelenlegiekhez is, de itt vannak olyan figurák, akik kulcsemberek (Dainelli például), de a ragaszkodás is hiányzik belőlük. Ez - mármint a kötődés - az alapja volt mindennek eddig.

Persze vannak nagyon komoly értékek is, akik régebb is befértek volna, de a klasszisok végképp hiányoznak. Talán Rigoni és mondjuk Dramé kivétel. Paloschinak az elszántsága valami elképesztő!

Sajnálom, hogy a Sassuolo a Fiorentinával játszik. Szerintem pontot, pontokat fognak lopni onnan.

HAJRÁ CHIEVO!!!!!!!!!

Catania - Roma 1-3
Chievo - Torino 2-1
Genoa - Bologna 2-1
Parma - Sampdoria 2-0
Udinese - Livorno 3-0
Milan - Inter 1-2
Lazio - Hellas 2-1
Juventus - Atalanta 3-0
Fiorentina - Sassuolo 1-1
Napoli - Cagliari 2-1

Lucarelli 2014.05.03. 21:23:44

Catania - Roma 0:1
Chievo - Torino 1:2
Genoa - Bologna 2:0
Parma - Sampdoria 2:1
Udinese - Livorno 1:2
Milan - Inter 1:2
Lazio - Hellas 2:0
Juventus - Atalanta 1:0
Fiorentina - Sassuolo 3:0
Napoli - Cagliari 3:1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.05.04. 00:51:31

@mbemba: Szükség van egy Palermóra. Reméljük majd jó lesz és nem olyan, mint a tavalyi.

Közben KUPAGYŐZELEM!!! :))

Pandev és a Napoli is 5X győztesek. Insigne lába pedig egyszer sem remegett meg. :)

Mondjuk a játék csak 20-25 percig volt jónak mondható, de 90 percig viszont eredményes.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.04. 09:10:37

@Pietro87: Ide süllyedtem!!!! Nem láttam a meccset! Persze, éjszaka még ránéztem a yahoo közvetítésre. FORZA NAPOLI!!!!!!! Nagyon örülök, valamiért elsősorban De Laurentiis miatt! Jó az, hogy érzi, hogy van az elköltött pénznek gyümölcse.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.05.04. 11:58:45

@mbemba: Volt a Fiorentinának is sansza, Ilicic például ordító helyzetet puskázott el a 84. perc tájékán. Rossi is kapott pár percet, kíváncsi vagyok Prandelli tényleg kiviszi-e.

Sajnos a meccs előtt kis híján tragédia történt, majdnem elmaradt a meccs is. Lövöldözés, stb. nem a legjobb ajánlólevél ez az olasz futballhoz.

Inzaghi 2014.05.04. 14:25:41

Catania - Roma 2-0
Chievo - Torino 2-0
Genoa - Bologna 2-0
Parma - Sampdoria 2-0
Udinese - Livorno 2-0
Milan - Inter 2-0
Lazio - Hellas 2-0
Juventus - Atalanta 2-0
Fiorentina - Sassuolo 2-0
Napoli - Cagliari 2-0

406coupé 2014.05.04. 14:47:00

Genoa-Bologna 1-0
Udinese-Livorno 2-0
Catania-Roma 0-1
Parma-Sampdoria 1-0
Chievo-Torino 0-1
Milan-Internazionale 1-0
Lazio-Hellas Verona 1-0
Juventus-Atalanta 1-0
Fiorentina-Sassuolo 1-0
Napoli-Cagliari 1-0

madbalee 2014.05.05. 12:36:22

Insigne kupajatekos inkabb? Grat a kupagyözelemert!

madbalee 2014.05.07. 09:58:36

@madbalee: annyira, hogy a bajnokin mar palyara sem lepett:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.07. 19:07:22

@madbalee: Legjobb gyógyszer nagyképűség ellen! :))
süti beállítások módosítása