Olasz fórum

Olasz fórum

Lesz még ünnep a Vezúv alatt! (Serie A, 9. forduló, +Ki Kjaer?-videó)

2008. november 03. - mbemba

Négy és fél év után áll a bajnokság élén a Milan.

Ez a csapat harcolta ezt ki: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Favalli (Kaladze 75.), Jankulovski; Gattuso, Seedorf, Ambrosini (Pato 60.); Kakà, Ronaldinho; Borriello (Inzaghi 71.). A Nápoly: Iezzo; Santacroce (Pazienza 55.), Cannavaro, Contini; Maggio, Blasi (88.), Gargano, Hamsik (Aronica 46.), Mannini; Lavezzi és Denis bármilyen nagy odaadással is játszott a hazaiak hozták a meccset, mert az ilyen nagyok, ezt tudják, hozni a kötelezőt, hozni azt a meccset, amelyik nagyon kell. Nem véletlen, hogy a Yahoo osztályzatai alapján a Milan legjobbja a fogvicsorgatva küzdő Gattuso (7), míg a Napolinál az immár elismerten zseni, Lavezzi (7,5). Persze, Kaká ismét remek volt, még ha fontos tizenegyest is hibázott.
 
Hejehuja
A Milan-játékosok, Zambrotta és Kaladze érezték, hogy nem voltak fenomenálisak, éppen ezért nyilatkozataikban hangsúlyozták, hogy a lényeg a győzelem. Galliani is elmondta a magáét, illetve Beckhammel kapcsolatos terveiket: ,,Ilyen kerettel a bajnoki arany a cél. Ebben az idényben nincsenek figyelmetlenségeink. Beckham azon a 10 meccsen mikor játszik, meg fogja tenni azt, amit kell!” A nápolyiakkal kapcsolatosan elmondta, hogy nagyon örül neki, hogy bajnokesélyes csapata van a városnak. Reja szintén elégedett volt csapatával: ,,A kiállítás miatt a széleken nem lehettünk olyan rámenősek, mint amúgy szoktunk.” A bíróval is elégedett volt leszámítva a tizenegyest, vagyis a 44. percben történt kiállítással nem volt gondja.
 
Reja, mikor hazaért az 1-0-s vereség mellett is ismét elmondhatta, amit a reptéren elmondott annak, az 500 szurkolónak, aki kiment búcsúztatni a csapatot a Milánóba való indulás előtt: ,,Bízhattok ebben a csapatban!”
 
A Milan átvehette a vezetést, mert Friuli büszkesége nem nyert, csak döntetlenezett. Az Udinese erejét jelzi, hogy Quagliarella és Di Natale nem kezdett a Genoa ellen, azonban a gondok így sem elől voltak, hanem a védekezésben. Azért, tegyük hozzá, hatásos volt a két válogatott becserélése. Az ismét kitűnő Handanovic nélkül nyertek volna Militóék. A szlovén kapus 7-es felese a Yahoo-tól a mezőny legjobbjának mutatja. Így tehát 2-2 lett. Marino elégedett a fiaival, azonban jelezte, hogy nagyon sokat kivesz a csapatból a meccsözön, ugyanakkor látja, tudja, hogy csapata előre lépett tavalyhoz képest: ,,Tavaly az ilyen meccseket elveszítettük, erősebb karaktere van idén a csapatomnak.”
 
Az Inter mestere ismét csak elégedett az idegenbeli, kalábriai 3-2-vel. ,,Ha 2-2 maradt volna ugyanezt mondanám.” Merthogy Cordoba góljával, az Inter a 91. percben megnyerte a találkozót. Amúgy kiegyenlített meccs volt: labdabirtoklás 51-49%, lövések 17-19, kapu területére 7-7. Az ezúttal nem játszó Sztankovics mondott egy-két szót a győzelem után, erről-arról: ,,Adriano? Edz velünk, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb kap lehetőséget. Cruz? Térdgondjai voltak, az Anorthoszisz ellen kerettag lesz. Az edző (igen, így – mbemba) végtelenségig korrekt és profi velünk. Nagyon jó ez így!” Chivu is elégedett lett volna mindennel biztosan, de kiderült, hogy térdsérülése 1 hónapos kiesést jelent. Műtét nem lesz.
 
A Lazio a Cataniát gyűrte le 1-0-ra. Pasquale Foggia gól utáni hisztis öröme jelezte, hogy mennyire a kezdőben akar játszani, csakhát előtte van egyelőre Rocchi, Pandev, talán Inzaghi és Zarate biztosan. Utóbbi gólt nem lőtt, de a második félidőben egy az egy elleni helyzetekben folyamatosan nagyszerű volt. Mind a ketten 7,5-esek voltak. Zarateről egyébként Lotito elnök kijelentette, hogy maradása a Lazióban immár 100%-os.
 
A Lazio után ott van rögtön a táblázaton a Juve, és furcsa kimondani, de úgy néz ki, hogy jobb formába lendült a csapat, mint, amilyenben az Inter és a Milan van. A Romát lefocizták a pályáról, leszámítva az első félidő mintegy 30 percét. Ezt Ranieri is érzi, ezért így nyilatkozott: ,,Most már ott leszünk mi is!”, ,,Biztos voltam benne, hogy ilyen választ ad a csapat!” Oda, s vissza volt Tiagóval, aki valóban, ha táltos nem is lett, de jól focizott már megint, pedig Bologna előtt egy napot edzett, most kettőt! Sok játékos volt azonban egészen nagyszerű, így a védelemben Legrottaglie, Marchionni a pálya közepén, Del Piero és Nedved pedig előrébb. Amauritól követelte a gólt a közönség – ahogy kedvencektől illik –, de most a capitano és Marchionni (megnézve a Yahoo-n szereplő adatait meghökkentő látni a 66 kilót, az 1,75-öt kevésbé). Közben Zanettiről jó hírek érkeznek, Knezevic azonban három hétre kidőlt a sorból.
 
Rómában az Andate a lavorare/Andate a lavorare (Menjetek dolgozni!) rigmustól volt hangos a trigoriai edzőközpont. De mi is lehetett volna más a reakció, hiszen sorozatban ötször kapott ki a tavaly bajnokságért küzdő csapat. Spalletti maradt, viszont jön a Chelsea. Úgy volt, hogy edzőtáborba vonul a csapat, Spalletti viszont mégis úgy gondolta jobb ha a játékosokat hazaengedi a családokhoz, hátha ellazulnak a fiúk. Egy biztos: valami kellene!
 
A toszkán derbit a Siena nyerte. Siena-Fiorentina 1-0. A Zebrácskák a győzelmet Kharjának köszönhetik a Franciaországban született marokkóinak, aki 9-én lesz 26 éves és, akiről nem biztos tudja mindenki – mbemba maga :) sem tudta –, hogy a lisszaboni Sporting ifijében kezdődött pályája, de a Ternana, Roma és Piacenza is volt a csapata. Frey a firenzeiek kapusa azonban inkább úgy látta, hogy a gyenge csatárjáték minden baj okozója. Tény, ő remekül teljesít. A Sienának pedig mindent megér egy ilyen győzelem, mert a derbi az derbi!
 
A Chievo hármat kapott Palermóban, bár tegyük hozzá, hogy háromszor döngetett kapufát a veronai szimpátiabajnok. Hogy a veronaiak bánata még nagyobb legyen, a Juve következik, majd a Milánhoz mennek és még hátra van az idény feléig az Inter, a Roma és az Udinese is. A meccs igazi nagyszáma azt mondják, a 19 éves dán, Kjaer volt: tizenegyest harcolt ki és gólt is szerzett. A Gazzetta egyenest úgy fogalmaz, hogy a Real Madrid elől elhappolt dán üzent a Serie A-nak.
 
Az Atalanta és a Lecce nem bántotta egymást: 0-0. A Samp viszont megtette azt, amit a haza megkövetelt. Castellazzi; Lucchini (Bottinelli 53.), Gastaldello, Accardi; Padalino, Delvecchio (Ziegler 71.), Sammarco (Dessena 48.), D. Franceschini, Pieri; Cassano és Bellucci legyőzte a Torinót. A 85. percben érkezett gól Belluccinak, a csapatkapitánynak 50. első osztályban jegyzett szerzeménye volt. A Yahoo szerint Cassano megint nagyon jó volt. 7-ese a mezőny legjobbját jelenti.
 
Cassano mulatni akar
Így a Samp ugyanazt teszi, mint a Cagliari: nagy lendületet véve távolodnak a kieső zónától. A szárdok, miután 1-0-s vesztésre álltak ötöt rámoltak be a Bolognának. Visszatérve, ez alkalommal utoljára a Yahoo osztályzataihoz: 8 játékos is 7-est vagy annál jobbat kapott az újságírótól. A legjobb, ha minden igaz a kétszer is eredményes Robert Acquafresca volt, aki Adriano és Cruz helyettese lehet az Interben, ha Mourinho is úgy akarja.
 
10 forduló után: Milan 22, Udinese 21, Inter 21, Napoli 20, Lazio 19, Juve 18, Genoa 17,…
 
November 8 és 9: Torino-Palermo, Bologna-Roma, Catania-Cagliari, Chievo-Juve, Fiorentina-Atalanta, Genoa-Reggina, Inter-Udinese, Lazio-Siena, Napoli-Sampdoria, Lecce-Milan.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr91746864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2008.11.03. 18:59:47

Szerintem az a 4 és fél csak 3 és fél volt;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.03. 21:39:42

Szerintem meg nem, 2004. május 16. volt a nevezetes dátum! Akkor bajnokok lettek, azóta, tudtommal és olasz források szerint sem voltak elsők. Vagy igen?
süti beállítások módosítása