Olasz fórum

Olasz fórum

Folytatódik az Udimese (videón: udinei csodagólok, Serie A, 9. forduló)

2008. október 30. - mbemba

Cataniában a legjobb védelem (hazaiak) összemérte erejét a legjobb támadóalakzattal (Udinese) és győzött a támadás.

A hihetetlen udineiek otthon hagyták Di Natalet, mondván, hadd pihenjen, mert érzi egy kicsit a térdét. Helyette beugrott a 19 éves Alexis Alejandro Sanchez Sanchez és rúgott is egy gólt, még a tizenharmadik percben, hogy helyes útra terelje a meccset. Lehet, hogy lesz valaki a fiúból, hiszen túl azon, hogy most honfitársával, Bizzarrival, egy a 16-oson kívüli lövéssel babrált ki –, hiszen az Udinese már két éve, hogy leigazolta őt. Akkor kölcsönben hagyták, hogy a Colo-Colóban és a Riverben erősödjön. Aztán a Manchester United is ellátogatott Friuliba, hogy hátha meg lehet szerezni. Nem adták. A második gól pedig Quagliarella szerzemény. A legnagyobb Catania-helyzet a második félidő első percében adódott: 20 másodpercen belül, háromszor esehtett vona gól. Hogy történt mindez: előbb, Coda majdnem öngólt fejelt, majd az újabb ostrom alatt Handanovic szörnyen öklözött, Tedesco sikertelenül ismételt, majd Plasmati a felsőlécre ollózott. Így lehetett: Catania-Udinese 0-2.
 
Erős a Nápoly
A Vezúv alatt ugyanolyan szépen álmodnak, mint a gyakran borús Friuliban. Napoli-Reggina 3-0. Ezúttal nem Lavezzi, nemis Hamsik, hanem a már korábbiakban is jeleskedő Denis volt a csillag az éjszakában – az első két gólpasszt a szlovák adta az El Tanque becére hallgató argentinnak (már megint, mennyi honosítási ötletünk lehet). Navarro; Santacroce (Aronica 68.), Cannavaro, Contini; Maggio (Montervino 81.), Pazienza, Gargano, Hamsik, Mannini; Lavezzi (Zalayeta 77.), Denis – ez volt a győztes csapat! Körülbelül 45 ezren voltak ki a szakadó esőben és most már valamennyien azt gondolják, mint amit Reja edző az újságíróknak közölt: ,,Mindenkinek félnie kell a Napolitól!”
 
És hogy a nápolyiak, meg az udineiek megérdemlik az elsőséget, az biztos. Azért is, mert a firenzei Inter nagyon nem érdemel semmit. A Mutu és Gilardino nélkül szereplő Fiorentina ellen alig-alig próbáltak meg támadni, pedig félelmetesnek a firenzeiek sem voltak mondhatók. Akik viszont dicsérhetők, azok mbemba szerint, Cordoba és Burdisso, dehát a két középső védő hiába nyújt földrengetően hatalmasat, mégsem annyira látványos, mint Ibrahimovic egyetlen sarkalása. Nem tudhatjuk, mennyire volt dörgedelmes a hétvégén Mourinho, azonban egyelőre, úgy látszik inkább letargiába taszította a fiatalokat, mintsem felrázta őket.
 
A 0-0-s meccs után megpróbálta a szépet látni a portugál: ,,Nem róhatok fel semmi rosszat a csapatnak. Ők középpályán rendkívül zártan fociztak, mi megpróbáltunk kiegyensúlyozottan játszani, így is volt három nagy helyzetünk, de végül nekik is volt egy nagyszerű helyzetük.” Quaresmáról is kérdezték és ő válaszolt: ,,Már jó pár éve ismerem, tudom, hogy mit tud, és azt fogja is tudni!”
 
A Juve pedig iparkodik! Ezúttal a Bologna adta meg magát a fekete-fehéreknek. Bologna-Juve 1-2. A tizenegy sérülttel, az otthon maradó Del Pierót nélkülöző csapatnál Nedved vállalt magára mindent. Túlzás: két gólt! Nedved a győzelem után ezt nyilatkozta ,,oda” az aggódóknak: ,,Nem is volt itt semmilyen krízis!” Az viszont tény, hogy három pontra van az Inter. És ez a következők érdeme: Manninger; Mellberg, Knezevics, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko (Ekdal 60.), Tiago (Camoranesi 80.), Nedved; Amauri (Giovinco 70.), Iaquinta. Ha nem tudnánk, hogy a sérültek miatt álltak így fel, akkor bátor kísérletezésnek is nevezhetnénk Ranieri összeállítását. Az edző nagyon érzékletesen fejezte ki mondandóját: ,,Eddig a sötétben voltunk, most kezdünk kijönni onnan.”
 
A Milan már régebb óta kinn van, és még mindig a napos oldalon jár, ezúttal a Sienát sikerült megverni 2-1-re. Ez esetben is érdemes a csapatot leírni átkopizni: Abbiati; Antonini, Bonera, Favalli, Zambrotta; Gattuso, Emerson (Ambrosini 71.), Seedorf; Kakà; Inzaghi (Sevcsenko 77.), Pato. Ha hinni lehet a Gazzetta krónikásának, akkor két öreg harcos, Gattuso és Inzaghi voltak a legjobbak. A Yahoo-nál Gattuso kapta a legjobb jegyet: egy 7-est. A meccs után, Ancelotti is megállapította azt, hogy az Inter előtt vannak (egy ponttal – mbemba): ,,Ami számít az, az, hogy ott legyünk az elején, vasárnap pedig lehetőségünk lesz a Nápolyt is megelőzni!” Igen, hétvégén Milan-Napoli. A meccsről egy pár szó Ancelotti szavaival továbbra is: ,,Mindenki tette a kötelességét, fokozatosan emeltük a tempót, majd, mikor ők egyenlítettek, akkor jól reagáltunk. Bergamóhoz képest javultunk.” Nem volt nehéz!
 
A Roma-Sampdoria meccset 5 perc játék után félbeszakították, a zúgó eső miatt. Totti is ott ázott a tizenegyben!
 
A másik római győzött Veronában. A Chievo az első fordulóban nyert, azóta nem sikerül ugyanez, ráadásul most a Lazio egyértelműen jobb volt, mint a Ceo. Pozitívum mbembának, hogy Pellissier gólt lőtt: Chievo-Lazio 1-2.
 
A Genoa ötödik hazai meccsét is megnyerte. 2-1 a Cagliari ellen. A Torino lebirkózta az Atalantát, 2-1-re; a három gól négy perc alatt esett . A Lecce-Palermo 1-1-re végződött, alighanem mindkét fél inkább elégedetlen, mint elégedett, hiszen a szicíliaiak, így nem tarthatják a lépést az élen járókkal, a lecceiek, viszont nem tudnak távolról integetni a kiesőjelölteknek.
 
Udinese, Napoli 20 pont, Inter 19, Milan 18, Fiorentina 17
Hétvégén: Reggina-Inter, Juve-Roma, Atalanta-Lecce, Cagliari-Bologna, Lazio-Catania, Palermo-Chievo, Samp-Torino, Siena-Fiorentina, Udinese-Genoa, Milan-Napoli
 
Sanchez és Quagliarella szerzeményei, + egy hatalmas cataniai helyzet
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr41739573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása