Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi Bálint, már megint (moto gp)

2008. szeptember 14. - mbemba

Rossi indianapolisi győzelmét, pár napja meghalt, nagypapájának ajánlotta. ,,Szomorú vagyok, mert szerettem volna a világbajnoki sikeremet neki ajánlani, de már nagyon beteg volt és ezek olyan dolgok, amik megtörténnek. De annak örülök, hogy van egy győzelem, amit neki ajánlhatok.”

Lehet, hogy végtelenül unalmas versenyeket rendeznének a királykategóriában, ha Rossi megtanulna rajtolni.
 
Rossi és a 2008-as vébé cím lassan eldől
Hiszen mi történt már megint? Ezúttal az első helyről indulhatott – nem olyan gyakori ez, Stonernek monopóliuma is volt rá –, de bennragadt és Stoner, Hayden, Dovizioso elviharzott mellette. Aztán Lorenzo is valahogy befurakodott a Doktor elé.
 
De lehetett tudni, hogy ez így nem mehet tovább, ha minden rendben van Rossi masinájával. És rendben volt. Előbb Stoner, majd a csapattárs Lorenzo ,,engedte el” a 46-ost. Dovizioso már keményebb dió volt, a honfitárs egyszer még vissza is előzött. Már csak Hayden, vagyis a helyi fiú volt hátra (a pontosság kedvéért: igen, Hayden Kentuckyban született). Hayden, aki ugyebár 2006 világbajnoka hét körig tartotta előnyét, de az üldözés vége ezúttal is az olasz előzése lett.
 
Aztán volt, aki abban reménykedett, hogy az újra, meg újra nekikészülő, nekieredő eső megállítja, valamennyire lelassítja Tavullia szülöttét, de nem így történt. A vizes pályán is gyakran a leggyorsabb kört hajtotta ki magából, Yamahájából a legendás olasz.
 
Utána még kis ideig kérdéses volt, hogy a vörös zászlóval leintett versenyt újrakezdik-e, de a versenyzők hathatós segítségével megszületett az egyetlen ésszerű válasz: nem indultak újra. Nagy szél volt, a pálya meg tele törmelékkel!
 
Rossi előnye immár 87 pont, vagyis már csak a matematika küszködik a világbajnokkal, aki Giacomo Agostini 68 királykategóriás győzelmét is leküzdötte (100 pontot lehet még szerezni), vagyis neki 69 van.
 
Következő cél a mindenféle kategóriákban megnyert futamok száma. Jelenleg 96-nál tart. Idén van még 4 futam.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr39663693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása