Olasz fórum

Olasz fórum

Tottival jobb? Tottival szebb? (Beharangozó a Roma-Interhez)

2008. október 18. - mbemba

Roma-Inter lesz vasárnap este (Sport 2, 20,30), és ami sokaknak még inkább feldobja ezt a hírt: Totti visszatér!

Mostanában a rómaiakkal foglalkozó anyagoknak az egyik leggyakrabban mellékelt képe a ,,No Totti? No party” felirat volt. Hogy mostanában a Roma-szurkolóknak nem sok buliban volt részük – vagy csak igen kicsi bulikban –, az biztos. Most tizennegyedikek. Több olasz hírforrás szerint a római 10-es nem lesz ott a kezdőben, de hogy játszani fog az biztos.
 
Most már lesz Tott is! Buli is?
 
A meccs kimenetelét tekintve, Totti helyzeténél is fontosabb lehet, hogy a fővárosi védelemnek sikerül a helytállás vagy sem, ugyanis Panucci és Mexes eltiltás miatt nem jön számításba – a francia 3 fordulót kapott. Ezért úgy néz ki középen Juan és Loria, széleken pedig Riise és Cicinho kezd. Szóval két brazilos brazil és két nem brazilos nem brazil, de ettől még lehetnek jók.
 
Aztán az elülső embereknél is lehet mondani, hogy fontosabb lehet szereplésük, mint a Tottié. Ezt azért kell mbembának hozzátennie, mert Aquilani és Vucinic az olasz-montenegrón lehet, hogy a mezőny legjobbjai voltak. A válogatottban 10-essel szereplő Aquilani két gólt vágott, Vucinic pedig vezére volt a remek montenegróiaknak.
 
És az is előfordulhat, hogy megint Perrotta fog dönteni. A Yahoo statisztikákra figyelmesei vették észre, hogy a világbajnok 2007 áprilisa óta 5 (!!!) gólt szerzett az Internazionale ellen.
 
Cassetti és Baptista sérültek, utóbbi egészen biztos vasárnap nem fut ki a pályára.
 
Az Inter oldalán is a védelem látszik a leggyengébb alakzatnak. Nem épültek fel bajaikból Materazzi és Samuel, vagyis két keményfiú középről, így a multifunkcionális Chivu fog alighanem bemenni Cordoba mellé. Mancini mellett ő a másik ex-római, és mindketten fel vannak készülve a füttyökre. A román védő szerint szükséghelyzet van a védelemben náluk is, de a Románál szerinte súlyosabb a helyzet. Chivuval összehasonlítatták a városokat is: ,,A kezdettől fogva beleszerettem Milánóba is, nem csak a köd van ott, egy élő város az, boldog vagyok, hogy ott élhetek.” Aztán hozzátett egy olyan félmondatot, hogy: ,,És egyébként is minden városnak megvan a maga hangulata.”
 
Mourinho törheti a fejét, hogy az elől játszók között kit válasszon: Ibrahimovic ugyebár biztos, Quaresma és Mancini úgy látszik, hogy nagy kedvencek a portugálnál, Adriano és Cruz formában vannak – főleg utóbbi –, de igazából Balotelli az, aki nagyon követeli a maga helyét. Ráadásul Massimo Moratti hétközben minden csatárt ajnározva kiemelte a balkáni svédet és Balotellit, aki 2 gólt rúgott idegenben, Izraelnek, így juttatva ki Casiraghi 21 éven alulliait a 2009-es svédországi Európa-bajnokságra. Szegény Crespo! Szegény Obinna! Fel sem merül, hogy játszanának.
 
Moratti nem csak játékosokról beszélt, hanem stadionról is, nevezetesen arról, hogy stadion fog épülni Milánóban. Úgy tűnik, hogy a San Siro 2012-től csak a Milánnak lesz otthona, mert Moratti arra ígérte az új 60 ezres stadiont, amelyik olyasmi lesz, mint a Bayerné.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr93719746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása