Olasz fórum

Olasz fórum

ITT AZ ELSŐ ARANY! Tagliariol 48 év után újra olasz olimpiai arany férfi párbajtőrben!

2008. augusztus 10. - mbemba
 
A döntőben 15-9-re nyert az olasz fiú. 2-0-ra és 3-2-re még a francia Jeannet vezetett, de innen Tagliariol 8-3-ra fordított, ami után nem volt megállás. MEGVAN AZ ELSŐ PEKINGI ARANY!
 
Matteo Tagliariol Trevisóban született, ott is edz, és, ha minden igaz, a háza is ott lesz.
 
Pár hónapja, mikor egy helyi újságíró beszélgetett vele a kilátásokról, bátran megmondta, hogy ő bizony az aranyért megy Pekingbe. Mikor pedig arról kérdezték, hogy mihez kezdene a pénzzel, amelyet a győzelemért kap, ezt mondta: ,,Semmi kétség nincs afelől, hogy vennék azonnal egy házat. Majd a barátokkal rendeznénk egy nagy bulit!”. Említette azt is, hogy hat éves kora óta álmodozik az olimpiai arannyal.
 
Az 1983-as születésű Tagliariol tavaly Szentpéterváron második lett az Európa-bajnokságon, akkor a másik Jeannet (Jerome) elverte a döntőben és már-már kezdett kialakulni a francia-fóbia, amit alighanem egy életre legyőzött, hiszen olimpiai aranyat szerzett a nagyszerű Fabrice Jeannet ellen.
 
Tagliariol kétszer is versenyzett Magyarországon: egyszer Zalaegerszegen 2005-ben, akkor 38. lett egyéniben az Európa-bajnokságon, 1999-ben pedig ifiként, Keszthelyen, a 36. helyen végzett.
 
És hogyan keveredett a vívók világába: ,,Nagyon szerettem a rajzfilmeket, különösen szerettem a kardosokat, aztán egy versenyt is nézegettem, amelyik alatt megkértem anyukámat, hogy magyarázza el, hogy mit nézek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr35609297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása