Olasz fórum

Olasz fórum

A világ legkisebb színháza

2019. augusztus 22. - mbemba

Távolról fogok indítani! :))

A Tabánban bicikliről nézelődve látom, hogy egy hármas bringás csapat az egyirányú forgalommal próbál meg szembenézni, mert bizony sietni szeretne északnak. Miután tétova módon felém kanyarodtak jeleztem, hogy szívesen segítek. Nem volt nehéz azonosítani őket! Olaszok voltak, bőven ötven fölöttiek mind és a Délibe iparkodtak. Mert Győrbe mentek volna.

Tekerve a Déli felé szóba elegyedtünk, infókat osztottunk meg egymással. A 60-70 közötti kerekes elmondta – többek között –, hogy Bécsből jön a barátokkal és hogy: az ő falujában van a világ legkisebb színháza. mbemba összehúzta szemöldökét, mondván vele, hogy most mit kezdjek ezzel. Aztán bemutatkozott, s mondta, hogy menjek el, nézzem meg. Sajnos, a név csak félig maradt meg, fészbukkal sem vagyok nyomon.

Tegnap egy új tankönyvvel ismerkedve, abból tanítva ismét látom: a világ legkisebb színháza, il teatro più piccolo del mondo, Monte Castello di Vibio.

Évtizedekig semmi róla, aztán most három napon belül kétszer is; gondoltam megmutatom nektek is!

Valóban aprócska és nagyon bájos! Egy makett mérete. Nápolyban,Rómában, Velencében lehet többezres színház, de itt Umbriában, a világvégen milyennek kellene lennie.

Pont ilyennek!

teatro.jpg

 

kép a tripnblog.it-ről

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1715019340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása