Olasz fórum

Olasz fórum

NYOLCADSZOR VILÁGBAJNOK VALENTINO ROSSI!!!

2008. szeptember 28. - mbemba

Nem hiába utazott el Japánba Rossi édesanyja, kisöccse, meg a haverok: Valentino Rossi nyolcadszor is világbajnok lett.

Minden idők legnagyobb, - jó, legyen :) - egyik legnagyobb, motorversenyzőjéről van szó. Mit is lehetne mondani mást egy olyan sportolóra, aki képes volt 207 versenyből 96-ot megnyerni, pedig konkurencia, trónkövetelők vannak szép számmal. Tavalyelőtt és tavaly Haydennek és Stonernek sikerült a csoda – megverni Rossit –, idén azonban a 46-os számú olasz olyan összpontosítással, meg olyan szakmai háttérrel küzdött, hogy nem is lehetett más a vége.
 
Laguna Secában volt az a verseny, ahol az addig több mint versenyképes Stoner megadta magát. Azután fordulhatott elő vele az, ami korábban – pontosabban előző idényben – soha:
hibázott. És azért hibázott utána – nem is egyszer –, mert Rossi hibába kergette.
 
A Motegiben rendezett japán verseny csodálatos rajthelyzettel indult. Első helyről Lorenzo startolt, vagyis Rossi Yamahás csapattára, aztán a 46-os zseni előtt volt a két korábbi világbajnok is, ráadásul a nagyszerű rajtoló Pedrosa előzni tudott. Mindez azonban csak arra volt jó, hogy Rossi kidomborítsa nagyobb tudását. Egyenként húzott el Lorenzo, Hayden, majd Pedrosa mellett, mikor Stoner következett. A tévé előtt, talán nem csak mbemba várta, hogy a már említett amerikai versenyt felidéző üldözőverseny, látvány következzen, de nem így történt. Rossi kivárt, mérlegelt, kóstolgatott, aztán pár kör után, a verseny felénél előzött. Majd elhúzott!
 
Sejthető, tudható volt, hogy  a mindig ötletes Rossi Bálint, az ünnepléshez tartozó műsorral fog szolgálni. Nem csalódtunk a 29 éves talján ezúttal is kitett magáért: előszöris, a Yamaha-csapat és ő is egy ,,Scusate per il ritardo” (Bocs, hogy késtem!) feliratú pólóba bújt, amelyen egy nyolcat mutató óra volt, utalva arra, hogy nyolcadszor lett világbajnok, illetve arra, hogy a korábbi két évben nem sikerült nyernie. Szerencsés egybeesés, hogy otthon Tavulliában, nyolc óra volt, mikor megnyerte a királykategóriában hatodik világbajnokságát.
 
Aztán odament egy a pálya mellett, véletlen ott lévő asztalhoz, ahol egy közjegyző üldögélt, aki hitelesítette a papírt, illetve a sisakot, hogy: Igen! Valentino Rossi nyolcadszor is világbajnok!
 
Az interjúkból pedig kiderült az is, hogy mi volt pólójának a hátán: ,,Egy világbajnoki leves, illetve a hozzávalók: kiegyensúlyozottság, elszántság, a csapat győzni akarása, amelyik nagyobb volt, mint az enyém,...” Az ,,És most mi lesz?” kérdésre is volt kész válasza: ,,Van egy álmom! Szeretnék egy szép nagyot aludni, majd újra nekikezdeni a munkának! Sokat nyertem a Yamahával, mára már minden értelemben véve Yamaha-versenyzőnek érzem magam… Szerettem volna úgy nyerni az összetettben, mint 2001-ben és 2004-ben, vagyis úgy hogy a versenyt is megnyerem. Sikerült!”
 
Egy korábbi bohóckodás (2005, Sachsenring)
 
Gratulált mindenki: édesanyja (Stefania), öccse (Luca), a haverok, a vetélytársak, továbbá Pasini, illetve a 250-esek között győző barát, esetleg utód, Simoncelli, meg a japán kis és nagyvezetők.
 
 
Talmácsi törött csuklóval versenyezve harmadik lett.
 
GRATULÁLUNK!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr47685313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása