Olasz fórum

Olasz fórum

Merre tovább ultrák és nem ultrák? (+belügyes antierőszak reklámspot)

2008. szeptember 12. - mbemba

Antonio Matarrese, a Liga első embere nagyon eltökéltnek tűnik, abban, hogy leszámoljon a rendbontó ultrákkal.

Ő vetette fel, hogy a stadionokon belül cellákra lenne szükség, hogy a bűnözőket azonnal el lehessen vinni. Elmondta azt is, hogy véleménye szerint a törvények nem teszik lehetővé az eléggé erélyes fellépést. Majd az elnök még hozzátette: ,,azoknak a politizáló embereknek is börtönbe kellene menniük, akik megvédik azokat, akiknek börtönbe lenne a helyük… Vagy erősek vagyunk, vagy feladjuk. Mi nem adjuk fel!”
 
Amit még igényelt Matarrese az a belüggyel való együttműködés, illetve az, hogy a stadionok mielőbb kerüljenek magánkézbe.
 
Közben a gyakran üres szavak mellett konkrét intézkedések is voltak: a nápolyiak büntetését egy mérkőzéssel enyhítették, vagyis a Reggina elleni meccsen már benépesülhet a Curva A és B. Nápolyban úgy érzik nem oldódott meg semmi ezzel, hiszen például a legvártabb meccset, a Juventus ellenit, sok bérletes is kénytelen kihagyni.
 
Dolgozott közben a sportesemények biztonságáért felelős bizottság is és döntött: az Inter-Catania, Napoli-Fiorentina meccsekre a vendégszurkolók nem mehetnek, nem kapnak jegyeket, illetve a Livorno-Pisa és Fiorentina-Bologna meccsekre csak a bérletesek látogathatnak ki.
 
Közben pedig indul egy kampány az erőszak ellen. A kampányindítón Maroni belügyminiszter magyarázta el, hogy mire lesz jó a 30 másodperces reklámspot: ,,a lényeg az, hogy érzékennyé tegyük az embereket a sport igazi értékeire és a korrekt szurkolás iránt” A belügy által készített filmmel már lehetett találkozni a Rai-on, de ott lesz a Mediaset hálózaton belül, illetve a neten különböző sportoldalakon is. De ott van már például az olaszfórumon is:
 
Aztán a belügyminiszter még jópofiskodott pár percet Clemente Russo társaságában, ugyanis a pekingi ezüstérmes ökölvívót kérték fel, hogy a frontembere legyen a kampánynak. Így a derék bokszoló magára vette a Stop alla violenza pólót és majdnem behúzott egyet a kampányszervező belügyminiszternek.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr67659814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása