Olasz fórum

Olasz fórum

Ez soványka volt: Ciprus-Olaszország 1-2 (videókkal)

2008. szeptember 07. - mbemba

Van amikor az édeskevés is elég: ez egy ilyen eset volt!

Ciprus hazai pályán megszorongatta a világbajnokot. A mezőny legjobb játékosa a Gazzetta dello Sport és sok más forrás szerint, nem is a két gólt szerző Di Natale volt, hanem Gianluigi Buffon.
 
A ciprusi meccs góljai
 
 
Az említett rózsaszín lap Supermant, szuperhőst emleget Buffon kapcsán és szerintük ötször kellett mentenie hatalmas helyzetben. Buffon a mérkőzés utáni nyilatkozatában, egyebek között, a kétgólos Di Nataleről elmélkedik, hiszen a következő bajnokin szembekerül a két ciprusi hős. Tavaly az egyik bajnokin gólt szerzett a friuli csatár Buffon ellenében.
 
Di Natale tavalyi gólja Buffon kapujában
 
Egyébként az olasz kezdőcsapat Di Natale és Gamberini kivételével, valamennyien világbajnokok, vagyis Lippi bázisa úgy tűnik egyértelmű. Pedig lenne ok az elbizonytalanodásra. A 3. percben pályára érkező Barzagli nem állt a helyzet magaslatán, de a többiek sem villogtak, így Zambrotta, De Rossi és Pirlo sem, de a csereként érkező Cassetti és Gattuso sem.
 
Az elfogadhatók között lehet említeni Camoranesit, különösen, amiért a döntő gól előkészítésekor tett, illetve az ugyanazon gólban benne lévő Gilardinót.
 
A meccs után Lippi nem cifrázta: ,,Szerencsénk volt!” – mondta. A Gazzetta olvasók pedig úgy vélik, hogy a mesternek tovább kellene frissítenie az aranyérmes csapaton.
 
Így nézett ki az olasz csapat:
Buffon, Zambrotta, Gamberini (Barzagli 3. perc), Cannavaro, Grosso (Cassetti 18. perc), Camoranesi, Pirlo, De Rossi, Gilardino, Toni (Gattuso 46.), Di Natale.
 
Gólszerzők: Aloneftisz (28.), ill. Di Natale (8., 92.)
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr69652387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása