Olasz fórum

Olasz fórum

Idegenfélelem Padovában

2015. május 15. - mbemba

padova_haz.jpgItthon van bőven gondunk az idegenek, a tőlünk különbözőek elfogadásával, de régóta irritál az, mikor Olaszországból hívják fel erre figyelmemet, figyelmünket. Ezt alátámasztandó egy minapi példa Padovából.

Egy idős hölgy, egy jómódú kilencven éves hölgy (Mara Gambato) felajánlotta padovai házát néhány afrikai menekültnek (legtöbb helyen hat emberről, máshol tízről olvastam). A menekültek munkába jártak, iskolába jártak, de a környék lakói mégsem tudták megemészteni a kéretlen szomszédságot. Gond nem volt velük, konkrét magyarázatot az ellenzők nem neveztek meg, amikor aláírás-gyűjtésbe fogtak az afrikaiak elköltöztetéséért. Háromezren írták alá a papírt – és ami, ha lehet még rosszabb –, köztük a polgármester is (Massimo Bitonco, a Lega Nord tagja).

Az idős asszony azóta már nem él Padovában, a városon kívülre költözött, mert folyton negatív megjegyzéseket hallott jótette miatt. A hírhez tartozik – bár nem mindegyik forrás említi –, hogy a nagyvonalú hölgy gyermekként családjával együtt kénytelen volt országát, Olaszországot elhagyni.

Valahol nekünk is le kellene kapcsolnunk a kivilágítást?

Ugyan, legyünk komolyabbak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr957460996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2015.05.20. 11:44:11

Azert nem hiszem,hogy nem volt komolyabb oka az alairasgyüjtesnek. Kicsit egyoldalu a cikk.
Ha pedig tenyleg igy van akkor, szerintem a polgarmesternek nem kell mar elindulni a következö valasztason.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2015.05.20. 17:40:56

@madbalee: A polgármester egy mondata: Ez olyan mintha mikor a barbárok álltak a határon, mi utat mutattunk volna és nem küzdöttünk volna meg velük.

ilmanifesto.info/padova-fiaccolata-contro-gli-immigrati/

Ebben az angol nyelvűben is említik az ellenállást: news.newsdirectory1.com/granny-sees-landings-on-tv-and-rent-the-villa-at-half-cost/

Az olasz cikkekből nem lehetett más hangsúlyú posztot írni.
süti beállítások módosítása