Olasz fórum

Olasz fórum

Einstein olasz levele

2015. február 19. - mbemba

A képen lévő levelet Albert Einstein írta Giovanni Giorgi olasz fizikusnak. A levélben Einstein olasz nyelven egyeztet kollégájával, aki akkoriban az elektromágnesesség szaktekintélye volt. A korántsem hibátlan olaszsággal megírt levélben a világhírű tudós egyik mondata így hangzik: ,,Isten több eleganciával és intelligenciával teremtette a világot."

Einstein 15-16 évesen több hónapot is élt Olaszországban, pontosabban az észak-olaszországi Paviában. ,,Einstein 1895 tavaszán és nyarán Paviában lakott szüleivel, és besegített a családi vállalkozásba"- írja Walter Isaacson a tudósról szóló életrajzi könyvében. A müncheni évek után a család Itáliában próbálta újrakezdeni életét, amiben segítségükre lehetett Einstein édesanyjának Genovában letelepedett testvére (Julius Koch).

A fenti levél tavaly tűnt fel Franciaországban, a napokban pedig Amerikában próbálják elárverezni. Kikiáltás ár: 55 ezer dollár!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr617190211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása