Olasz fórum

Olasz fórum

Antonio Rossi a zászlóvivő Pekingben (Olimpia 2., meg videó)

2008. július 18. - mbemba

A Rossi név már önmagában is alkalmas arra, hogy megjelenítse Olaszországot. Az Antonio Rossi kenus melletti döntés esetében, azonban bizonyára nem a név varázsa lehetett a döntő.

Sokkal inkább az, hogy egy lassacskán 40 éves sportemberről van szó - egész pontosan 1968. december 19-én született -, aki 1992 óta, valamennyi Olimpiáról éremmel érkezett haza - háromszor arannyal. Tegyük hozzá, hogy a szintén gyönyörű nevű Giovanna Trillini vívónő, szintén négy Olimpián gyűjtötte össze érmeit.
 
A mi Rossink 1982-ben döntött a kajak mellett. Akkori csapata a szülővárosbeli, vagyis a leccói Canottieri, majd 1988-tól a Fiamme Gialle (Sárga Lángok: Magyarországon ez az egyesület a Pénzügyőr nevet kapná) színeiben versenyez.
 
A zászlóvitel ügyében a döntést még június végén hozta meg a CONI, az Olasz Olimpiai Bizottság, majd azt egy levélben Giovanni Petrucci, CONI elnök, elküldte hivatalosításra Giorgio Napolitano köztársasági elnöknek.
 
Mexikóban, 1968-ban volt idősebb zászlóvivője is Olaszhonnak. Akkor Raimondo D’Inzeo, díjugrató már negyvenharmadik évét taposta.
 
Itt pedig egy videó D'Inzeóról, saját kommentálásával:
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr42573925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása