Olasz fórum

Olasz fórum

ITT A HETEDIK ARANY!!!

2008. augusztus 22. - mbemba

Olimpiai rekorddal, 50 kilométeres gyaloglásban győzött Alex Schwarzer. ,,Superman sem győzhet le” – mondta a megnyert verseny után Schwarzer.

Ezt a távot inkább öreg rókák szokták nyerni, ellenben itt és most egy 23 esztendős déltiroli fiatalemberről van szó, aki nagyon a fejébe vette, hogy győzni akar. És ennek érdekében tett is: 8000 kilométernyi edzésmunka áll mögötte. Tette mindezt november óta, vagyis a direkt felkészülés jegyében.
 
Meg még egy nagyobb csalódás: két világbajnokságon is harmadik lett (Helsinki, 2005 és Oszaka, 2007), pedig Japánban nagyon úgy érezte, hogy neki áll a zászló.
 
Schwarzer végigvezette a versenyt, ő diktálta a tempót (tegnapi nyilatkozatában azt mondta a Gazzettának: ,,Itt, én parancsolok!”. 40 kilométernél hármasban maradtak – az ausztrál Tallenttel és az orosz Nizsegodorovval –, két perccel leszakítva az ellenfeleket. És ekkor ismét tudott váltani az olasz, amit már nem bírtak az említettek.
 
Schwarzer edzője Sandro Damilano, akinek testvére Maurizio Moszkvában lett olimpiai bajnok. Vipitenóban született és 185 centijéhez 73 kiló párosul. Érdemes megnézni honlapját, ahol ausztrál – látszólag nem olasz származék – kommentelő is gratulál győzelméhez (ausztrál versenyző lett a második! Itt lehet megtenni: http://www.alexschwazer.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr72627098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása