Olasz fórum

Olasz fórum

A világ legszebb bölcsődéje

2015. szeptember 14. - mbemba

A világ legszebb bölcsődéje lesz a szeptember 19-én nyitó intézmény, mondja sok olasz oldal. Megnézve egy pár fényképet tényleg rendkívül szépet látunk, ha ránézünk a guastallai (Emilia-Romagna tartomány, Bologna a székhelye) 0-3 évesek második otthonára.

Csupa fa és csupa üveg, a föld alatt pedig csupa vasbeton a híres Mario Cucinella által tervezett épület, amelynek megépítésére azért lett szükség, mert a 2012-es földrengés használhatatlanná tett két guastallai óvoda-bölcsődét. Ebbe a csodaházba napról-napra 120 gyermek fog járni. A vízigényt 57 százalékban a felfogott esővízből fogják biztosítani, a Nap pedig 45 százalékban segít majd, ami az energiaigényt illeti.

A szép hírekkel együtt érkeztek a negatívak is: a 850 ezer eurónyi, adományokból érkező pénz mellett az önkormányzat is alaposan hozzátette a magáét. Talán túlságosan is, hiszen a hírhez tartozik az is, hogy az önkormányzat az építkezés miatt állítólag fel kellett függessze többi beruházását.

Pedig rövid ideig még szerettem volna hinni, hogy egy ilyen épület felhúzása tényleg csak a gyermekekért van, nem vállalkozóért, nem kivitelezőért, nem más egyébért, hanem csak az állítólagos célért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr387788662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása