Olasz fórum

Olasz fórum

Kaladze, a grúz segítségért kiált

2008. augusztus 19. - mbemba

A hír már többnapos, azonban sajnos, még mindig időszerű. Még úgyis, hogy most nem folyik a bombázás. A Milan grúz futballistája segítséget kért mindenkitől, hiszen országát támadás érte. ,,Oroszország támadást kezdett a nemzetem ellen!” – mondta egy hete.

A segítségkérés kapcsán külön megnevezte Amerikát, aztán hozzátette, hogy segítsen mindenki, aki tud. És itt érdekesebb olasz szemszögből a történet, hiszen Silvio Berlusconi, az olasz miniszterelnök hagyományosan jó viszonyt tart fenn Vlagyimir Putyinnal, aki ugyan már nem elnök, csak miniszterelnök, de kétség ne férjen hozzá, még mindig frontembernek számít. Majdnem szó szerint. Vannak források, melyek szerint Kaladze már kérte Berlusconi segítséget, mások csak annyit írnak, hogy azt is kérni fogja. Aligha ez fogja módosítani az orosz hatalmi vágyakat, de a sportoló nyilván nem tehet mást, minthogy minden tőle telhetőt megtesz, és ő bizony megtesz mindent, ami rajta múlik.
 
Hiteles személy azért is, mert korábban is cselekvő ember volt, vagyis nem csak a háború idején vállalt szerepet Grúzia lakóinak sorsát jobbra fordítandó. Korábban olasz és mindenféle más befektetőket vitt a kaukázusi országba, alapítványa segítségével, melynek neve Kalafoundation, címe pedig: www.kalafoundation.org. Az alapítvány honlapjának nyelve: orosz, angol, grúz és olasz. Aki segíteni tud és akar, az a megfelelő számlaszámot megtalálja az előző címen. Ezek az adatok megtalálhatók személyes honlapján is: www.kaladze.it.
 
Most, az elsőszámú cél, annak a 180 ezer embernek a sorsa, akik a bombázások elől menekültek el otthonaikból
 
Kaladze többféleképpen próbál javítani az otthoniak helyzetén: szeptember folyamán egy helyi, vagyis milánói Rotary klubbal együtt kísérel meg, minél nagyobb gyűjtést szervezni.
 
Kaladze egy kérdésre válaszolva, elmondta, azt is, hogy szülei, akik Grúziában – a korábbi harcok helyétől távolabb élnek – egészségesek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr61623110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása