Olasz fórum

Olasz fórum

Gyalog, biciklivel Olaszországon át

2016. november 04. - mbemba

via_postumia_1-e1477672711253-620x349.jpgOlaszországi programjaimból eddig hiányozták a túrák (elkerültek az útvonalas infók). Ezután itt a lehetőség! Egy a régi rómaiak idejéből való útvonalat (Via Postumia a neve) tettek járhatóvá önkéntesek.

Az útvonal Aquileia városából indul és Genova a végcél, vagyis az Adriától a Ligur-tengerig lehet menetelni. Az út kijelölése már megtörtént, a jelek már ott vannak a fatörzseken, a házfalakon, de még nincs készen teljesen a mű, ugyanis a gazzetta dello sport is írja, hogy az önkéntesek egyike másika újra bejárja az útvonalat, hogy korrigáljanak, ha kell. A rómaiak idején még katonai célokat szolgáló út gyalog és biciklivel egyaránt teljesíthető lesz. Még nem írtam le, hogy 920 kilométerről van itt szó.

Távlati cél, hogy az út csatlakozzon egy szlovéniai útvonalhoz – Aquileia ott van a határ mellett –, illetve a jól ismert Caminóhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr6611929157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása